رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه نباید اجازه داد دستاوردهای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تضعیف شود گفت، همه طرفین برجام باید علاوه بر پایبندی، سایر اعضا را به اجرای کامل تعهدات خود یادآور شوند.

به گزارش ایران پرس، «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار «امانوئل ماکرون» Emmanuel Macron رییس جمهوری فرانسه که عصر دوشنبه و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شد، رفتارهای دولت فعلی آمریکا در ارتباط با برجام را برای جامعه جهانی نگران کننده برشمرد.

روحانی اظهار کرد، تنها نهادی که باید بر برجام نظارت کند آژانس بین المللی انرژی اتمی است که تاکنون هفت بار صراحتا بر پایبندی ایران بر این توافق تاکید کرده است و نباید برخی‌ها توافق روشنی همانند برجام را به مسائل دیگر مشروط کنند.

روحانی همچنین با اشاره به موضوع عراق و اهمیت حمایت قاطع جامعه جهانی و از جمله فرانسه از قانون اساسی و تمامیت ارضی این کشور افزود، بحث همه‌پرسی در منطقه کردستان عراق و هرگونه حرکت در جهت تغییر مرز و جغرافیای کشورهای منطقه خطرناک است و می‌تواند درگیری‌های درازمدت در منطقه ایجاد کند که به نفع هیچ کشوری نخواهد بود.

رییس جمهوری اسلامی ایران به اشتراکات فرهنگی گسترده دو ملت ایران و فرانسه نیز اشاره کرد و گفت، ایران از حضور سرمایه‌گذاران فرانسوی برای همکاری‌های مشترک در بخش‌های مختلف حمایت می‌کند.

دیدار روحانی و ماکرون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل  

«امانوئل ماکرون» رییس جمهوری فرانسه نیز در این دیدار با تاکید بر عزم پاریس برای گسترش و تعمیق روابط با تهران، اظهار کرد، فرانسه اجرای کامل برجام را خواستار است و هرگونه مذاکره مجدد درباره آن را بی‌معنا می‌داند.

ماکرون همچنین پیشنهاد تشکیل گروه تماسی متشکل از همه گروه‌های درگیر و قدرت‌های منطقه، سازمان ملل و اعضای ثابت شورای امنیت را برای پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه ارائه و اظهار کرد، هدف از تشکیل چنین گروه تماسی تعطیلی و نقص روند آستانه نیست، بلکه مکمل آن است.

فشار بر دولت میانمار برای توقف نسل‌کشی مسلمانان ضروری است

رئیس جمهوری اسلامی ایران، وضعیت مسلمانان میانمار را تکان دهنده توصیف کرد و گفت، فشار بر دولت میانمار برای توقف نسل‌کشی و اعمال خشونت ضد مسلمانان یک اقدام ضروری است.

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار «استفان لوون» Stefan Löfven نخست وزیر سوئد که عصر دوشنبه و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شد، با بیان اینکه مسلمانان میانمار شرایط سختی دارند، اظهار کرد، نقش اتحادیه اروپا برای توقف فشارهای غیرانسانی بر مسلمانان میانماری و کمک به آوارگان حائز اهمیت است.

روحانی و استفان لوون نخست وزیر سوئد

رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به موضوع یمن و آوارگی هزاران نفر از مردم این کشور به دلیل حملات عربستان ابراز امیدواری کرد، هر چه سریعتر با برقراری آتش‌بس در یمن، مذاکرات گروه‌های یمنی آغاز شود.

روحانی از مواضع مستحکم اتحادیه اروپا و از جمله سوئد در ارتباط با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز قدردانی کرد و افزود، مواضع دولت جدید آمریکا مناسب این توافق مهم بین المللی نیست.

«استفان لوون» نخست وزیر سوئد هم در این دیدار وضعیت مسلمانان میانمار را یک تراژدی خواند و اظهار کرد، سوئد هر کمکی که بتواند در این زمینه انجام خواهد داد.

اجرای کامل برجام به نفع اتحادیه اروپا ومنطقه است

روحانی همچنین در ادامه رایزنی‌های خود در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، در دیدار «آلکساندر فان در بلن» Alexander Van der Bellen رییس جمهوری اتریش، با اشاره به نقش برجام در توسعه همکاری‌های مشترک تصریح کرد، اجرای کامل برجام به نفع اتحادیه اروپا و منطقه است.

روحانی و آلکساندر فان در بلن، رییس جمهوری اتریش 

رییس جمهوری اسلامی ایران، هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی کشورهای منطقه را خطرناک خواند و گفت، طرح همه‌پرسی جدایی کردستان از عراق می‌تواند یک تنش و درگیری جدید و خطرناک ایجاد کند.

«آلکساندر فان در بلن» رییس جمهوری اتریش نیز در این دیدار گسترش و تعمیق همکاری‌های تهران و «وین» را در همه عرصه‌ها خواستار شد.

116/111

بیشتر بخوانید:

 روحانی در تماس تلفنی رییس جمهور فرانسه بر تداوم، ‌گسترش و تعمیق مناسبات ایران و فرانسه تاکید کرد

همکاری ایران و فرانسه در حوزه‌های هوانوردی، ریلی و نوسازی ناوگان جاده‌ای

 امضاء قرارداد بازیافت گاز مشعل در پارس جنوبی توسط ایران و فرانسه

دیدار روحانی و ماکرون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل  
روحانی و استفان لوون نخست وزیر سوئد
روحانی و آلکساندر فان در بلن، رییس جمهوری اتریش