ایران پرس- سخنگوی طالبان درخواست نماینده آمریکا در امور افغانستان را مبنی بر ضرورت اعلام آتش‌بس و زمین گذاشتن سلاح توسط این گروه، رد کرد.

«ذبیح الله مجاهد» در واکنش به درخواست «زلمی خلیلزاد» گفت، به جای توصیه به طالبان برای زمین گذاشتن سلاح، از آمریکاییها بخواهید که به جنگ و زورگویی خود در افغانستان که باعث کشته شدن افراد بیشتر و ضررهای اقتصادی به افغانستان شده است پایان دهند.

مجاهد تصریح کرد، آمریکا بداند که تا زمانیکه نظامیانش از افغانستان خارج نشوند طالبان سلاح بر زمین نخواهد گذاشت.

سخنگوی طالبان افزود، آمریکا باید استراتژی‌های ناکام خود در افغانستان را متوقف کند زیرا مردم این کشور خواهان پایان جنگ و برقراری صلح در کشورشان هستند.

مخالفت طالبان با درخواست خلیلزاد برای کنار گذاشتن سلاح و اعلام آتش بس در افغانستان در راستای راهبردی است که در طی سال های اخیر این گروه آنرا در پیش گرفته است.

از نظر طالبان کنار گذاشتن سلاح و اعلام آتش بس تا زمان حضور نظامیان خارجی در افغانستان بی معنا است و این گروه تا زمان اشغال این کشور توسط آمریکا و متحدینش در ناتو به جنگ در افغانستان ادامه خواهد داد.

پاسخ منفی طالبان به درخواست خلیلزاد از این گروه نشان می دهد که گفتگوهای آمریکا و طالبان همچنان با بن بست مواجه است و دور ششم این مذاکرات که به تازگی در قطر آغاز شد به سرنوشت ناکام پنج دور گذشته گفتگوها بین آنان دچار شده است.

برآیند چند دور گفتگو بین آمریکا و طالبان مشخص کرد که دو طرف حاضر به عقب نشینی و تعدیل خواسته ها و مواضع خود نیستند.

به خصوص آمریکا که برغم تاثیر مهم خروج نیروهایش بر فرآیند صلح در افغانستان و تاثیرات بسیار مهم منطقه ای  آن حاضر به ترک خاک این کشور نیست و همچنان بر ادامه حضور در افغانستان به دلایل راهبردی اصرار دارد.

رفتار دوگانه آمریکا در قبال روند صلح افغانستان در چنین شرایطی بیشتر نمایان شده است.

برغم ادعای آمریکا برای کمک به روند صلح در افغانستان و برگزاری گفتگوهای دو جانبه با طالبان که نقض حاکمیت ملی و استقلال عمل دولت کابل محسوب می شود اما کاخ سفید حاضر نیست با خارج کردن نظامیان آمریکایی از افغانستان عملا مسیر صلح در این کشور را هموار کند.

وحید مژده کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان می گوید؛ تنها راه حل مشکلات افغانستان خروج آمریکا از آن کشور است.

در حال حاضر آمریکا برای اثبات ادعای خود درباره تلاش برای استقرار صلح در افغانستان در آزمون مهمی قرار گرفته است. واشنگتن برای نشان دادن حسن نیت خود مبنی بر کمک به رهایی مردم افغانستان از چند دهه خشونت و جنگ باید نظامیان خود را از افغانستان خارج کند تا صلح در این کشور محقق بشود.

چنانچه آمریکا بر خلاف میل مردم افغانستان و الزامات صلح در این کشور همچنان بر تداوم حضور در این کشور تاکید کند؛ چرخه باطل گفتگوهای کاخ سفید با طالبان ادامه خواهد داشت و حتی مذاکرات احتمالی دولت کابل با این گروه نیز نتیجه ای نخواهد داشت.

135/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید: 

استقبال ایران از برگزاری نشست لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان

درخواست لویه جرگه از طالبان: به جنگ در افغانستان پایان دهید