ایران پرس- نخست وزیر پاکستان به دعوت رسمی "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا عازم واشنگتن شد.

"عمران خان" قراراست در این سفر سه روزه با برخی از مقامات آمریکا از جمله "ترامپ" دیدار و درباره کاهش تنش ها میان دو کشور گفت وگو کند. 

روابط واشنگتن و اسلام آباد از ماه اوت سال 2017 پس از اتهام زنی "ترامپ" علیه پاکستان تیره شد.

ترامپ در اعلام راهبرد جدید آمریکا در افغانستان، پاکستان را به پناه دادن به تروریست‌های فعال در افغانستان متهم و سپس اعلام کرد، کمک‌های مالی به اسلام آباد را قطع می کند.

اتهام رئیس جمهوری آمریکا، با واکنش های تند دولت، احزاب و مردم پاکستان مواجه شد.

پیشتر وزیر خارجه پاکستان ضمن بیان اهمیت سفر نخست وزیر این کشور به آمریکا گفت: صلح در افغانستان موضوع مهمی است که دو طرف آن را رقم خواهند زد.

سفر "عمران خان" به آمریکا حدود دو سال پس از اظهارات جنجالی ترامپ علیه پاکستان که بر خلاف انتظار مقامات این کشور بود، فرصتی برای کاهش تنش در روابط اسلام‌آباد و واشنگتن در دوره حاکمیت حزب تحریک انصاف است که توانست در انتخابات پارلمانی سال گذشته به چند دهه جابجایی قدرت بین دو حزب مسلم لیگ وحزب مردم پایان دهد و خود را به عنوان جریان سوم در عرصه سیاسی پاکستان مطرح کند.

"عمران خان" در حالی برای نخستین بار پس از بدست گرفتن قدرت در پاکستان برای دیدار با برخی مقامات آمریکا به واشنگتن رفته است که وی یکی از منتقدین جدی سیاست های کاخ سفید در سال های اخیر در کشورش بوده است.

عمده ترین اقدام ضد آمریکایی وی برگزاری تظاهرات گسترده خیابانی درشهرهای مختلف پاکستان از جمله اسلام آباد درمخالفت با حملات هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا در مناطق قبایلی بود.

"عمران خان" حتی در مواضع خود در نقد دولت سابق پاکستان، حزب حاکم مسلم لیگ نواز را به تبعیت از سیاست های کاخ سفید متهم کرد.   

این پرسش وجود دارد که "عمران خان" به عنوان یکی از چهره های سرشناس پاکستان که دستکم تا قبل از پیروزی حزبش در انتخابات سال گذشته این کشور در فهرست منتقدین سیاست های آمریکا بوده است برغم حضور در سمت نخست وزیری همچنان مواضع اصولی خود در مخالفت با اقدامات یکجانبه واشنگتن را حفظ کرده است یا تغییراتی در مواضع وی ایجاد شده است.

بر اساس سوابق موجود درمجموعه اظهارنظرهای عمران خان درباره سیاست های آمریکا در منطقه به خصوص در مواجهه با پاکستان، انتظار مردم این کشور آنست که رئیس حزب حاکم تحریک انصاف در دیدار با ترامپ و دیگر مقامات کاخ سفید به طور قاطع از منافع ملی کشورش دفاع کند.

همچنین مخالفت با یکجانبه گرایی آمریکا در منطقه و درخواست برای توقف تبلیغات علیه پاکستان به اتهام همکاری و حمایت از تروریسم، از دیگرمطالبات مردم این کشور از عمران خان در رایزنی و گفتگو با مقامات واشنگتن است.

البته در کنار این موارد، موضوعات مهمی در سیاست خارجی پاکستان از جمله پرونده صلح افغانستان وجود دارد که محور اصلی گفت وگوهای عمران خان با ترامپ خواهد بود.

دولت آمریکا علاوه بر متهم کردن پاکستان به برخورد دو گانه با تروریسم، این کشور را به کارشکنی در روند صلح افغانستان متهم می کند که البته دولت کابل نیز چنین موضعی دارد.

پاکستان با رد این اتهام ها بارها اعلام کرده استقرار ثبات و صلح در افغانستان هدف دولت آن کشور است زیرا امنیت دو کشور به یکدیگر پیونده خورده است.

"عمران خان" دراین سفر انتظار دارد آمریکا با درک واقعیت های موجود در روند صلح در افغانستان و تاثیر ادامه حضورنیروهای خارجی در این کشور بر عدم تمایل طالبان به خاتمه جنگ، فشارهای سیاسی و مالی از اسلام آباد را بردارد.        

نویسنده: محمدرضا عسگری

117


 بیشتر بخوانید:

سفر "اشرف غنی" به پاکستان و دیدار با "عمران خان"

انتقاد دبیر کل حزب مسلم لیگ(نواز) از عملکرد اقتصادی دولت عمران خان

تاکید عمران خان برحل مشکلات اقتصادی پاکستان طی سه ماه آینده/ تحلیل