ارتقای مناسبات دفاعی تهران و اسلام آباد، گسترش همکاری مشترک مرزی، مبارزه با تروریسم و بررسی تحولات منطقه ای و جهان اسلام از محورهای گفت و گوی دو طرف در این سفر اعلام شده است.
مناسبات دفاعی ایران در سطح منطقه ای و بویژه با کشورهای همسایه از جمله پاکستان؛ دارای اهمیتی چند وجهی است.
افزایش همکاری های امنیتی در مرز ایران و پاکستان
با توجه به موقعیت جغرافیایی و مرزهای مشترک دو کشور، همکاری ایران و پاکستان در راستای ارتقای امنیت در مرزهای مشترک دو کشور در اولویت برنامه های امنیتی دو کشور قرار گرفته است.
در این خصوص سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و ژنرال «قمر باجوا» فرمانده ارتش پاکستان پیشتر پیرامون زمینههای همکاری مشترک نیروهای مسلح دو کشور گفت وگو کرده اند و توافقاتی نیز حاصل شده است.
ژنرال «بلال اکبر» رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی پاکستان در دیدار اخیر خود با امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری ها در برقراری امنیت در منطقه به ویژه در وضعیت کنونی را مورد تاکید قرار داد و گفت: "ارتش ایران و پاکستان به مثابه ید واحد میتوانند از بروز هرگونه تهدید و آسیب امنیتی برای دو کشور جلوگیری کنند و پرچم صلح و امنیت را برافراشته نگه دارند."
تقویت همکاری های دفاعی از مولفه های مهم و تاثیر گذار بر امنیت منطقه است، لذا به هر میزان که این همکاری ها افزایش یابد؛ امنیت جمعی در منطقه نیز بیشتر خواهد شد.
با توجه به اینکه مقام های نظامی عالیرتبه دو کشوردر این سفر درباره موضوعات مهمی نظیر «مرزهای مشترک، مباحث منطقه ای و جهان اسلام» گفت و گو می کنند؛ می توان انتظار داشت که از نتایج این مذاکرات و تصمیم های گرفته شده در این سفر بتوان در توسعه مناسبات دو جانبه و امنیت در منطقه بهره برداری مطلوب کرد.
«سردار سرلشکر محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران درباره اهمیت حفظ امنیت در منطقه جنوب غرب آسیا می گوید:
"جمهوری اسلامی ایران مسئولیت مهمی را در مقابله با تهدیدات بر عهده دارد و معتقد است که مطمئن ترین راه برای امنیت سازی همکاری میان کشورهای منطقه و استفاده از ظرفیت های متقابل است."
در این راستا سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد با هدف تقویت همکاری های دفاعی برنامه ریزی شده است.
این سفر نشان می دهد که تهران از اراده لازم در این زمینه برخوردار است و برای تقویت همکاری های دفاعی با اسلام آباد محدودیتی قائل نیست.
با توجه به این شاخص ها و توافقاتی که از قبل صورت گرفته است، کارشناسان سیاسی و نظامی سفرهیات عالیرتبه ستاد کل نیروهای مسلح ایران به پاکستان را در چار چوب تحولات امنیتی منطقه و جهان اسلام، و تقویت همگرایی نظامی منطقه ای مهم ارزیابی می کنند.
نویسنده: جمشید امین زاده
116/110
بیشتر بخوانید:
اهمیت ویژه نخستین سفر سرلشکر باقری به پاکستان + ویدئو
سردار باقری به پاکستان میرود