سپهبد «علی عبدالله ایوب» و سرلشگر «محمد باقری» روز دوشنبه در تهران ضمن تاکید بر تحکیم و توسعه بیشتر همکاریهای نظامی ایران و سوریه، حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کردند.
سفر هیات سوری به تهران با هدف تحکیم و توسعه بیشتر روابط و مناسبات نیروهای مسلح ایران و سوریه و هماهنگسازی دیدگاههای طرفین درباره شرایط سیاسی- نظامی منطقه و بررسی آخرین وضعیت میدانی نبرد با تروریستها در سوریه انجام شده است.
همزمان با رایزنی هیات نظامی سوری در تهران، هیاتهای سیاسی سوریه، ایران، روسیه و ترکیه در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان مسائل سیاسی مربوط به حل بحران سیاسی سوریه را پیگیری میکنند.
دور چهارم مذاکرات آستانه روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (سوم و چهارم ماه مه 2017) در پایتخت قزاقستان پیگیری میشود.
ضرورت پیگیری همزمان امور نظامی و سیاسی در حل بحران سوریه
حل بحران سوریه نیازمند پیگیری امور در دو عرصه نظامی و سیاسی به طور همزمان است.
تلاش برای حل بحران سوریه از روش سیاسی بدون توجه به ادامه تحرکات تروریستها در این کشور امکانپذیر نیست.
اساسا در سایه وجود تروریستها در سوریه، امنیتی حاصل نخواهد شد تا بتوان امور سیاسی برای حل بحران را پیگیری کرد.
مبارزه جدی با تروریسم پیش درآمد حل سیاسی بحران سوریه است؛ در غیر اینصورت، تلاشهای سیاسی به سرانجام نخواهد رسید.
ارتش سوریه در میدان جنگ در برابر تروریستها دست برتر را دارد و حمایت از این فرایند و مبارزه جدی همه طرفها با تروریسم، چشمانداز بحران سیاسی سوریه را امیداور کننده خواهد کرد.
پیچیده شدن بحران سوریه به دلیل نگاه متفاوت بازیگران سیاسی تاثیرگذار به این بحران
نگاه متفاوت بازیگران سیاسی تاثیرگذار در بحران سوریه، بر پیچیدگی آن افزوده است؛ اگرچه این بازیگران بر مبارزه با تروریسم تاکید دارند، اما برخی از آنان تفسیر جداگانهای از این پدیده شوم و اولویتبندی منافع خود دارند.
برای مثال؛ دولت جدید آمریکا بر مبارزه با تروریسم در سوریه تاکید دارد، اما به بهانه حمله شیمیایی در «خان شیخون» مواضع نظامی این کشور را که نقش تاثیرگذاری در مبارزه با اشکال مختلف تروریسم دارد، هدف قرار میدهد.
دولت سوریه هر گونه دخالت در این حمله شیمیایی را رد کرده است.
سیاست کشورهایی امثال آمریکا در قبال سوریه کمکی به فرایند مبارزه با تروریسم و همزمان حل بحران سوریه نمیکند و تلاشهای دیپلماتیک منطقهای و بین المللی در سایه این نوع سیاست، راه به جایی نخواهد برد.
موضعگیری در برابر آینده «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه هم محل اختلاف بازیگران تاثیرگذار در بحران سوریه است.
تاکید ایران و روسیه بر نقش مردم سوریه در آینده سیاسی اسد
جمهوری اسلامی ایران و روسیه تاکید دارند مردم سوریه باید درباره آینده سیاسی اسد تصمیم بگیرند، اما آمریکا در عین حال که اولویت خود را مبارزه با تروریسم اعلام میکند، همزمان میگوید اسد باید برود.
دولت ترکیه نیز سیاستی شبیه آمریکا دارد.
رویکردی که به حل بحران سوریه منجر خواهد شد؛ همزمان مبارزه جدی همه طرفها با اشکال مختلف تروریسم در این کشور، تداوم گفت وگوی طرفهای سوری در قالب نشست آستانه و ژنو و در نهایت فرصت دادن به مردم سوریه برای تصمیمگیری درباره آینده کشورشان است. 115/110
بیشتر بخوانید:
محکومیت تجاوزهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در دیدار رئیسان ستاد کل نیروهای مسلح ایران و سوریه
امروز؛ نشست کارشناسان روسیه، ایران و ترکیه پیش از مذاکرات آستانه 4
گزینه های پیش روی آمریکا در سوریه/ نسخه آمریکا برای سوریه