ایران پرس- با وجود اصرار مقام های دولت آنکارا مبنی بر مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه و عراق، گزارش های جدید از فرار تروریست‌های خارجی از عراق و سوریه به سوی ترکیه حکایت دارد.

روزنامه گاردین چاپ انگلیس با انتشار گزارشی، نوشت: تعداد زیادی از تروریست های خارجی عضو گروه داعش- که از این گروه تروریستی جدا شده اند- از سوریه و عراق به ترکیه فرار می کنند و از آن جا، راهی کشورهای متبوع خود می شوند.

به نوشته گاردین، علت فرار نیروهای داعش، تنگ تر شدن حلقۀ محاصره و در نهایت، تضعیف این گروه  تروریستی در سوریه و عراق است.

گزارش روزنامه انگلیسی گاردین نشان دهنده این واقعیت است که، ترکیه همچنان شناخته شده ترین راه فرار تروریست های عضو داعش و جبهه النصره به سایر کشورهای جهان است.

 فرار نیروهای داعش به  سمت ترکیه 

 

این نخستین بار نیست که، گروه های تروریستی برای فرار به کشورهای دیگر از ترکیه استفاده می کنند. بدیهی است که، بدون یاری دولت آنکارا فرار تروریست ها از ترکیه دوراز دسترس خواهد بود.

پیش از این گزارش های مستند پرشماری در زمینه کمک دولت ترکیه به  تروریست های فعال در سوریه و عراق منتشر شده است، اما مقام های آنکارا همواره این گزارش ها را تکذیب کرده و منکر همکاری با گروه های تروریستی در سوریه و عراق شده اند.

مروری بر سیاست های آنکارا در قبال کشورهای همسایه بویژه سوریه و عراق نشان می دهد که، طی چند سال گذشته سیاست این دولت در عراق بیشتر بر ایجاد فدراسیون سنی - عرب و منطقه خاص اهل سنت متمرکز بوده است.

در واقع، ایجاد فدراسیون سنی - عرب در مناطقی غیر از مناطق مرکزی و جنوبی - که اکثرا شیعه نشین هستند - هدف حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه بوده است.

در این راستا، دولت آنکارا تلاش کرده است، این مناطق را به منطقه فدرال سنی تبدیل کند تا از این طریق بتواند نفوذ خود را در عراق حفظ کند و در آینده نیز گسترش دهد.

در عین حال، دولت آنکارا تلاش کرده است که منطقه سنی نشین عراق را به صورت استراتژیکی و ژئوپلتیکی با بخش سنی نشین سوریه متحد کند.

 به دلیل همسویی سیاست های دولت آنکارا با تحرکات گروه های تروریستی در سوریه و عراق، می توان  گفت: گروه تروریستی داعش که به نوعی در خدمت سیاست های ترکیه که در محور غرب و ناتو نیز بوده است، وظایفی را برای حاکمیت ترکیه در عراق و سوریه انجام می داده است.

در حقیقت، در شرایطی که گروه های تروریستی در شمال عراق سیاست پاکسازی و کوچاندن شیعیان را در دستور کار داشتند، دولت مردان ترکیه در عمل از این سیاست ها حمایت می کردند.

 مردم از مناطق تحت کنترل داعش می گریزند

 

در این میان به نظر می رسد گروه تروریستی داعش نیز مسوولیت این پاکسازی ها را به عهده داشته است.

به عنوان نمونه در جریان عملیات تروریست ها، صدها هزار تن از شیعیان عرب، ترکمن و کرد از شمال عراق و مناطق کردنشین موصل و کرکوک فراری داده شده و به مناطق جنوبی و مرکزی نظیر بغداد، کربلا، نجف و بصره مجبور به کوچ اجباری شدند. ضمن آن که، جمع کثیری از شیعیان نیز توسط تروریست های داعش قتل عام شدند.

در این میان، با  وجود آن که دولت آنکارا مدعی شده بود که، ازترکمن های عراق به عنوان هم نژادان خود حمایت می کند، اما در عمل از کشتار ترکمنان عراق توسط داعش چشم پوشی کرد.

در حالی که، آنکارا در شمال عراق چندین پایگاه نظامی داشت، اما هیچکدام را برای حمایت از ترکمن ها و مقابله با گروه تروریستی داعش وارد عمل نکرد.

این روند نشان می دهد سیاست خارجی نادرست دولت آنکارا درقبال کشورهای عراق و سوریه، مشکلی بر مشکلات موجود در  این کشورها افزوده است، به گونه ای که می توان  فراری دادن تروریست هایی که در خدمت منافع دولت آنکارا بوده اند را  بخشی از سیاست چند سال گذشته ترکیه برای تغییر  قومی و مذهبی دلخواه خود در منطقه دانست. 113/110

بیشتر بخوانید:

تاکتیک های داعش در فردای بدون سرزمین؛ سناریوهای داعش برای تداوم حیات

تهدید دوباره داعش علیه ترکیه/تحلیل

گروه تروریستی داعش، منع برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه را خواستار شد

 فرار نیروهای داعش به  سمت ترکیه 
 مردم از مناطق تحت کنترل داعش می گریزند