رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عضویت ایران در CFT و پالرمو ظرف یک ماه آینده در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف می‌شود.

به گزارش پارس‌تودی؛ «حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» در حاشیه نشست علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، درجمع خبرنگاران، درباره CFT اظهار کرد: آن چیزی که مجلس باردیگر به آن رأی داد در واقع رأیی بود که به تحکیم و تقویت حق شرط‌ها داده شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: شورای نگهبان فقط 3 مورد از رفع ایرادات انجام شده را پذیرفت و باقی موارد ارجاع داده شده است. حدود 7 ایراد طبق رویه قانونگذاری در ایران مربوط به مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

فلاحت‌پیشه تصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط کشور را ویژه می‌بینیم و برای تامین نظر افراد دغدغه‌مند، مجلس شرط گذاشت که تنها با این دلیل عضویت ایران در CFT را می‌پذیرد که ماده 6 کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم مانع شرط‌گذاری جمهوری اسلامی ایران نشود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر دیگر اعضای کنوانسیون حق شرط ایران را نپذیرند، دولت جمهوری اسلامی ایران حق عضویت در CFT را نخواهد داشت.

فلاحت‌پیشه افزود: اگر طرف‌های مقابل شرایط ایران را بپذیرند عملا مشکلی از ناحیه عضویت در CFT رخ نمی‌دهد و دغدغه مخالفان مبنی بر رفع شائبه‌ها نیز تامین می‌شود و ایران با حق شرط‌های قوی به عضویت این کنوانسیون در خواهد آمد.

لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم CFT به‌عنوان یکی از لوایح چهارگانه مربوط به گروه ویژه اقدام مالی FATF است.

این مصوبه در صورت تایید از سوی شورای نگهبان، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه می‌دهد کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (مصوب 9 دسامبر 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد) مشتمل بر یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست را البته با شروطی مورد پذیرش قرار دهد.

در کنوانسیون‌های بین‌المللی، کشورها می‌توانند حق شرط و تحفظ داشته باشند که این امر برای لایحه CFT در نظر گرفته شده است. 

بیشتر بخوانید: 

فلاحت‌پیشه: قبول CFT خودتحریمی نیست

گزارش: رأی مجدد مجلس به CFT

ارسال لایحه CFT برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام