در عین حال ترامپ هر از چند گاهی اظهارات تهدید آمیز علیه ایران را چاشنی سیاست خصمانه خود علیه ایران می کند.
"دونالد ترامپ" روز دوشنبه 21 اکتبر تهدید کرد که در صورت لزوم به ایران حمله نظامی خواهد کرد.
او گفت اگر ضرورت ایجاب کند این اقدام را انجام خواهد داد.ت
ترامپ تاکید کرد: اگر مجبور شویم به ایران ضربهای خواهیم زد که تاکنون وجود نداشته است ودر صورت لزوم ما آماده جنگ هستیم.
ترامپ به تهران هشدار داد که آمریکا دارای قدرتمند ترین ارتش جهان است اما با این حال او تاکنون عالی ترین سطح از خویشتنداری را در ایران بکار گرفته است.
نگاهی به عملکرد امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس، پوشالی بودن تهدیدات جدید ترامپ علیه ایران را به خوبی نشان می دهد.
به رغم آتش سوزیها برای نفتکش ها و کشتی های متعلق به متحدان منطقه ای واشنگتن و نیز وقوع حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی که دولت ترامپ سعی به انتساب آنها به ایران کرد و حتی سرنگونی پهپاد گران قیمت گلوبال هاوک آمریکایی توسط ایران، اما دولت ترامپ به رغم تهدیدات بسیار، جرات هیچ گونه اقدامی علیه ایران را پیدا نکرد.
ترامپ حتی در جریان سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک مدعی شد که قصد حمله تلافی جویانه به ایران را داشته، اما به دلیل ملاحظات انسانی از این کار صرف نظر کرده است.
با این حال این فقط ادعایی توخالی بود و با توجه به هشدار پنتاگون درباره اقدامات متقابل تهران، ترامپ از این کار صرف نظر کرده بود.
در واقع هراس آمریکا از تقابل نظامی با ایران، به دلیل توانمندی های نظامی بازدارنده، نفوذ منطقه ای ایران و آسیب پذیری شدید نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه در برابر حملات تلافی جویانه ایران است.
در عین حال ترامپ که اکنون گرفتار تناقضات بسیاری در رویکرد سیاست خارجی خود بوده و با بی اعتمادی فزاینده شرکا و متحدان منطقه ای آمریکا مواجه است تلاش می کند تا با این اظهارات تهدید آمیز علیه ایران، ضمن قدرتمند نشان دادن آمریکا، به متحدان منطقه ای خود نیز در باره حمایت واشنگتن از آنها دلگرمی بدهد.
هدف دولت ترامپ، ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران، موجه سازی و بهانه تراشی برای افزایش فشارهای اقتصادی و تشدید سخت گیری ها علیه تهران، ایجاد زمینه برای افزایش حضور نظامی در حوزه خلیج فارس و اعتماد سازی در قبال متحدان منطقه ای آمریکا است.
واشنگتن در عین حال درصدد ایجاد ائتلاف دریایی به منظور به اصطلاح تضمین آزادی کشتیرانی درخلیج فارس و تنگه هرمز برآمده است.
با این حال حضور نظامی پر رنگ آمریکا در این منطقه برای حفاظت از متحدان خود بی فایده بوده و کمترین نتیجه مثبتی به همراه نداشته است.
البته ترامپ شرط حفاظت از متحدان منطقه ای آمریکا را پرداخت هزینه های آن اعلام کرده است.
دونالد ترامپ روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: عربستان هزینه حمایت آمریکا از خود را پرداخت می کند و پیش تر این بی سابقه بود.
در عین حال اظهارات جدید ترامپ سئوال هایی را درباره تغییر دکترین نظامی آمریکا در غرب آسیا به وجود آورده است.
ترامپ از یک سو مدام بر قصد خود برای خروج نیروهای آمریکایی از منطقه تاکید کرده و از سوی دیگر ایران را به تهاجم نظامی تهدید می کند.
"مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا در تلاش برای توجیه این تناقض بر استفاده از قدرت نیمه سخت یعنی قدرت اقتصادی و قدرت نرم یعنی توان دیپلماتیک تاکید کرده و در عین حال مدعی شده که در صورت ضرورت ترامپ در کاربرد قدرت نظامی درنگ نخواهد کرد.
به گفته پمپئو: در زمانی که نیاز به یک حمله نظامی باشد، شما باید بدانید رئیس جمهور ترامپ کاملا متعهد به برداشتن این گام خواهد بود.
با این حال این سخن پمپئو گزافه ای بیش نیست، کما اینکه به رغم قول های واشنگتن به کردهای شمال سوریه برای محافظت از آنها در قبال ترکیه، اما ترامپ با خروج نیروهای آمریکایی از این منطقه عملا زمینه تهاجم آنکارا به کردهای سوریه را فراهم کرد وهیچ اقدام نظامی برای ممانعت از آن انجام نداد.138/118
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتربخوانید:
پمپئو بر ادامه فشار بر ایران تهدید کرد
فیروز آبادی: ایران از تهدید نظامی هراسی ندارد
ترامپ دوباره ایران را تهدید کرد