رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه راه حل بحران سوریه و یمن نظامی نیست گفت، تشکیل دولت وحدت ملی، بهترین روش برای پایان دادن به مخاصمات در این دو کشور است.

به گزارش ایران پرس به نقل از خانه ملت، «علی لاریجانی» امروز (شنبه) در دیدار با «استفان لوون» نخست وزیر سوئد، در تهران، با اشاره به جنگ های طولانی مدت در سوریه و یمن، افزود، یکی از دلایل این همه ناامنی در منطقه این است که برخی از کشورها راه حل رفع مشکلات در این کشورها را حملات نظامی می دانند.

لاریجانی تاکید کرد، ایران معتقد است، راه حل سیاسی از طریق برقراری دموکراسی و تشکیل یک دولت وحدت ملی، بهترین روش برای پایان دادن به مخاصمات در یمن و سوریه است.

رئیس مجلس شوراری اسلامی اظهار داشت، به غیر از مباحث تروریستی، منطقه با معضل دیگری رو به روست و آن موادمخدر است که متاسفانه از طریق مرزهای پاکستان و افغانستان این مواد ترانزیت شده و سالانه هزینه زیادی بر دوش کشورمان برای مقابله با آنها تحمیل شده است.

بی توجهی به دموکراسی از معضلات اصلی برخی کشورهای منطقه

علی لاریجانی در ادامه با اشاره به انتخاب نمایندگان مجلس و رئیس جمهوری ایران توسط مردم افزود، این امر یکی از نقاط مثبت قانون اساسی ما است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت، یکی از معضلات برخی از کشورهای منطقه، فرار از دموکراسی و بی توجهی به اهمیت نقش آن در ثبات و قدرت کشورها است.

رئیس قوه مقننه، فضای دموکراسی را یک فضای جهانی خواند و خاطرنشان کرد، در دنیای امروز، کشورها نباید جلوی این موج بایستند زیرا سرکوب دموکراسی از جای دیگری سر باز خواهد کرد که نه به نفع خود آن کشورهاست و نه به نفع کشورهای دیگر.

ایران و سوئد دارای ظرفیت های لازم در جهت گسترش همکاری ها

علی لاریجانی با ابراز خرسندی از سفر نخست وزیر سوئد به ایران تصریح کرد، کشور ما دارای ظرفیت های زیادی برای تبادل همکاری است و امیدواریم که بتوانیم در آینده نزدیک در زمینه های مختلف مانند فناوری اطلاعات، انرژی، محیط زیست و ... همکاری داشته باشیم.

دموکراسی یکی از بناهای اساسی برای ایجاد توسعه است

استفان لوون نخست وزیر سوئد، نیز در ادامه این دیدار با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور، گفت، یکصد هزار نفر ایرانی در سوئد زندگی می کنند که کارهای بسیار مفیدی انجام می دهند و ما خواهان گسترش روابط با ایران هستیم.

نخست وزیر سوئد افزود، حوزه های مختلف مانند حمل و نقل، انرژی، معادن و فناوری های نوین اطلاعاتی، زمینه های مناسبی برای گسترش همکاریها میان دو کشور است و رئیس پارلمان سوئد هم خواستار گسترش روابط پارلمانی با شما است.

لوون با تاکید بر لزوم برقراری امنیت و ثبات در منطقه، اظهار داشت، یکی از موضوعاتی که به امنیت کشورها ضربه زده است، حضور تروریست ها است که بحران جدی نه تنها در خاورمیانه، بلکه در کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد، ریشه شکل گیری و گسترش گروهکهای تروریستی مانند داعش، درمعضلات اجتماعی مانند فقر، بیکاری و بی هویتی است که باعث جذب جوانان به سوی آنان می شود و نباید اهمیت این نکات را دست کم گرفت.

استفان لوون، یکی دیگر از معضلات را مواد مخدر خواند و گفت، این واقعیت تلخی است که خیلی از جوانان تحت تاثیرآن قرار گرفتهاند و برای مبارزه با قاچاق این مواد باید فکر اساسی شود.

نخست وزیر سوئد در ادامه تاکید کرد، همانگونه که شما اشاره کردید، دموکراسی یکی از بناهای اساسی برای ایجاد توسعه است و باعث ایجاد قدرت برای حکومت ها می شود وامیدواریم که هرچه سریعتر بتوان ازاین طریق به بحران در کشورهای سوریه و یمن خاتمه داد.

سوئد پیش قدم برای حمایت های بشردوستانه است

وی گفت، کشور سوئد یکی از مهمترین کشورها و پیش قدم برای حمایت های بشردوستانه است و اکنون یک برنامه 5 ساله برای کمک به عراق داریم واکنون که عضو سازمان ملل متحد هستیم بیشتر در این خصوص فعالیت خواهیم کرد.

استفان لوون، ایران را کشوری مهم و تاثیرگذار در حل بحران های منطقه خواند و خواستار گفت وگوهای بیشتر درزمینه حقوق بشر و گسترش همکاری های اقتصادی شد.

سفر نخست وزیر سوئد به تهران

استفان لوون نخست وزیر سوئد، شب گذشته در صدر یک هیات سیاسی اقتصادی وارد تهران شد و صبح امروز در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مورد استقبال رسمی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران قرار گرفت.

در جریان دیدار هیات های عالیرتبه ایران و سوئد پنج تفاهم نامه همکاری در زمینه های علمی، فناوری و حمل و نقل و ارتباطات به امضاء طرفین رسید.نخست وزیر سوئد همچنین عصر امروز با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.

نخست وزیر سوئد همچنین عصر امروز (شنبه) با رهبر معظم انقلاب دیدار کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای فراوان دو کشور برای ارتقاء همکاریها، خاطرنشان کردند، از افزایش ارتباطات دو کشور در همه عرصه‌ها استقبال می‌کنیم و امیدواریم مذاکرات و توافقات انجام شده در عمل نیز تحقق پیدا کنند.116/112

بیشتر بخوانید:

تلاش ایران و سوئد برای گسترش همکاری های اقتصادی، تجاری و دانش فنی

روحانی: اتحادیه اروپا از بانک‌های اروپایی برای همکاری با ایران حمایت کند+ ویدئو

امضای 5 یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و سوئد+ویدئو

 چشم انداز مناسبات سوئد و تهران در فصل جدید همکاری ها/ تحلیل

رهبر معظم انقلاب اسلامی: ریشه مشکلات منطقه دخالت بعضی قدرتهای بزرگ است + آلبوم تصاویر و ویدئو