رئیس مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای کشتار مسلمانان میانمار را محکوم کرد و خواستار ورود هیأت حقیقت یاب سازمان ملل، برای بررسی اوضاع و ارسال کمک‌های انسان دوستانه و رسیدگی فوری به وضعیت موجود شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خانه ملت، دربیانیه «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است، حوادث دردناک و کشتار، سرکوب و کوچ اجباری ده ها هزار تن از مسلمانان روهینگیا، روح هر انسان آزاده‌ای را به شدت متالم می‌سازد.

مشاهده تصاویر هولناک کشتار روزانه و سازمان یافته زنان، مردان، کودکان و سالخوردگان بی‌پناه و بی‌دفاع، نشان از یک فاجعه جدید عظیم انسانی در عصر حاضر دارد. 

این بیانیه می افزاید، از آن فاجعه بارتر، سکوت مدعیان حقوق بشر و برخی دولت ها و سازمان‌های بین‌المللی است که با بی‌تفاوتی نظاره گر این وقایع هولناک، نقض حقوق بشر و نسل‌کشی مسلمانان در میانمار می‌باشند.

لاریجانی در این بیانیه تصریح کرد، اینجانب کشتار و اخراج مسلمانان مظلوم میانمار را شدیداً محکوم نموده و بر مسئولیت دولت میانمار در قبال حوادث اخیر و ضرورت حمایت از اقلیت مسلمان این کشور تأکید می نمایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد، مؤکدا خواستار ورود هیأت حقیقت یاب سازمان ملل برای بررسی اوضاع و ارسال کمک‌های انسان دوستانه و رسیدگی فوری به وضعیت موجود می‌باشم.

لاریجانی در این بیانیه افزود، براساس منشور ملل متحد و قطعنامه‌های بین‌المللی با تأکید بر ضرورت اجتناب از رفتارهای مبتنی بر استاندارد دوگانه در موضوع حقوق‌بشر، بر مسئولیت همه دولت ها، پارلمان‌‌ها، نهادها و سازمان‌های بین المللی و منطقه ای بویژه سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی برای ایجاد امنیت و آرامش در منطقه و حمایت از مردم مسلمان روهینگیا تاکید می نمایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این بیانیه تصریح کرد، بار دیگر ضمن محکوم کردن این قتل عام فاجعه ‌بار سازمان یافته، با تکیه بر وظایف و اختیارات قانونی خود کمیته ویژه‌ای را با مسئولیت رئیس محترم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تشکیل می‌دهم تا اقدامات پارلمانی لازم را برای توقف فوری این جنایت و ارسال کمک‌های بشردوستانه به عمل آورد.

در حملات جدید ارتش میانمار به مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب این کشور که از حدود دوهفته گذشته آغاز شده است، ده‌ها نفرکشته و هزاران نفر از ترس جانشان به بنگلادش فرار کرده‌اند. 

بیش از یک میلیون مسلمان در میانمار زندگی می‌کنند، اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند.

کشتار بی رحمانه مردم مسلمانان میانمار ازسوی دولت و بودائیان این کشور  با موجی از خشم و اعتراض‌ در کشورهای مختلف جهان رو به رو شده است.

از روز جمعه 25 اوت تاکنون در جریان موج جدید حملات سرکوبگرانه و  تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از چهارصد نفر کشته شده‌اند.

تاکنون بیش از 73 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش فرار  کرده اند اما گزارش های رسیده از استان راخین حکایت از آن دارد که دستکم سی هزار روهینگیایی در مناطق کوهستانی گیر افتاده اند و به آب، غذا و دارو دسترسی ندارند.

دیدبان حقوق بشر از میانمار خواسته است به ناظران مستقل اجازه دهد وارد استان راخین شوند.

پیش از این حزب الله لبنان، جمهوری اسلامی ایران و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» جنایات علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده بودند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا  ازحقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.116/111

بیشتر بخوانید:

تاکید بر لزوم حل بحران میانمار از طریق گفت وگو

ادامه فرار مسلمانان روهینگیا از میانمار