هیاهویی که آمریکاییها درپی حلمه پهپادی یمن به آرامکو ضد ایران راه انداختند، یک نشانه دارد، آن هم اطمینان دادن به رژیم سعودی است تا خیال آمریکا از دوشیدن این رژیم آسوده باشد. سیاست آمریکا در برابر عربستان، بر مبنای کسب دلارهای نفتی استوار بوده و تداوم جنگ یمن در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
سفر "مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا به عربستان و ترک این کشور بدون شرکت در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه رژیم سعودی نشان میدهد، معرفی کردن متهم ساختگی برای ماجرای آرامکو به راحتی هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی دولت دونالد ترامپ نیست.
بازدارندگی و مقاومت یمنیها قابل قیاس با شروع جنگ یمن در سال 2015 نیست و امروز با سپری شدن حدود پنج سال از این جنگ، مرزهای دفاع و بازدارنگی یمنیها به عمق خاک عربستان رسیده است.
وقتی "یحیی سریع"، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اذعان دارد، این کشور روزانه 6 فروند پهپاد بومی و مجهز به تکنولوژیهای روز میسازد، اردهای است که از دل جنگ نابرابر یمن ایجاد شده و اکنون قادر است مرکز مهم صنعتی مانند پالایشگاه آرامکو را هدف قرار دهد.
درهمین چارچوب؛ "کمال دهقانیفیروزآبادی"، رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، با اشاره به عملیات شجاعانه مردم یمن در هدف قرار دادن تأسیسات نفتی آرامکو، تاکید کرد: این عملیات، آمریکا را با تمام امکانات نظامی، رادارها و موشکهایش تحقیر کرده است.
در چنین شرایطی، ریشه حمله پهپادی یمن به پالایشگاه آرامکو ارتباط با جنگ در این کشور دارد و جست وجو برای معرفی کردن مقصر خارج از این چارچوب، به منزله باور نکردن قدرت تهاجمی نیرویهای نظامی یمن است.
این وضعیت نشان میدهد، مرزهای ضعف و نفوذپذیری عربستان به داخل جغرافیای این کشور رسیده است و هرگونه ماجراجویی آمریکا در منطقه، گسلهای این ضعف را بیشتر خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است، خواهان صلح و امنیت در منطقه است و از هیچ جنگی حمایت نمیکند اما اگر مرزهای آن تهدید شود در دفاع از خود دریغ نخواهد کرد.
در همین زمینه؛ "محمدجواد ظریف"، وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی CNN درباره ادبیات جنگی برخی مسئولان آمریکایی، با بیان اینکه مسالهای به اسم حمله محدود وجود ندارد، گفت: ایران به هیچ عنوان خواهان جنگ نیست، اما در دفاع از خود قطعاً درنگ نخواهد کرد.
ایران در حفاظت از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود قاطعانه عمل کرده و اقدام اخیر آن، سرنگونی پهپاد آمریکایی در منطقه خلیجفارس است. قدرت بازدارندگی ایران بومی و هیچ ارتباطی به خارج ندارد و این مهم نشاندهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس است. 118
نویسنده: علیکرمی
بیشتر بخوانید:
گزارش: از حادثه آرامکو تا تشدید تحریم های ضد ایرانی ترامپ
تحریم ایران؛ واکنش ترامپ بهتحقیر عربستان در ماجرای آرامکو/ تحلیل
پاسخ وزیر دفاع به ادعای نقش ایران در حمله به آرامکو