جنبش غیرمتعهدها در این بیانیه، همبستگی خود را با دولت و ملت ونزوئلا در مخالفت با تصمیم کاخ سفید اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است، موضع آمریکا علیه ونزوئلا ناقض منشور سازمان ملل و حقوق بین الملل است.
بر اساس این بیانیه، جنبش غیرمتعهدها ازحاکمیت ملی، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی ونزوئلا حمایت می کند.
ادامه اعمال تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا در چارچوب تشدیدفشارها علیه این کشور آمریکای لاتین با هدف تضعیف و سرنگونی دولت چپ گرای ونزوئلا به ریاست نیکولاس مادورو صورت می گیرد.
باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در چارچوب استفاده از ابزار تحریم برای مقابله با ونزوئلا در مارس 2015 فرمانی اجرایی صادر کرد که به موجب آن ونزوئلا تهدید امنیت ملی آمریکا تلقی شد.
بر اساس این فرمان اجرایی اوباما، برخی مقامات ونزوئلایی تحریم شدند.رئیس جمهوری آمریکا با امضای فرمان اجرایی جدیدی این تحریم ها را تا 13 ژانویه 2017 تمدید کرد.
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا دارای دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد داخلی این سیاست مبتنی بر حمایت از اقدامات آشکار ونهان اپوزیسیون برای سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا است.
در این چارچوب آمریکا از مواضع و اقدامات مخالفان در ونزوئلا بویژه تلاش برای برگزاری همه پرسی عزل مادورو پشتیبانی کرده است. در بعد خارجی نیز واشنگتن کماکان تحریمهای خود علیه ونزوئلا را با هدف تضعیف دولت ونزوئلا و افزایش نارضایتی مردم این کشور ادامه می دهد.از دیدگاه واشنگتن اقدامات هماهنگ اپوزیسیون در داخل و تحریمهای خارجی می تواند در نهایت منجر به سرنگونی مادورو شود.
دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن یک دولت چپگرا در ونزوئلا یعنی از زمان روی کار آمدن هوگو چاوز رئیس جمهوری فقید این کشور ، موضعی منفی و خصمانه در قبال آن اتخاذ کرده و این رویکرد واشنگتن پس از روی کار آمدن مادورو نیز کماکان ادامه یافته است.
دولت ونزوئلا بارها علیه اقدامات مداخله گرانه آمریکا اعتراض و به نهادهای منطقه ای و حتی سازمان ملل شکایت کرده است. در واقع واشنگتن پس از ناامیدی در زمینه براندازی دولت چپ گرای ونزوئلا از طریق تشویق و پشتیبانی از ناآرامی های داخلی، اکنون به اعمال سیاست سنتی خود یعنی اعمال تحریم علیه کشورهای مخالف سلطه آمریکا، به تحریم ونزوئلا پرداخته است.
همین مساله نیز باعث شد تا نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا در افتتاحیه اجلاس غیرمتعهدها در این کشور درسپتامبر 2016 به رهبران جهان در باره جنگ اقتصادی کشورش که ناشی از تلاش آمریکا برای سرنگونی دولت کاراکاس است هشدار دهد.
اساسا یکی از ارکان سیاست خارجی آمریکا بویژه علیه کشورهای خصم و یا رقیب آن و نیز کشورهایی که دارای خط مشی مستقلی در عرصه داخلی و خارجی هستند، اعمال تحریم است.
آمریکا از ابتدای قرن بیستم که به تدریج به عنوان یک قدرت جهانی ظهور کرد و در مرحله بعد یعنی در دوره جنگ سرد به عنوان یک ابر قدرت جهانی، همواره از ابزار تحریم بویژه تحریم های مالی و اقتصادی برای واداشتن کشورهای رقیب یا مخالف خود برای تغییر سیاستهای آنها و یا پذیرش سیاستهای مد نظر واشنگتن استفاده کرده است.
در واقع بررسی تاریخ تحریمهای اقتصادی در سطح جهانی نشان دهنده آن است که آمریکا همواره بزرگترین سهم را در کاربرد سیاست تحریم اقتصادی داشته است.
به نحوی که در مجموع، دوسوم تحریم های اقتصادی جهان توسط دولت آمریکا اعمال گردیده است. /113/112