پس از اینکه «خوان گوایدو» رئیس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا 23 ژانویه 2018 خود را به عنوان رییس جمهوری این کشور معرفی و سپس سوگند یاد کرد، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای عضو آن به حمایت از وی پرداختند.
در موضع گیری جدید اروپا، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه با انتشار بیانیهای، همسو با مواضع مداخلهجویانه آمریکا و متحدانش در قبال ونزوئلا، خواستار برگزاری انتخابات مجدد در این کشور شد.
موگرینی در این بیانیه دولت «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری منتخب و قانونی ونزوئلا، را «رژیم» خطاب کرد و کاراکاس را به دلیل نپذیرفتن محمولههای به اصطلاح کمکهای بشردوستانه آمریکا و متحدان غربی این کشور، مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد این اقدام باعث افزایش تنشها در ونزوئلا شده است.
این در حالی است که از دیدگاه بسیاری از ناظران، کمک های باصطلاح بشر دوستانه آمریکا به ونزوئلا دارای ماهیتی سیاسی است.
گزارش: کمک آمریکا به ونزوئلا با اسب تروا
«خوزه میگل اینسولزا» José Miguel Insulza دبیرکل سابق سازمان کشورهای آمریکایی؛ طرح کمکهای انساندوستانه آمریکا را عملیاتی سیاسی و نه بشردوستانه قلمداد کرد.
به گفته وی، کمکهای آمریکا اقلام مصرفی مورد نیاز تنها ۵ هزار نفر طی مدت ۱۰ روز را شامل میشود و اقلام دارویی نیز نیازهای ۱۰ هزار بیمار را ظرف مدت ۹۰ روز تأمین میکند.
موگرینی مدعی شد: ریشه بحران ونزوئلا سیاسی و نهادی است. بنابراین، راه حل آن نیز تنها میتواند (راه حل) سیاسی باشد.
موگرینی در ادامه اتهام زنیهای خود علیه دولت قانونی ونزوئلا، درخواست خود را برای احیای دموکراسی از طریق انتخابات ریاست جمهوری آزاد، شفاف و قانونی تکرار کرد.
آمریکا و متحدان اروپایی آن در حالی خواهان دموکراسی و برگزاری انتخابات در ونزوئلا هستند که هیچ توجهی به این مساله نمی کنند که مردم ونزوئلا در مه 2018 در انتخاباتی آزاد و شفاف، مادورو را با 68 درصد آرای خود بار دیگر به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیدند.
با این حال آمریکا و متحدانش خواهان سرنگونی مادورو حتی از طریق اعمال زور هستند. «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در مصاحبهای درباره احتمال به کارگیری گزینه نظامی در ونزوئلا گفت: همه گزینهها روی میز است.
همراهی اروپا با آمریکا در اعمال فشار به دولت چپگرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو، یادآور همراهی برخی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و بریتانیا با آمریکا در بحران سوریه است، اقدامی که نهایتا با شکست مفتضحانه سیاست ها و اقدامات غرب در سوریه همراه شد.
اکنون اروپایی ها تجربه مشابهی را درباره ونزوئلا با نادیده گرفتن دولت و رئیس جمهور قانونی این کشور و به رسمیت شناختن گوایدو رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا تکرار می کند.
این اقدام اروپا نه فقط مداخله آشکار و غیر قانونی در امور داخلی ونزوئلا است، بلکه اقدامی برخلاف اراده مردم این کشور آمریکای لاتین محسوب می شود. اکنون آمریکا و اروپایی ها در راستای خواسته ها و اهداف خود تلاش می کنند، گوایدو را به زور و بافشارهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی به ونزوئلایی ها تحمیل کنند.
135/116
نویسنده : رضا میرطاهر
بیشتر بخوانید :
مادورو در گفت وگو با هیسپان تی وی: در برابر نظام سلطه مقاومت میکنیم/ از هر مذاکرهای استقبال می کنیم
اعلام وفاداری مجدد ارتش ونزوئلا به مادورو/ تحلیل
وزیر دفاع ونزوئلا: نظامیان ونزوئلا تا پای مرگ به مادورو وفادار می مانند