ایران پرس: ارتش یمن دور جدیدی از عملیات شکستن محاصره را علیه مناطق راهبردی عربستان سعودی انجام داد.

تنها 6 روز دیگر جنگ ائتلاف سعودی ضد یمن وارد هشتمین سال می‌شود. از بین بردن زیرساخت‌های یمنی‌ها از طریق بمباران روزانه همچنان ادامه دارد. فاجعه انسانی در یمن هر روز وخیم‌تر می‌شود. علاوه بر بمباران روزانه، محاصره یمنی‌ها نیز ادامه دارد.

 «جلال الرویشان» معاون دفاعی - امنیتی نخست‌وزیر دولت نجات ملی یمن گفت: "ما تنها کشوری در جهان هستیم که مورد تجاوز قرار گرفته و با محاصره 25 میلیون شهروند همراه است."

یمنی‌ها برای شکستن محاصره ائتلاف سعودی به اقدام‌ نهادهای بین‌المللی چشم دوخته بودند، اما نهادهای بین‌المللی به خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده‌اند تا فاجعه انسانی در یمن بیشتر شود.

یمنی‌ها در ماه پایانی هفتمین سال جنگ، شکستن محاصره را از طریق عملیات نظامی ضد عربستان در دستور کار قرار دادند. بر همین اساس، عملیات شکست محاصره ضد عربستان انجام می‌شود. الرویشان در این خصوص تاکید کرد: "ارتش و کمیته‌های مردمی در مقابل تداوم محاصره ناعادلانه چاره‌ای جز انجام عملیات بازدارنده ندارند."

در ادامه عملیات شکستن محاصره، سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، امروز (یکشنبه) خبر داد که تعدادی از تأسیسات حیاتی شرکت آرامکوی سعودی در ریاض، «ینبع» و تعدادی دیگر از مناطق این کشور با چندین موشک بالستیک، کروز و پهپاد هدف حمله قرار گرفته است.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اضافه کرد که به محض موفقیت‌آمیز بودن مرحله اول عملیات، نیروهای این کشور به تعدادی از اهداف حیاتی و مهم در ابها، خمیس مشیط، جیزان، سامطه، ظهران جنوبی با موشک و پهپاد حمله کرده‌اند.

نکته مهم این است که این عملیات کوتاه مدت و مقطعی نیست بلکه دایره اطلاعات و شناسایی ارتش یمن، مناطق حساس و راهبردی عربستان را شناسایی کرده و دورهای بعدی عملیات نیز انجام خواهد شد. مرحله اول عملیات شکستن محاصره 9 روز قبل انجام شد.

در این عملیات تاسیسات آرامکو در ریاض، جیزان و ابها هدف قرار گرفته بود. در همین راستا، سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت ارتش این کشور مختصات کاملی در اختیار دارد که اهداف حیاتی در آن مشخص شده و ممکن است در هر لحظه هدف حمله قرار گیرند.

ارزیابی این عملیات نشان می‌دهد که یمنی‌ها به طور خاص تاسیسات نفتی عربستان سعودی را هدف حمله‌های خود تعیین کرده‌اند. در واقع، تحلیل دولت نجات ملی یمن این است که با ضربه زدن به قلب اقتصاد عربستان یعنی نفت، می‌توانند دولت سعودی را تحت فشار قرار داده و آنها را مجبور کنند دست کم محاصره همه‌جانبه یمن را پایان دهند.

با توجه به اینکه اقتصاد عربستان وابستگی زیادی به منابع نفتی دارد و سرمایه‌گذاران خارجی نیز در این بخش حضور دارند، ضربه زدن به تاسیسات نفتی این کشور می‌تواند خسارت‌هایی نظیر فرار سرمایه خارجی و توقف یا تأخیر در اجرای برنامه‌های اقتصادی ریاض را در پی داشته باشد. 

نکته دیگر این است که مرحله دوم عملیات شکستن محاصره در شرایطی انجام شد که اخیراً شورای همکاری ریاض خواستار حضور انصارالله در ریاض برای گفتگوی یمنی- یمنی شد، موضوعی که پیش از این توسط مقامات یمنی رد شد زیرا یمنی‌ها معتقد هستند عربستان که روزانه یمن را بمباران می‌کند نمی‌تواند همزمان میانجی نیز باشد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117