پکن به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر اعمال مالیات های ضد دامپینگ (ارزان فروشی) بر روی فولاد چین، اتحادیه اروپا را به در پیش گرفتن سیاست ایجاد مانع در تجارت بین المللی متهم کرد.

«گائو وو چنگ»(Gao Hucheng) وزیر بازرگانی چین گفت، در پیش گرفتن این سیاست از سوی اتحادیه اروپا، اقدامی در جهت ایجاد مانع در تجارت بین المللی است و به آن آسیب جدی وارد می کند.

وزیر بازرگانی چین همچنین افزود، این اقدام اتحادیه اروپا، نقض قوانین تجارت جهانی است و پکن اقدامات لازم  برای دفاع از حقوق عادلانه شرکت های چینی را در پیش خواهد گرفت.

اعمال مالیات های ضد دامپینگ از سوی اتحادیه اروپا بر روی فولاد چین درحالی است که این کشور دومین شریک بزرگ تجاری اتحادیه اروپا به شمار می رود.

مناقشه تجاری چین و اتحادیه اروپا، پس از بروز  نشانه های  تنش های تجاری و اقتصادی بین چین و آمریکا برای مقامات دولت پکن می تواند نگران کننده باشد.از نظر اتحادیه اروپا و آمریکا،یکی از رموز پیشبرد سیاست های بین المللی  تجاری چین و افزایش سهم بازار شرکت های چینی در کشورهای مختلف،اعمال سیاست دامپینگ یا ارزان فروشی کالا ومحصولات است.

 مقامات اروپا و آمریکا، شرکت های چینی را به اتخاذ سیاست حذف رقیب در بازارهای کشورهای مختلف با عرضه کالا و محصولات پایین تر از قیمت تمام شده متهم می کنند تا از این  طریق بیشترین سهم فروش در بازار را در اختیار بگیرند .

تهدید دامپینگ چین برای اتحادیه اروپا

به عقیده منتقدان غربی سیاست های تجارت بین المللی چین، این کشور با اعمال سیاست دامپینگ  در کوتاه مدت با فروش گسترده و بدون رقیب، هزینه های ناشی از عرضه کمتر از قیمت تمام شده را تا حدودی ترمیم می کند و در بلند مدت با حذف رقبا قیمت ها را افزایش می دهد.

در چنین شرایطی اتحادیه اروپا برای مقابله با آنچه جنگ تجاری چین می خواند، با افزایش مالیات بر کالاها و محصولات چینی که روانه بازارهای اروپایی می شوند، تلاش دارد تا این وضعیت را تغییر دهد.

مقامات اتحادیه اروپا می گویند، سیاست ارزان فروشی شرکت های چینی در بازارهای اروپایی در شرایطی که آثار بحران مالی سال های گذشته همچنان بر فعالیت بنگاه های اقتصادی در کشورهای عضو اتحادیه وجود دارد، یک تهدید است.

در مقابل این تهدید عدم حمایت از صنایع داخلی می تواند این صنایع را به مرز بحران ورشکستگی بکشاند.

بنابراین، اتحادیه اروپا در شرایطی که با مشکلات گسترده بیکاری و اعتراض کارگران به کاهش سطح حقوق و دستمزد روبرو است ؛برای جلوگیری از افزایش این گونه مشکلات اعمال مالیات بر کالاها و محصولات چینی برای ورود به بازارهای اروپایی را در دستور کار قرار داده است.

سرکوب کارگران در فرانسه 

 

چین برای فروش فولاد یا محصولات فولادی به کشورهای اروپایی با هدف حفظ و افزایش صادرات و بالا بردن نرخ رشد اقتصادی دستکم به حفظ سهم بازارفعلی در این  کشورها نیاز دارد و در مقابل هم اتحادیه اروپا برای به گردش در آوردن چرخ صنایع فولادی به واردات این محصول نیازمند است.

این نیاز متقابل چین و اتحادیه اروپا را مجبور می کند برای رسیدن به نقطه تعادل وتفاهم بدور از تصمیمات سلبی،از طریق مذاکره به راه حلی دست پیدا کنند که منافع اقتصادی آنان با تعدیلی حداقلی تامین بشود.  113/110

بیشتر بخوانید:

نگرانی چین از گزینه جنجالی ترامپ در حوزه اقتصاد

سرکوب کارگران در فرانسه