«محمدو بوهاری» در دیدار از منطقه تحت نفوذ تروریست های بوکوحرام، در جمع نیروهای نظامی این کشور با تاکید بر اینکه اجازه نخواهد کشورش بدست جدایی طلبان تجزیه شود، گفت، تا زمانیکه مطمئن شویم مردم آزادانه می توانند هر جایی از این کشور که تمایل دارند زندگی کنند، ارتش در خط مقدم باقی خواهد ماند. بوهاری با اشاره به سه مشکل امنیت، اقتصاد و فساد در نیجریه بر تلاش بر حل این مشکلات توسط دولت تاکید کرد.
دیدار بوهاری از این مناطق در حالی صورت می گیرد که نیجریه اکنون با مشکلات و بحران های بسیاری دست به گریبان است.
فعالیت های تروریستی گروه بوکوحرام به ویژه در مناطق شمالی نیجریه سبب افزایش ناامنی و بی ثباتی را در این کشور شده است.
به طوری که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، این کشور در حال حاضر با یکی از بدترین بحران های انسانی در جهان مواجه است.
«ویلیام لیسی سوئینگ» William Lacy Swing رئیس سازمان بین المللی مهاجرت در این باره نسبت به ابعاد بحران انسانی در مناطق شمالی نیجریه هشدار داده است.
اگر چه ارتش نیجریه مبارزه جدی با این گروه تروریستی را ادامه می دهد، اما تاکنون نتوانسته است در زمینه نابودی کامل این گروه موفقیتی به دست آورد.
این در حالی است که نابودی گروه بوکوحرام از جمله مهمترین وعده های بوهاری در زمان انتخابات ریاست جمهوری این کشور بود.
افزایش تنش های قومی مشکل دیگری است که طی چند ماه اخیر ابعاد گسترده ای یافته است و اکنون به بحرانی جدی تبدیل شده است.
نیجریه با 180 میلیون جمعیت، پر جمعیت ترین کشور آفریقا به شمار می رود که حدود 250 گروه قومی مختلف در آن زندگی می کنند، اما طی سال های اخیر تنش های سیاسی، شرایط سخت اقتصادی، بی عدالتی و فساد از یکسو و از سوی دیگر دامن زدن به اختلافات قومی و دینی و مذهبی از سوی عوامل درونی و بیرونی سبب شده که برخی ایالات این کشور از جمله ایالت بیافرا در جنوب شرق نیجریه خواستار جدایی و استقلال شوند.
استقلال طلبی برخی ایالات نیجریه در حالی است که محمد بوهاری چندی پیش نیز تاکید کرد که وحدت و یکپارچگی نیجریه موضوعی نیست که قابل مذاکره باشد و بتوان بر سر آن چانه زنی کرد.
افزایش مشکلات اقتصادی معضل دیگر نیجریه است.
کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، افزایش هزینه های نظامی از یکسو و عدم سرمایه گذاری در بخش های زیر ساختی و تولید از سوی دیگر، سبب افزایش فقر و بیکاری در این کشور شده است.
فساد نیز موضوع دیگری است که اگر چه دولت بر مبارزه بر آن تاکید دارد، اما تاکنون موفقیتی به دست نیاورده است.
«صالح حبیب عبدالرئوف» کارشناس مسائل نیجریه در این زمینه معتقد است:
"عدم وجود اراده قوی، سیاسیسازی کمپینها، محرمانه بودن بخش عمومی و خصایص فرهنگی و خرافات، سبب ناکارمدی در مبارزه با فساد در این کشور شده است."
در این شرایط، تاکید رییس جمهوری نیجریه بر حفظ وحدت ویکپارچگی این کشور، نشان دهنده عزم دولت ابوجا برای مبارزه با عوامل و روندهای جدایی طلبانه در این کشور و تلاش برای بهبود شرایط است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
116/110
بیشتر بخوانید:
حمله انتحاری به مسجدی در نیجریه 5 کشته برجاگذاشت
تشکیل هیات رئیس جمهوری نیجریه برای تحقیق درباره نقض حقوق بشر/ ویدئو