شکست آمریکا در تصویب طرح پیشنهادی خود در حالی است که واشنگتن و متحدان منطقه ای و داخلی آن مدتهاست با استفاده از ابزارهای مختلف کودتا، تهدید، تحریم و فشار درصدد برکناری "نیکلاس مادورو" رییس جمهوری چپگرای ونزوئلا هستند.
علیرغم تلاش های آمریکا در اجرای راهبردهای خود علیه ونزوئلا، مادورو با حمایت مردم ونزوئلا و وفاداری ارتش این کشور توانسته است همچنان به ریاست جمهوری قانونی خود ادامه دهد .
با وجود این، تلاش های واشنگتن و متحدانش نیز ادامه دارد.
درتازه ترین اقدام آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد که در آن خواستار برگزاری انتخاباتی زودهنگام در ونزوئلا شد.
این درخواست آمریکا با وتوی روسیه و چین رو به رو شد.
"واسیلی نبنزیا" Vasily Nebenzya نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در سخنانی در نشست شورای امنیت تصریح کرد: عدم مداخله در امور داخلی کشورها ازابتدایی ترین مفاهیم شناخته شده در جهان است اما واشنگتن درتلاش است، تنش ها در ونزوئلا را تشدید و سناریوی تغییر رژیم را این بار در این کشور پیاده کند.
آمریکا درحالی برگزاری انتخابات زودهنگام را در ونزوئلا خواستار شده که نیکلاس مادورو بر اساس رای مردم این کشور و با اخذ حدود ۶۸ درصد آراء در انتخابات ماه مه سال 2018 ، ریاست جمهوری قانونی این کشور را بر عهده دارد.
اکنون بعد از گذشت مدتها از برگزاری انتخابات در ونزوئلا و پس از ناکامی سیاست های واشنگتن در به کار گرفتن حربه های مختلفی چون کودتا و ترور، تحریم های اقتصادی و سیاسی، حمایت و همکاری با مخالفان داخلی علیه مادورو، موضوع برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا مطرح شده است.
در واقع مقامات آمریکا در تلاشند با غیر قانونی جلوه دادن انتخابات ونزوئلا و حمایت از" گوایدو" راه را برای روی کار آوردن یک دولت دست نشانده در راستای منافع آمریکا هموار سازند.
"ساموئل مونکادا" Samuel Moncada نماینده ونزوئلا در سازمان ملل متحد با اشاره به دخالت های آمریکا و متحدانش گفت: قدرت در ونزوئلا در ارتباط با حق حاکمیت و ملت ونزوئلاست.
آنها همانند کشورهای استعمارگررفتار می کنند. این رفتارهمانند استعمار دوباره کشورهای آمریکای لاتین است.
نه تنها روسیه و چین بلکه بسیاری دیگرازکشورهای جهان نیز هرگونه مداخله نظامی را در ونزوئلا رد کرده و خواهان حل بحران سیاسی ونزوئلا از طریق گفت و گو و از راه های مسالمت آمیز سیاسی در داخل این کشور هستند.
آنچه که اکنون برای بسیاری از کشورهای جهان درنظام بین الملل مهم است جلوگیری ازتلاش های آمریکا برای تحمیل سیاست های یکجانبه گرایانه خود برکشورهای دیگر است.
از نظر مقامات بسیاری ازکشورهای جهان، شکل گیری نظام جدید جهانی بر اساس اصول چند قطبی، برتری قوانین بین المللی و عدم استفاده از تحریم ها و ساز و کارهای محدودکننده یکجانبه، اهمیت ویژه ای دارد که باید به آن احترام گذاشت.
در این راستا به نظرمی رسد وقت آن است که مجامع بین المللی ازجمله شورای امنیت سازمان ملل با اتخاذ مواضع روشن و سیاست های کارآمد، راه را بر سیاست های مداخله جویانه واشنگتن علیه ونزوئلا بسته و در حمایت از ثبات و استقلال و حاکمیت ملی کشورها گام بردارند.138/118
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتربخوانید:
بن بست غربیها در شورای امنیت درباره ونزوئلا
روسیه و چین قطعنامه آمریکا علیه ونزوئلا را وتو کردند