ایران پرس- نشست سران هفت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه هفت از روز جمعه 8 ژوئن به مدت 2 روز درشهر (لامالبای) استان کبک کانادا برگزار می شود.

آلمان،فرانسه،ایتالیا،ژاپن،بریتانیا،آمریکا وکانادا کشورهای عضو گروه هفت هستند.

علاوه بر سران این کشورها، مقامات ارشد اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور دارند.

دستور کار رسمی این نشست شامل مواردی مانند بررسی رشد اقتصادی فراگیر، تساوی جنسیتی و تقویت موقعیت زنان، صلح وامنیت بین المللی،مشاغل آینده،تغییرات آب و هوایی و اقیانوس ها می شود.

اما با توجه به اوج گیری اختلافات بین اروپا و آمریکا بر سر دو مساله مهم یعنی برجام و افزایش تعرفه های کالاهای استراتژیک یعنی فولاد و آلومینیوم توسط آمریکا انتظار می رود که این مسائل بیش از دیگر موضوعات بر این نشست تاثیر گذاشته و حتی منجر به پایان بی نتیجه آن شود.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اختلافات با امریکا را جدی خواند و گفت، " در نشست سران هفت به طور ویژه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره ایران و تعرفه های تجاری گفت وگو خواهد کرد."

 اعلام خروج آمریکا از برجام در 8 مه توسط دونالد ترامپ و اعمال مجدد تحریم های هسته ای علیه ایران که به رغم مخالفت دیگر اعضای گروه 1+5 صورت گرفت، موجب نگرانی شدید کشورهای اروپایی عضو گروه هفت یعنی آلمان ، فرانسه ، بریتانیا و نیز ایتالیا شده است.

اروپایی ها در واکنش به این اقدام اعلام کرده اند که حداکثر تلاش خود برای حفظ برجام از طریق کاهش فشارهای تحریمی آمریکا صورت خواهند داد.

ضمن اینکه کاملا نگران خروج احتمالی ایران از توافق هسته ای و تاثیرات منفی آن بر امنیت منطقه ای و جهانی هستند.

سیاست یکجانبه گرایانه و خودمحورانه ترامپ در باره برجام مورد انتقاد شدید اروپایی ها و حتی کانادایی ها قرار گرفته است.

در این راستا پس از دیدار «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه با «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا و میزبان نشست گروه هفت ،این دو بر حمایت از سیاست چندجانبه گرایی قوی تاکید کردند.

کاخ الیزه اعلام کرد که بیانیه ای پایانی که توافق هسته ای با ایران را محکوم کند یا ادعا کند که ایران به تعهداتش پایبند نبوده را نخواهیم پذیرفت.

 پاریس با تأکید بر این نکته که 6 عضو دیگر گروه هفت نمی توانند مواضع آمریکا درباره توافق آب وهوایی پاریس را تغییر دهند اعلام کرد که درخصوص برجام نیز همین مسأله صادق است و به همین دلیل ماکرون و ترودو درباره سناریوهای احتمالی در پایان نشست کبک به توافق رسیده اند.

در نشست امسال موضوع دیگری یعنی افزایش تعرفه های تجاری از سوی ترامپ که موجب آسیب و زیان های قابل توجهی برای دیگر اعضای گروه هفت به ویژه اروپایی ها و کانادا شده به فهرست اختلافات بین اعضا با آمریکا افزوده شده است.

این اقدام ترامپ در راستای حمایت گرایی اقتصادی و افزایش اشتغال آمریکایی ها و رونق دوباره صنایع فولاد و آلومینیوم این کشور صورت گرفته است.

با این حال به دلیل صادرات این دو محصول استراتژیک از سوی دیگر کشورهای گروه هفت به آمریکا ، این مساله واکنش منفی شدید آنها را به دنبال داشته و در این راستا اروپا ازژوئیه 2018 تعرفه برخی از کالا های مهم وارداتی از آمریکا را افزایش داده وکانادا نیز سیاست مشابهی را در پیش گرفته است.ضمن اینکه اروپا علیه این اقدام امریکا به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است.

بدین ترتیب انتظار می رود که بار دیگر در نشست کانادا وضعیت نشست سال قبل در ایتالیا تکرار شود که اختلاف نظر شدید دیگر اعضای این گروه با آمریکا بر سر توافق آب و هوایی پاریس و خروج واشنگتن از آن، باعث شد که از آن به گروه 1+6 تعبیر شود که اشاره به شکاف زیاد بین اعضای این گروه با آمریکا بود.امسال نیز انتظار می رود برجام و افزایش تعرفه ها موجب شکاف در این گروه شود.

نویسنده :میرطاهر

138/112

بیشتر بخوانید:

انزوای آمریکا در گروه 7 

گزارش: اجلاس وزیران خارجه گروه- هفت با نگاه ضد روسی

نشست گروه هفت و اختلافات داخلی/ تحلیل و ویدئو

شکاف عمیق بین ترامپ و سایر اعضای گروه هفت در ایتالیا نمایان شد