"فضل هادی مسلم یار" گفت: در صورتی که "خلیل زاد" از جزئیات مذاکرات خود با گروه طالبان به مجلس ملی و سنای افغانستان گزارش ندهد در مقابل وی می ایستیم.
رئیس مجلس سنای افغانستان افزود، مردم افغانستان حق دارند از جزئیات مذاکرات "خلیل زاد" با طالبان آگاه شوند.
"عبدالله قرلق" عضو سنا افغانستان نیز گفت: در مذاکرات با گروه طالبان در قطر منافع مردم افغانستان نادیده گرفته شده است.
تاکنون مذاکرات متعددی بین گروه طالبان و آمریکا برای صلح و پایان جنگ در افغانستان برگزار شده، اما نتیجه ای نداشته است.
قرار است، هفتمین دور مذاکرات آمریکا و طالبان تا یک هفته دیگر در قطر برگزار شود.
هشدار رئیس مجلس سنای افغانستان به نماینده ویژه آمریکا در امور آن کشور درخصوص پنهانکاری درباره مذاکرات با طالبان نشان می دهد که نوعی اجماع ملی در افغانستان در مخالفت با رویکرد غیر شفاف کاخ سفید در خصوص روند صلح این کشور شکل گرفته است.
باوجود برگزاری شش دور مذاکره بی نتیجه بین آمریکا با گروه طالبان اما کاخ سفید از ارائه جزئیات گفت وگوها خودداری کرده است.
اگر چه در ماه های گذشته پس از سفر "خلیل زاد" به کابل برخی رسانه های افغانستان از ارائه بخشی از جزئیات نشست های وی با نمایندگان طالبان خبر دادند اما این گمانه مطرح است که نماینده ویژه آمریکا بیشتر حواشی این مذاکرات را اطلاع رسانی کرده است.
به همین دلیل است که دولت افغانستان خواستار شفاف شدن مذاکرات آمریکا و طالبان شده است که البته مردم، سران گروه های سیاسی و محافل رسانه ای افغانستان چنین مطالبه ای را مطرح کرده اند.
این نگرانی در بین مردم، دولت و دیگر نهادهای حکومتی افعانستان وجود دارد که گفت وگوهای مخفیانه آمریکا و طالبان ممکن است به دلیل ارائه امتیازاتی به نیابت از دولت کابل از سوی نماینده کاخ سفید به این گروه، منافع و امنیت ملی افغانستان را بشدت به مخاطره بیاندازد.
این نگرانی به خصوص با پنهان کاری دولت آمریکا درباره جزئیات شش دور مذاکره با طالبان در افغانستان شدت بیشتری پیدا کرده است.
هشدار رئیس مجلس سنای افغانستان به نماینده ویژه آمریکا، این پیام را دارد که ممکن است این کشور در همکاری با خلیل زاد در خصوص مسئله صلح با طالبان بازنگری کند.
این هشدار رئیس مجلس سنای افغانستان می تواند واکنشی به موضع دولت آمریکا درباره ممنوعیت سفر "حمدالله محب" مشاور امنیت ملی افغانستان به آن کشور باشد پس از انتقاد تند محب به سیاست های کاخ سفید در خصوص افغانستان و سخنان افشاگرانه وی درباره تلاش واشنگتن برای تضعیف دولت کابل با طرح تشکیل دولت موقت در افغانستان، وزارت خارجه آمریکا از ممنوعیت سفر محب به این کشور خبر داد که خشم دولت کابل را در پی داشت.
به نظر می رسد هشدار رئیس سنای افغانستان درباره پیامدهای پنهانکاری خلیل زاد درباره گفت وگوها با طالبان پیامی است مبنی بر اتخاذ سیاست مشابه با آنچه که کاخ سفید در مواجهه با "حمدالله محب" در پیش گرفته است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117
بیشتر بخوانید:
انتقاد مشاور امنیت ملی افغانستان از مذاکرات آمریکا با طالبان/ تحلیل
اذعان سفیر آمریکا به شکست مذاکرات صلح با طالبان
پایان ششمین دور مذاکرات گروه طالبان با آمریکاییها