«تائه سونگ» استفاده آمریکا از زبان زور در قبال کشورش را اشتباه محاسباتی خواند و تصریح کرد، اقدام آمریکا در توقیف کشتی باری کرهشمالی بزرگترین مانع در بهبود روابط دوجانبه است.
وی اقدام آمریکا را «نقض گستاخانه قوانین بینالمللی» توصیف کرد و خواستار بازگشت فوری این کشتی به کره شمالی شد.
اظهارات این مقام ارشد کره شمالی موید تداوم بن بست در مذاکرات آمریکا و کره شمالی و دشواریهای پیش رو است. مذاکراتی که سال گذشته با اقدامات اعتمادساز کره شمالی در توقف آزمایش موشک های قاره پیما و هسته ای آغاز شد اما اکنون حدود یکسال پس از شروع به خانه نخست بازگشته است. بماند که ادبیات و اقدمات کره شمالی در هفته های اخیر از ناامیدی فزاینده این کشور از رویکرد آمریکایی ها حکایت دارد.
در چنین فضایی است که پیونگ یانگ توقیف یک کشتی باری خود از سوی آمریکا به بهانه نقض تحریمها را زورگویی قلمداد کرده و آنرا نقض گستاخانه قوانین بین المللی خوانده و به سازمان ملل شکایت برده است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی kCNA اخیرا بخشی از متن نامه پیونگ یانگ را به سازمان ملل درباره کشتی مصادره شده این کشور منتشر کرد که در آن آمده است: "اقدام آمریکا در سلب مالکیت کره شمالی به روشنی نشاندهنده این است که آمریکا یک کشور "گانگستر" است که ابدا برای قوانین بینالمللی اهمیتی قائل نمیشود."
این واکنش کره شمالی نشان می دهد «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی پس از دو دور مذاکره رو در رو با رییس جمهور آمریکا در سنگاپور و ویتنام به لحظه ای سرنوشت ساز رسیده است و از همین رو ازسرگیری مذاکرات با آمریکا را به تغییر رویکرد این کشور و آزادی کشتی باری پیونگ یانگ پیوند زده است.
می توان گفت: که این واکنش کره شمالی در مقابل توقیف و مصادره کشتی این کشور خلاف باور و تصور رییس جمهور و هیات حاکمه آمریکاست که فشارها ضد پیونگ یانگ را برای حل موضوع هسته ای کره شمالی و بازگشت این کشور به میز مذاکرات راهگشا می دانند.
اما تشدید موضع کره شمالی در مقابل واشنگتن نشان می دهد، تیر تندروهای حاکم بر کاخ سفید که قصد داشتند با مصادره کشتی کره شمالی بر این کشور فشار بیاورند، به سنگ خورده است. این نکته ای است که دو سال پیش «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه هم به آمریکا یادآور شد.
«پوتین» در سال 2017 گفت: "فشارها بر کره شمالی برای تغییر رفتار این کشور تاثیرگذار نخواهد بود و در این کشور مردم حتی اگر مجبور شوند علف بخورند، تا وقتی احساس امنیت نکنند حاضر نخواهند شد که پیونگ یانگ از برنامه هسته ای خود دست بشوید."
این نکته ای است که کارشناسان بین المللی هم بارها یادآور شده اند. اما رفتار و عملکرد مقامات آمریکایی نشان می دهد در واشنگتن درباره کره شمالی درهمچنان بر پاشنه سابق می چرخد. از همین روست که چند ماه پس از مذاکرات هانوی رفتار کره شمالی هم تغییر ملموسی پیدا کرده است.
«جان ژائو» تحلیلگر چینی در آکادمی علوم اجتماعی چین می گوید: "راهی که کره شمالی تابحال در پیش گرفته بود مدارا و سازش با کره جنوبی و آمریکا بود اما پس از مذاکرات هانوی راه دیگری جلوی پیونگ یانگ قرار دارد که خلاف مسیر یک سال گذشته است."
این رفتار کره شمالی که پاسخ به عملکرد آمریکایی هاست ضمن اینکه در کوتاه مدت اختلافات داخلی در تیم امنیتی کنونی آمریکا را تشدید خواهد کرد، درصورت منجر شدن به توقف کامل مذاکره با کره شمالی برای دولت دونالد ترامپ که حساب ویژه ای روی ارتباط با پیونگ یانک باز کرده است، هزینه سنگینی خواهد داشت. 118
نویسنده: محمود بلند اختر
بیشتر بخوانید:
هشدار کره شمالی به آمریکا در آستانه دیدار دوم سران/ تحلیل
مذاکره مقامات نظامی امریکا و کره شمالی/ تحلیل
ادامه رجز خوانی آمریکا علیه کره شمالی