دولت نروژ صراحتا بر مخالفت با بایکوت اسرائیل تاکید کرده است. وزارت امور خارجه دانمارک نیز هفته گذشته اقدام مشابهی را در زمینه عدم انتقال کمک های دولتی برای طرف هایی که حامی تحریم رژیم صهیونیستی هستند، وضع کرد. اسرائیل با استقبال از این رویکرد، این اقدامات را مهم و اساسی توصیف کرده است. پروفسور«الان دیرشوئیتز»Ellan Dirshowitz استاد حقوق دانشگاه هاروارد جنبش جهانی تحریم اسرائیل را تهدیدی استراتژیک برای رژیم صهیونیستی در آینده قلمداد می کند.
به نظر می رسد این دو دولت اروپای شمالی بر خلاف روندی که اکنون در سطح جهان در مخالفت با اقدامات تجاوز گرانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین به راه افتاده، تلاش می کنند تا به زعم خود مانع از انزوای هر چه بیشتر این رژیم از طریق مجازات مالی نهادهای حامی بایکوت اسرائیل شوند .در عین حال این اقدام نروژ و دانمارک بر خلاف نظر مردم این دو کشور در زمینه حمایت از فلسطینی ها و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
طبق نظر سنجی ها حدود نیمی از مردم نروژ خواهان تحریم اسرائیل هستند .در می 2017 بزرگترین و تأثیرگذارترین اتحادیۀ تجاری نروژبا افزایش اعتراضها علیه ظلم صهیونیستهاعلیه فلسطینیان، تحریم اسرائیل را تصویب کرد. کنفدراسیون اتحادیههای تجاری نروژ با 197 رأی موافق در برابر 117 رأی مخالف با تحریم اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی اسرائیل موافقت کرد.جنبش انزوا، عدم سرمایهگذاری و تحریم (بیدیاس) که از حقوق فلسطینیان حمایت میکند، از این تصمیم کنفدراسیون اتحادیههای تجاری نروژ استقبال و آن را ابزاری ضروری برای حفظ حقوق اساسی فلسطینیان عنوان کرد.
در واقع سیاستهای توسعه طلبانه و ادامه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی و نیز جنایات این رژیم علیه مردم غزه در جریان چند جنگی که اسرائیل علیه این منطقه محصور به راه انداخت، سبب شده تا احساسات ضد اسرائیلی در جامعه بینالملل و کشورهای اروپایی از جمله نروژ روند فزایندهای به خود بگیرد.
از سوی دیگرپس از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی ، این رژیم و حامی اصلی و استراتژیک آن یعنی آمریکا در معرض فشار و انزوی فزاینده ای قرار گرفته اند.
به گفته پروفسور«هاینس گرتنر» Heinz Gratener استاد دانشگاه وین، آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ هیچ تصمیمی برای ایفای نقش میانجی ندارد. دولت ترامپ کاملا در کنار اسرائیل قرار دارد. با توجه به وجود لابی های صهیونیستی در اروپا ، دولتهای نروژ و دانمارک تصمیم به قطع کمک مالی به نهادهای حامی بایکوت رژیم صهیونیستی کرده اند تا به زعم خود از بار فشاری که اسرائیل به دلیل فعالیتهای جنبش «بی دی اس» تحمل می کند، کاسته شود.118/111