پارلمان مقدونیه برای رسمیت بخشیدن به تغییر نام این کشور به «مقدونیه شمالی» در پی توافق با یونان، برگزاری همه‌پرسی را تصویب کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، پس از امضای توافقنامه تغییر نام کشور مقدونیه به «مقدونیه شمالی» بین سران این کشور و یونان، پارلمان مقدونیه تاریخ 30 سپتامبر (8 مهرماه) را به عنوان تاریخ برگزاری همه‌پرسی تغییر نام این کشور تعیین کرد.

هدف از تغییر نام این کشور به «جمهوری مقدونیه شمالی» حل مناقشات اسکوپیه با آتن بر سر مسیر عضویت مقدونیه در ناتو و اتحادیه اروپا است.

از زمان اعلام استقلال مقدونیه در 1991 تا امضای توافق نامه با یونان، این کشور به علت شباهت با یکی از استان‌های یونان همواره محل اختلاف با آتن بوده و مانع الحاق مقدونیه به سازمان‌های جمعی همچون ناتو شده است. 

در حالی که بیش از 120 کشور از جمله ایالات متحده و روسیه نام «جمهوری مقدونیه» را به رسمیت شناخته‌اند، اما آتن همواره با اعتراض به این مسئله بر سر آغاز مذاکرات برای عضویت مقدونیه در ناتو و اتحادیه اروپا مانع‌تراشی می‌کند.

طرح پارلمان مقدونیه برای برگزاری همه‌پرسی با 68 رأی موافق از مجموع 120 نماینده پارلمان به تصویب رسید، با این حال طبق این مصوبه در پرسشی که در همه‌پرسی به رأی مردم گذاشته می‌شود، به صراحت از عنوان جدید این کشور نامی به میان نیامده است. در این همه‌پرسی از مردم پرسیده می‌شود که «آیا شما با پذیرش توافقنامه بین جمهوری مقدونیه و جمهوری یونان، حامی عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو هستید؟»

کشورهای آلبانی، کرواسی، مونته نگرو، بلغارستان و رومانی در منطقه بالکان در حال حاضر عضو ناتو هستند. 

جمهوری مقدونیه با جمعیت حدود 2 میلیون و 46 هزار نفر و مساحت 25 هزار و 713 کیلومتر مربع در شبه جزیره بالکان در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و مانند دیگر کشورهای برآمده از یوگسلاوی سابق با معضلات اقتصادی فراوانی مواجه است. 

از آنجا که تقریبا یک چهارم جمعیت مقدونیه بیکار هستند، اسکوپیه تلاش دارد با عضویت در اتحادیه اروپا، تا حدودی بر مشکلات خود سرپوش بگذارد. 

135/112

بیشتر بخوانید: 

 

درخواست مردم مقدونیه برای پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا 

نخستین ناکامی نخست وزیر مقدونیه برای تغییر نام کشورش/ تحلیل 

تظاهرات هزاران مقدونیه ای در مخالفت با مذاکره دولت این کشور با یونان بر سر نام مقدونیه

مقدونیه و یونان در مسیر حل اختلافی عمیق و کهنه/ تحلیل

برگزاری همه‌پرسی تغییر نام کشور مقدونیه/ تحلیل