«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا در نشست خبری مشترک در برلین (۱۶ فوریه)؛ در عین حال بر تعهد خود به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لزوم اجرای کامل آن تأکید کردند.
این اظهارات نشان می دهد، فرانسه، انگلیس و آلمان در حالیکه سعی دارند مخالفت با تهدیدهای ترامپ برای لغو «برجام»، را مورد تاکید قراردهند؛ اما با دید گاه وی برای تشدید فشارها علیه تهران در حوزه برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای همراه هستند .
این ادعا سازی در حالی علیه ایران ادامه دارد که در چند سال اخیر گروه های تروریستی با حمایت های همین کشورها امنیت را در نیمه غربی آسیا به چالش کشیدند.
این درحالیست که در اوج بحران افغانستان و ناامنی در این کشور، جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعامل سازنده با نظام بین الملل، به تلاش جهانی برای برقراری آرامش در افغانستان کمک کرد.
سیاست اصولی ایران در قبال عراق و یمن و سوریه، نیز همواره حمایت از صلح و امنیت در این کشورها بوده و تهران در این مسیر گام های مهمی بر داشته است.
دستاورد ورود ایران به بحران سوریه و تحولات عراق، کمک به نابودی داعش و پایان خشونت در این دو کشور بوده است.
ایران خواستار صلح در منطقه
روزنامه «کوریا هرالد» کره جنوبی در مقاله ای در آوریل 2016 نوشت:
"ایران کشوری است که نه فقط برای سوریه بلکه برای یمن و لبنان و عراق هم صلح می خواهد و گفت وگوهای به دور از تنش ها را پیشنهاد می دهد."
مجله آمریکایی نشنال اینترست هم درنوامبر 2017 در تحلیلی با انتقاد از سیاست «خصومت ورزی حداکثری» واشنگتن در قبال ایران اذعان کرد: "پیگیری نظم امنیتی تحت رهبری آمریکا در خاورمیانه، خون آمریکایی ها و سرمایه های این کشور را به یغما برده است.
......این مداخلات ناتوانی امریکا را در مقابله موثر با تروریسم و تعامل مبتنی بر انعطاف با هر کدام از قدرت های منطقه ای را به نمایش گذارده است."
حضور امریکا و بریتانیا، غرب آسیا را به مسیری سنگلاخی بدل می کند
این واقعیت ها را نمی توان انکار کرد. تحولات منطقه نشان می دهد حضور بازیگران خارجی به ویژه آمریکا و بریتانیا و تلاش برای نقش آفرینی آنها در معادلات منطقه به منظور تامین منافع خود از عواملی است که بستر تامین امنیت در غرب آسیا را به مسیری سنگلاخی بدل می کند.
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس حدود یکسال قبل در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس گفت که به دنبال شراکت راهبردی با همپیمانانمان در شورای همکاری خلیج فارس است؛ تا با انچه که وی تهدیدات جدی ایران در منطقه نامید؛ رویارویی کند.
این اظهارات اما نشان داد، بریتانیا بدنبال بازتولید بحران و نا امنی در منطقه است و تلاش می کند با نفوذ در منطقه و بدست گرفتن نبض امنیت؛ آرامش و ثبات واقعی منطقه را مختل کند.
همنوایی ترزا می با جریان ایران هراسی امریکا بخشی از این تحرکات است.
نویسنده: امین زاده
133/112
بیشتر بخوانید:
تاکید مرکل و ترزا می بر لزوم پای بندی کامل همه طرف ها به برجام
گفتگوی تلفنی نخست وزیر بریتانیا با ترامپ / تاکید «ترزا می» بر حفظ برجام