ایران پرس- معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرد طالبان آرزوی انحلال ارتش افغانستان را با خود به گور خواهند بُرد.

سرور دانش گفت: طالبان از یک سو شعار صلح می‌دهد و از سوی دیگر آرزوی انحلال ارتش افغانستان را در سر می‌پروراند و با حملات تروریستی می‌خواهد روحیه نظامیان  این کشور را تضعیف کنند.

این مقام بلند پایه دولت افغانستان تاکید کرد نیروهای امنیتی همان طور که در۱۸ سال گذشته مقاومت کرده اند پس از این نیز تا رسیدن به یک صلح باعزت، عادلانه و پایدار، از مردم و تمامیت ارضی دفاع خواهند کرد.

پیشتر سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر گفته بود در صورتی ‌که نظامیان خارجی بویژه آمریکایی ها از افغانستان خارج شوند همه نیروهای طالبان به ارتش این کشور خواهند پیوست. سخنان معاون دوم رییس جمهوری افغانستان درباره آنکه طالبان آرزوی انحلال ارتش این کشور را به گور خواهند بُرد در ادامه واکنش ها به سخنان رییس هیات مذاکره کننده طالبان است.

محمد عباس استانکزی رییس هیات مذاکره کننده گروه طالبان با آمریکا پیشتر گفته بود، طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمی شناسد و انتظار می رود ارتش افغانستان برای رسیدن به یک توافق صلح منحل بشود. پس از انتشار این موضع از سوی این عضو ارشد گروه مذاکره کننده طالبان با آمریکا مقامات و شخصیت های مختلف افغانستان به این سخنان استانکزی واکنش نشان دادند‌.

«سید ابراهیم عماد»، رئیس شورای انسجام حزب جمعیت اسلامی گفته است؛

طرح انحلال ارتش افغانستان که از سوی یک عضو گروه طالبان مطرح شده خواست استخبارات منطقه به ویژه سازمان استخبارات مرکزی پاکستان است. ارتش، قلب تبنده مردم افغانستان بوده و از دستاوردهای مهم و ملی تلقی می‌شود و طرح انحلال آن یک خواست خصمانه است.

در شرایطی این مقام طالبان مسئله انحلال ارتش افغانستان را مطرح کرده است که اساسا وجود ارتش و کارکردهای مهم و بی بدیل آن نه تنها با پروسه استقرار صلح در این کشور تعارضی ندارد بلکه نیروهای مسلح در هر کشوری ضامن تامین صلح و برقراری امنیت و ثبات هستند.

بنابراین، موضع رییس هیات مذاکره کننده گروه طالبان با آمریکا درباره انحلال ارتش افغانستان نه با منطق سازگاری دارد و نه در چارچوب قوانین و منافع ملی کشورها از جمله افغانستان تطابق دارد. به همین دلیل است که پس از واکنش های تند به اظهارات تامل برانگیر این مقام طالبان هیچ گونه موضع گیری از سوی این گروه در اصرار بر این موضع صورت نگرفت. به نظر می رسد گروه طالبان در ماه های اخیر با رویکردهای متفاوتی به مسئله صلح و گفت و گوها برای خاتمه جنگ در افغانستان نگاه می کند.

گروه طالبان درسال های اخیربارها بر تغییر قانون اساسی افغانستان و شکل گیری دولت موقت برای نوشتن قانون اساسی و جدید و همچنین برگزاری انتخابات تاکید داشتند که با اصرار دولت و ملت این کشور در مخالفت با چنین مطالبات غیرمنطقی این گونه خواسته ها بتدریج کمرنگ تر شده است.

درحال حاضر گروه طالبان در مذاکرات خود با آمریکا یا گفتگوها با هیات های افغان مشتمل بر شورای عالی صلح یا نمایندگان برخی گروه های سیاسی افغانستان در مسکو خواستار خروج نظامیان خارجی و برداشتن محدودیت ها ازاعضای این گروه شده اند.

113/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتربخوانید: 

شرط طالبان برای پیوستن نیروهای این گروه به ارتش افغانستان/تحلیل

حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی ها در افغانستان

دعوت شورای عالی صلح افغانستان از طالبان برای مشارکت در لویه جرگه/ تحلیل