دولت آمریکا میبایست متوجه مسؤولیتهای حقوقی و بینالمللی ناشی از اظهارات تهدیدآمیز علیه جمهوری اسلامی ایران باشد و به پیامدهای سیاسی چنین اظهارات تحریک آمیزی بیشتر بیندیشد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه مدعی شد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بر تصمیم خود در خصوص عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای تاکید دارد و اضافه کرد که تمامی گزینهها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای بر روی میز قرار دارد.
بلینکن همچنین گفت: «رزمایشهای نظامی با اسرائیل، به ما اجازه میدهد که به صورت فعالی دفاع کنیم و پیام این رزمایشها این است که ما آماده پاسخ به هرگونه تجاوز هستیم».
آمریکا سال هاست اتهام وجود برنامه هسته ای نظامی در ایران را به رغم ارائه هیچ گونه شواهد و مدارکی به ایران و زده و به این بهانه اقدامات سیاسی و تحریمی گسترده ای را علیه ایران صورت داده اند.
از جمله«کارین ژان-پییر» سخنگوی کاخ سفید در اوت 2022مدعی شد: «رئیس جمهور بایدن تایید کرده که میخواهد از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند». پیش از این، «رابرت مالی» فرستاده ویژه امریکا در امور ایران تاکید کرده بود «جو بایدن»آماده روی آوردن به گزینه نظامی برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای است.»
این اتهام زنی ها در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که نه تنها برنامهای برای ساخت سلاح اتمی ندارد بلکه حتی به سمت آن حرکت نیز نمیکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این باره تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران کرارا بر ماهیت صلح آمیز فعالیت هستهای خود تأکید کرده و گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز مؤید آن است و اینکه دستیابی به سلاح هستهای در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران جایی ندارد.
در عین حال ادعای دوباره و البته دروغین وزیر خارجه آمریکا در باره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای و عزم واشنگتن برای جلوگیری از این امر در حالی است که شواهد و واقعیات و حتی موضع گیری های مقامات اطلاعاتی ایالات متحده خلاف این مساله را نشان می دهد.
در این راستا «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اواسط نوامبر2022 در پاسخ به سوالی در مورد احتمال دستیابی ایران به بمب هسته ای اظهار داشت که ما هیچ اطلاعاتی در مورد این که نشان دهد ایران در حال حاضر برنامه هسته ای نظامی دارد، در اختیار نداریم.مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا نیز ارزیابی مشابهی ارائه داده اند.
«آوریل هاینز»، مدیر سازمان اطلاعات ملی امریکا اعلام کرد واشنگتن دلیل و مدرکی درخصوص اینکه مقامات ایرانی تصمیم به داشتن سلاح هستهای گرفتهاند، ندارد.
در واقع بر خلاف اتهامات بی پایه غربی ها در زمینه تلاش تهران برای دستیابی به سلاح اتمی ، ایران توانسته تا در زمینه های مختلف اعم از تولید برق ، پزشکی ، کشاورزی و سایر عرصه ها ازفناوری هسته ای صلح آمیز تا حد گسترده ای استفاده کند.
به ویژه با توجه به چشم انداز نیاز ایران به برق ، تولید برق توسط نیروگاههای هسته ای مد نظر قرار گرفته است . کنعانی می گوید: جمهوری اسلامی ایران پیشرفت علمی، فنی و تکنولوژیک خود در زمینه هستهای را متوقف نکرده و به هر میزان که نیاز توسعهای کشور باشد، مبتنی بر حقوق لاینفک خود بعنوان دولت عضو معاهده عدم اشاعه دنبال خواهد کرد.
مساله ای که همواره آمریکاو متحدان اروپایی اش و نیز رژیم صهیونیستی آن را موجب نگرانی شان دانسته اند توسعه روز افزون توانمندی هسته ای صلح آمیز ایران است.
هر چند صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران بارها در خلال گزارشات متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفته ، اما واشنگتن و تل آویو هم چنان بر طلب تهدید نظامی ایران و اینکه به اصطلاح همه گزینه ها روی میز قرار دارد تاکید می کنند.
البته مقامات ارشد سیاسی و نظامی ایران بر این مساله تاکید کرده اند که هر گونه حمله احتمالی به ایران به ویژه علیه تاسیسات هسته ای با واکنش سخت و پشیمان کننده تهران مواجه خواهد شد وضربات کوبنده ای به پایگاههای آمریکا و رژیم صهیونیستی وارد خواهد شد.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112
بیشتر بخوانید:
کنعانی: پاسخ ایران به متجاوزان قاطع و پشیمانکننده است
سفر بلینکن به غرب آسیا درمیان افزایش حملات اسرائیل علیه فلسطینیها