«ضیف الله الشامی» سخنگوی دولت نجات ملی یمن گفت: پس از نشست ورشو گامهای عملی برای بازیابی نقش مخفی انگلیس در جهت اشغال یمن آغاز شده است.
جرمیهانت وزیر خارجه انگلیس چند روز پیش پس از دیدارش از عربستان در اقدامی تحریک آمیز وارد عدن شد.
لندن که سال های دور با اشغال جنوب یمن، اهداف و منافع راهبردیاش را در این کشور پیش برده بود، اکنون با تصحیح اشتباهات پیشین از طریق امارات و سایر ابزارهای عربی و محلی، تلاش دارد، اشغالگری به شکل نوین را در جنوب یمن به نمایش گذارد.
تحرکات چراغ خاموش بریتانیا در یمن به ویژه در بخش جنوبی این کشور، یادآور 128 سال استعمار این شهر است و نشان میدهد که هرگز لندن به از دست دادن منافعش در یمن راضی نشده است.
پایگاه خبری «النجم الثاقب» در یادداشتی به بررسی نحوه بازگشت اشغالگرانه مجدد انگلیس به یمن میپردازد و مینویسد:
"بریتانیا اینگونه به یمن باز میگردد، تصحیح اشتباهات با سازوکارهای محلی و عربی."
بریتانیا هیچگاه به دنبال راهکار مسالمت آمیز برای یمن در راستای خدمت به مردم این کشور و منافع آنها نبوده و نیست بلکه در درجه نخست به دنبال راهکاری برای خارج کردن همپیمانانش از باتلاق ساخته شده از سوی آمریکا و اسرائیل در یمن است و در درجه بعد، تجزیه یمن به چندین اقلیم مستقل است.
نقش انگلیس در جنگ یمن کاملا مشهود است و نمیتوان از سیاستهای مبتنی بر نفاق آن چشم پوشید.
تجهیز عربستان با قراردادهای تسلیحاتی متعدد و دادن سلاحهای پیشرفته و حتی ممنوعه به ریاض و اعطای پوشش سیاسی لازم به رژیم سعودی در محافل بینالمللی و نهادهای فعال انسانی و حقوقی با همکاری آمریکا از جمله همین مسائل است.
در چارچوب طمعورزی انگلیس در یمن و به طور مشخص در «عدن» نیز باید گفت، همواره چشم بسیاری از کشورهای سلطه گر و فتنه جو به عدن دوخته شده بود و اکنون نیز شرایط تغییری نکرده و این کشورها به دنبال تقویت پایگاه خود در دریای سرخ و خلیج عدن و سیطره بر اقیانوس هند هستند، زیرا این امر به سیطره اقتصادی و سیاسی در این منطقه منجر خواهد شد.
عدن همواره شاهد حضور نیروها و کشورهای استعمارگر بوده و امروز ایفای نقش امارات در جنوب یمن، یادآور اشغال این شهر و جزایر یمن از سوی بریتانیا است.
بریتانیا نفوذش در یمن را با اشغال جزیره «بریم» واقع در ورودی دریای سرخ در سال 1799 آغاز کرد و پس از آن با توجه به اهمیت عدن به عنوان کلید نفوذ به دریای سرخ، در سال 1839 این شهر را نیز با وجود مقاومت شدید ساکنانش، تحت اشغال درآورد.
انگلیس امروز تلاش میکند بار دیگر عدن و استانهای جنوبی را اشغال کند، اما این بار یک فرق تاکتیکی وجود دارد و این اشغالگری را از طریق نیروی نیابتی خود یعنی امارات دنبال می کند.
در این چارچوب اقدام نظامی را دولت کوچک امارات انجام میدهد و یک کمربند امنیتی در عدن، ابین و لحج در جنوب یمن متشکل از چند جناح رهبری محلی در سطح منطقه تشکیل شده و آموزش و تسلیح ارتشهای محلی در این بخش نیز ادامه دارد.
به عبارت دیگر، اکنون امارات مجری طرح انگلیس در یمن است و انگلیس سیاست اشغالگرانه خود را با انتخاب بازیگرانی دیگر و تضعیف هویت ملی یمن و تجزیه آن از طریق ایجاد نیروهای محلی دراین کشور دنبال می کند.
نویسنده: بیژن نجفی
116/118
بیشتر بخوانید:
الشامی: اظهارات «هانت» بیانگر نقش کثیف انگلیس در اشغال یمن است
جرمی هانت: ممکن است فرایند صلح یمن با شکست مواجه شود
فریبکاریهای بریتانیا در یمن/ تحلیل