به گزارش ایران پرس، "سوشما سواراج" وزیر خارجه هند، در این گفت وگوی تلفنی تاکید کرد، دهلینو باید اجازه واردات نفت خام از ایران را بدون زیان دیدن از تحریمهای ثانویه آمریکا داشته باشد.
منابع هندی اعلام کردند، وزیر خارجه این کشور در این گفت وگو، شرایط اقتصادی و سیاسی هند را به پمپئو توضیح داده و درخواست تخفیف قائل شدن برای این وضعیت را داشته است چرا که تأمین 23.5 میلیون تن نفت یعنی مقداری که هر ساله توسط ایران تأمین میشد از یک منبع جایگزین امکان پذیر نیست.
موسسه اقتصاد انرژی کره جنوبی نیز روز سه شنبه در بیانیه ای ضمن ابراز خشم از تصمیم آمریکا برای جلوگیری از خرید نفت ایران تصریح کرد، جایگزینی برای مواد نفتی ایده آل ایران در بازار وجود ندارد و پالایشگاههای کره جنوبی تمایلی به خرید نفت فوق سبک از کشورهای دیگر حتی از قطر ندارند، زیرا بهای آنها بالاتر است.
دولت آمریکا دوشنبه هفته گذشته در ادامه اقدامات خصمانهاش علیه جمهوری اسلامی ایران رسما اعلام کر، دیگر معافیتهای تحریمی مشتریان نفتی ایران را تمدید نخواهد کرد.
در همین ارتباط، "مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا، در یک کنفرانس خبری مدعی شد: "واشنگتن با لغو این معافیتها قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند."
گزارش: توهم صفر، ناکامی آمریکا در به صفر رساندن فروش نفت ایران
"سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به این اقدام خصمانه آمریکا اظهار داشت: با توجه به غیرقانونی بودن اصل تحریم های مورد نظر، جمهوری اسلامی ایران اصولا ارزش و اعتباری برای معافیت های اعطایی بر تحریم ها قائل نبوده و نیست.
این نخستین باری نیست که آمریکا وعده به صفر رساندن صادرات نفتی ایران را مطرح میکند.
دولت "دونالد ترامپ" پس از خروج یکجانبه از برجام هم وعده داده بود صادرات نفت ایران را تا پیش از اجرایی شدن تحریمها به صفر خواهد رساند، اما در اجرای این سیاست شکست خورد و مجبور شد چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان را از تحریم های نفتی علیه ایران معاف کند.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریمهای هستهای را اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده است تنها رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی، امارات و رژیم بحرین از این اقدام آمریکا حمایت کرده اند.
"محمدجواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان نیز در واکنش به اقدام ضد ایرانی جدید دولت ترامپ گفت: "سیاست های ایران با تحریم و فشار تغییر نمی کند."
117/116
بیشتر بخوانید:
تحریمهای نفتی آمریکا، دشمنی علیه ملت ایران/تحلیل
انتقاد اسپانیا از اقدام آمریکا در لغو معافیت های تحریم نفت ایران
هشدار اقتصاددانان بریتانیا به ترامپ در زمینه افزایش قیمت نفت
کره جنوبی خرید نفت از ایران را بر دیگر کشورها ترجیح میدهد