رئیس جمهور جدید ازبکستان با انتقاد از نبود ارتباط بین مقامات دولتی با مردم، شهرداران، دادستان‌ها و مقامات انتظامی را از سال 2017 موظف به ارائه گزارش فعالیت و عملکرد خود به مردم کرد.

"شوکت میرضیایف" در مراسم رسمی تجلیل از بیست و چهارمین سالگرد قانون اساسی این کشور ضمن تاکید بر ضرورت همکاری سازمان های دولتی به برقراری ارتباط میان مردم و نیز پاسخگویی مسئولان ازبک، هدف اصلی قانون اساسی این کشور را حفظ همه جانبه و جامع منافع مردم عنوان کرد.

میرضیایف همچنین در تبیین استراتژی حکومتی و کشورداری خود بر حمایت و حفاظت از منافع مردم، گفت وگو با مردم وآگاهی یافتن از دغدغه ها و نگرانی های اجتماعی و اقتصادی و حتی ایده آلها و آرمان ها و مسائل زیستی ، معیشتی مردم تاکیدکرد.

در واقع مراسم بزرگداشت بیست و چهارمین سالگرد قانون اساسی ازبکستان فرصتی بود تا جامعه ازبک با برنامه های رئیس جمهوری جدید این کشور در امور جامعه آشنا شود و در عین حال قرائتی جدید از آئین حکومت داری و شیوه حکومت کردن را بشنود.

اگرچه میرضیایف فعالیت های انتخاباتی خود را بستر آشنایی مستقیم با مردم و مشکلات آنان عنوان کرد، اما وی در همه دوران پس از استقلال ازبکستان، تصدی امور اجرایی مختلف این کشور را بر عهده داشته و اظهارات اخیر وی با سکوت معنی دارش در تمام دوران ریاست جمهوری اسلام کریم اف، چندان سازگار نیست.

از این رو برخی محافل سیاسی معتقدند عملکرد میرضیایف را باید در دو برهه از تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ازبکستان مورد بررسی قرار داد.

مقطعی که به دوره حکومت داری و کشورداری اسلام کریم اف بازمی گردد که از وی چهره ای مطیع و فرمانبردار سیاست های شخص کریم اف به دست می دهد و دیگری دوره ای که خود زمامدار سیاست و حکومت در ازبکستان شده است.

از این رو کارنامه اجرایی وی در دوران گذشته تحت الشعاع عملکرد شخص کریم اف و منویات وی قرار دارد.

در دوران جدید و به ویژه از زمانی که میرضیایف در فردای درگذشت کریم اف زمام امور جامعه ازبکستان را به دست گرفت نیز تحولات شگرفی در عرصه اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاست خارجی این کشور روی نداده که بتوان دستاوردهای آن را به قضاوت نشست.

لذا همه ارزیابی از عملکرد میرضیایف در این دوره کوتاه به ابتکار عمل مقطعی وی در عرصه سیاست خارجی و البته وعده های انتخاباتی و اکنون تاکید بر پاسخگویی مسئولان به مردم باز می گردد.

مجموعه شرایطی که به جهت نهادینه نشدن فرهنگ مشارکتی در جامعه ازبکستان و دیگر جمهوری های آسیای مرکزی، در ردیف قرائتی نو از سیاست وحکومت در این کشور تعریف می شود.

شاید تحت تاثیر همه رفتار و عملکرد نهادهای دولتی در دوران پس از استقلال ازبکستان تا کنون، جامعه این کشور با تردید شنوای اظهارات میرضیایف باشد. چرا که جامعه ازبکستان همچنان در برزخ دوران پس از کریم اف به سرمی برد و در ارزیابی شخصیت رئیس جمهوری جدید نمی تواند اظهارات و رویکرد میرضیایف را داوری کند.

به ویژه که مردم ازبک در دوگانه عملکرد رئیس جمهوری جدید درعرصه سیاست و حکومت در تردید دارند که آیا واقعا اظهارات میرضیایف با هدف ارائه تعریف جدید از حکومتداری و تقویت نظام سیاسی و حکومتی ازبکستان در دوعرصه داخلی وبین المللی مطرح شده یا این که صرفا با هدف جلب افکار عمومی برای تحکیم و تقویت پایه های حکومت شخص خود بیان شده است.