محمدرضا عسگری- ژنرال "راحیل شریف" فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان وعده داد با کمک دولت ایالتی سند، امنیت به شهر کراچی مرکز این ایالت بازگردانده خواهد شد.

وی در سفر به کراچی به منظور بررسی اوضاع امنیتی این شهر، در سخنانی در مقر فرماندهی ارتش در ایالت سند وعده داد که همه نهادهای نظامی و امنیتی پاکستان با کمک دولت ایالتی، صلح و امنیت شهروندان در کراچی را تامین کنند.

ژنرال شریف در ادامه ضمن اشاره به تلاشهای انجام شده برای برقراری نظم و اجرای قانون در مرکز ایالت سند گفت: عملیات ضد تروریستی از جمله جست وجو خانه به خانه در کراچی با هدف دستگیری تروریستها و برهم زنندگان قانون ادامه خواهد یافت.

دیدار فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان از شهر کراچی حاکی از وخیم شدن اوضاع امنیتی و سیاسی در پایتخت تجاری این کشور است.

عملیات نیروهای امنیتی و پلیس در شهر کراچی برای مقابله با تروریست ها در شرایطی دنبال شده است که جامعه شیعیان مرکز ایالت سند از بازداشت شماری از مقامات و رهبران شیعی توسط نیروهای امنیتی به بهانه مقابله با افراط گرایی به شدت انتقاد کرده است.

در روزهای گذشته شیعیان کراچی در اعتراض به بازداشت رهبران شیعی در این شهر، تظاهرات کردند و خواستار آزادی بازداشت شدگان شدند.

موج برخورد های جدید با رهبران شیعی در کراچی به بهانه مبارزه با افراط گرایی توسط نیروهای امنیتی پاکستان در حالی است که یکی ازابعاد اصلی خشونت در این شهر ترور های هدفمند علیه شیعیان در مرکز ایالت سند است.

البته بخشی از خشونت ها در کراچی هم ناشی از درگیری های فرقه ای و برخورد مسلحانه احزاب رقیب از جمله جنبش متحده قومی و حزب ملی عوامی در این شهر است که چند سالی است پایتخت تجاری پاکستان را به یکی از ناامن ترین شهرهای این کشور تبدیل کرده است.

در شرایطی اعمال خشونت علیه شیعیان و بازداشت برخی از رهبران آنان در کراچی به بهانه مهار تروریسم در دستور کار نیروهای امنیتی پاکستان قرار گرفته است که نهادهای اطلاعاتی این کشور از عوامل اصلی ناامنی و خشونت در کراچی غفلت کرده اند.

حضور گسترده نیروهای گروه های تروریستی لشگر جهنگوی و سپاه صحابه در شهر کراچی و اقدامات افراط گرایانه آنان یکی از مهمترین علل خشونت و بی ثباتی در مرکز ایالت سند است.

دیدار اخیر "چودری نثار علی خان" وزیر کشور پاکستان با برخی از سرکردگان گروه تروریستی سپاه صحابه موجب تردیدهای جدیدی در خصوص سیاست های اعلامی این کشور در مقابله با تروریسم شده است.

تا زمانی که دولت و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی پاکستان سیاست خود را در قبال گروه های تروریستی شفاف نکنند و عوامل اصلی خشونت و ناآرامی در کراچی را مورد پیگرد قرار ندهند، اقدامات تروریستی در پایتخت تجاری این کشور تداوم خواهد یافت.

بازداشت رهبران جامعه شیعیان کراچی نیز که خود یکی از اهداف اصلی گروه های تروریستی از جمله سپاه صحابه و لشگر جهنگوی هستند، تنها موجب تشدید نارضایتی عمومی از سیاست های امنیتی و همچنین ارائه فرصت به تروریست ها برای انجام اقدامات افراطی خواهد شد.

در چنین شرایطی، وعده ژنرال شریف برای بازگشت صلح و آرامش به کراچی تنها در صورتی محقق خواهد شد که عملیات ضد تروریستی علیه همه گروههای برهم زننده امنیت باشد و سیاست ضد افراط گرایی به ابزاری برای بدنام کردن گروه های سیاسی، مذهبی یا قومی که نقشی در بی ثباتی در کراچی ندارند، تبدیل نشود.