خبرگزاری صدا وسیما: در همین راستا قرار است نشستی در سطح وزیران نفت این کشورها در الجزایر در حاشیه نشست بین المللی انرژی برگزار شود.
به گزارش یورونیوز؛ نگاه کارگزاران و سرمایه گذاران نفتی این بار بیشتر از هر زمان دیگری به این نشست دوخته شده است، چون این بار روسیه نیز در آن حضور دارد و برای همکاری در این خصوص اعلام آمادگی کرده است.
در اواسط سال 2014 اوپک روند افزایش تولید نفت خود را آغاز کرد که عامل اصلی آن نیز عربستان سعودی بود.
هدف عربستان از این کار این بود که بازارهای خود را در رقابت با روسیه و آمریکا از دست ندهد.
همین امر باعث شد قیمت نفت دچار سقوط آزاد شود.
به طوری که در مدت دو سال قیمت نفت بیش از 60 درصد ارزش خود را از دست داد. بعد از دو سال ادامه کاهش قیمت نفت عربستان سعودی و روسیه را بر آن داشت تا برای جلوگیری از ادامه این وضع چاره اندیشی کنند.
نشست غیر رسمی الجزایر نتیجه همین چاره اندیشی است، اما در اینجا یک اگر بزرگ وجود دارد و آن اینکه آیا دیگر تولید کنندگان نفت در اوپک از این طرح حمایت می کنند یا خیر.
بر اساس گزارش، برخی از کشورها از خیلی وقت پیش حمایت خود را از چنین طرحی اعلام کرده اند. الجزایر، آنگولا، اکوادور، کویت، نیجریه و ونزوئلا از جمله کشورهایی هستند که خواستار توقف روند افزایش تولید با هدف افزایش قیمت ها شده اند.
ونزوئلا در این میان بیشتر از هر کشوری از کاهش قیمت نفت آسیب دیده است.
نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور اعلام کرده است، اعضای اوپک و غیر اوپک در این مقطع زمانی بیش از هر زمانی دیگری برای توقف روند افزایش تولید نفت توافق دارند اما نگرانی که در این خصوص وجود دارد این است که مبادا این نشست نیز مانند نشست دوحه به شکست بینجامد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است، از هر توافقی برای افزایش قیمت نفت حمایت خواهد کرد.
نکته جالب توجهی که در این خصوص وجود دارد این است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه خواستار آن شده است که ایران از توقف روند افزایش تولید مستثنی شود تا این کشور سطح تولید خود را به سطح قبل از تحریم های بین المللی برساند.
در این خصوص، روسیه و عربستان از اوایل سپتامبر به توافق رسیده اند.
این شبکه خاطر نشان کرد: علت همکاری روسیه و عربستان برای محدود سازی تولید نفت آن است هر دو کشور حسرت دوران گذشته را می خورند. زمانی که قیمت هر بشکه نفت به 115 دلار رسیده بود حال آنکه اکنون قیمت آن به حدود 47 دلار رسیده که نسبت به دو سال حدود 60 درصد کاهش نشان می دهد.
به هر حال اگر نشست غیر رسمی الجزایر موفقیت آمیز باشد پیش بینی می شود قیمت هر بشکه نفت به حدود 60 دلار برسد اما چرا اوپک تولید نفت خود را افزایش داد تا امروز دچار چنین مشکلی شود!
انگیزه اصلی عربستان سعودی از افزایش تولید نفت بیشتر، مقابله با نفت رسی (نفت شیل) آمریکا بود.
با توجه به اینکه نفت رسی نفتی غیر متعارف است و با هزینه ای بالایی تولید می شود، عربستان برای آنکه بازارهای خود را از دست ندهد با ارزان فروشی نفت تلاش کرد، استخراج این نوع نفت را برای آمریکا هزینه آور کند، تا تولید آن با توجه به نفت ارزان موجود در بازار مقرون به صرفه نباشد. اما مشکلی دیگری در این خصوص وجود دارد و آن اینکه اگر قیمت نفت افزایش یابد تولید نفت رسی در آمریکا دوباره از سر گرفته می شود و باز همه چیز از نو آغاز خواهد شد.