بیست و سومین اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی «اکو» در حالی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به کار خود پایان داد که دبیرکلی این سازمان به مدت سه سال به جمهوری اسلامی ایران واگذار شد.

به گزارش ایران پرس، در این نشست دو روزه  موضوعات مهمی همچون حمایت ازعضویت جمهوری اسلامی در سازمان جهانی تجارت (WTO) و محکومیت مانع تراشی برخی کشورها دراین خصوص مورد بحث و بررسی  قرار گرفت.

وزیران خارجه کشورهای عضو اکو در پایان این نشست با ابراز خرسندی از تلاشهای صورت گرفته در چارچوب سند چشم انداز فعالیت سازمان موسوم به چشم انداز اکو 2025، تدوین برنامه جدید این سازمان برای کمک به افغانستان و نیز مسایل اداری و مالی اکو را بررسی کردند.

همگرایی روزافزون بخش دولتی و خصوصی، تاکید بر آزادسازی اقتصادی  و تلاش در جهت ادغام تجارت کشورهای منطقه با تجارت جهانی و ارتقا همکاری های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فنی و علمی، از جمله اهداف مهم سازمان اکو به شمار می رود.

سازمان همکاری اقتصادی «اکو»

سازمان همکاری اقتصادی «اکو» Economic Cooperation Organization؛ سازمانی منطقه‌ای است که در سال 1985 از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد.

اعضای این سازمان را در حال حاضر ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان تشکیل می دهند.

منطقه اکو با وسعتی بیش از هشت میلیون کیلومترمربع، دارای ظرفیت های بزرگ اقتصادی است.

از نظر شاخص های جمعیتی و بازار مصرف نیز منطقه اکو با جمعیتی بیش ازچهارصدمیلیون نفر، بالقوه یک بازار مستعد است.

وجود زمینه های مساعد برای سرمایه گذاری مشترک نیز از ویژگی های منطقه اکو محسوب می شود؛ اما این بخش نمود چندانی ندارد.

133/110

بیشتر بخوانید:

 دبیرکلی «اکو» به ایران رسید

ظریف: تروریسم و افراط گرایی تهدیدی برای منطقه «اکو» است+ ویدیو

سفر ظریف به تاجیکستان؛ توسعه همکاری‌های دوجانبه در چارچوب «اکو»/ تحلیل و ویدئو