ایران پرس- سفر پنج روزه وزیر خارجه ایران به عراق و دیدار وی با مسئولان دولت مرکزی در بغداد و منطقه کردستان این کشور، دوستانه بودن روابط دو کشور را به‌خوبی به‌نمایش گذاشت.

"محمدجواد ظریف" که یکشنبه گذشته وارد بغداد، پایتخت عراق شد، عصر پنج‌شنبه به این سفر طولانی پایان داد.

ظریف علاوه بر رئیس جمهوری، نخست‌وزیر و رئیس مجلس عراق در بغداد، با مسئولان منطقه کردستان این کشور هم در اربیل و سلیمانیه دیدار و گفت وگو کرد.

سفر وزیر خارجه کشورمان به پنج شهر عراق و استقبال گرم و دوستانه مسئولان این کشور اعم از شیعه، سنی و کُردها از ظریف، سیاست واحد ایران را در برابر قومیت‌های مختلف عراقی اثبات کرد.

ایران در چارچوب سیاست عراق‌محتد و یکپارچه، نگاه یکسانی به همه گروه‌های عراقی دارد 

جمهوری اسلامی ایران امنیت، ثبات و آرامش در عراق را امنیت و ثبات خود می‌داند.

حضور ظریف در سه همایش اقتصادی در مناطق مختلف عراق و تاکید مسئولان این کشور بر گسترش همکاری‌ها، نشان از اراده مشترک مسئولان عراق و ایران دارد تا بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی خود را در دوران جدید پساداعش و اعمال تحریم‌های آمریکا ضد ایران گسترش دهند.

فرهنگ، دین و زبان مشترک، همکاری‌ها و روابط ایران و عراق را در عرصه‌های مختلف نهادینه کرده و چنین روابطی، نویدبخش چشم‌اندازی روشن است.

روابط ایران و عراق، به قدری دوستانه و عمیق است که ظریف روز پنجشنبه درجمع خبرنگاران در نجف‌اشرف، گفت: روابط دو همسایه ربطی به مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و دیگران ندارد و این روابط مثل روابط برخی کشورها تصنعی نیست.

تفاوت دو سفر به عراق به‌خوبی گواه همه واقعیت‌های کنونی در صحنه سیاسی این کشور است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا 26 دسامبر 2018 شبانه در میان تدابیر ویژه امنیتی مستقیم به پایگاه نظامی آمریکایی در استان الانبار می‌رود. بی‌اعتنایی ترامپ به حاکمیت ملی عراق در جریان سفر به این کشور و سفر سرد اخیر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به بغداد، نشان داد، این کشور دوست واقعی و روزهای سخت عراق نیست.

ایران اما نگاه واحدی به مجموعه قومیتی عراق دارد و سفر پنج روزه ظریف به بغداد و سپس به اربیل و سلیمانیه، به‌خوبی سیاست روشن و اصولی جمهوری اسلامی ایران را در احترام به حاکمیت ملی عراق و حفظ آن به نمایش گذاشت.

خشم عراقی‌ها و محکومیت سفر شبانه ترامپ به غرب عراق و دست رد عراقی‌ها به درخواست پمپئو برای قطع همکاری اقتصادی با ایران، نوع نگاه عراقی‌ها به آمریکااست. این در حالی است که نچیروان بارزانی، نخست‌وزیر منطقه کردستان عراق در دیدار ظریف چند دقیقه‌ای به زبان فارسی صحب می‌کند؛ این تفاوت استقبال، خود گویای همه واقعیت و دارای پیام منطقه‌ای و بین‌المللی است. 

پیش از این هم در جریان حضور گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف عراق، ایران به شیعیان، سنی‌ها و کُردها در مبارزه با داعش کمک کرد و حفظ تمامیت‌ارضی عراق را در روزهای سخت هم فراموش نکرد.

پاسخ این دوستی واقعی ایران، این روزها در مواضع مسئولان مختلف عراقی نمایان است و تاکید آنان بر ادامه همکاری اقتصادی با ایران به‌رغم تحریم‌های آمریکا، تصنعی نبودن روابط ایران و عراق را برای همگان ثابت کرده است.

نویسنده: علی‌کرمی

117

ظریف: روابط ایران و عراق ربطی به پمپئو ندارد

ظریف: ایرانیان افسانه ابرقدرتی آمریکا را درهم شکستند

ظریف: کسی نمی تواند روابط ایران و عراق را خدشه دار کند

ظریف: ایران و عراق بدون نیاز دیگران، مرحله بازسازی را پشت سر می‌گذارند

گزارش: آغاز نشست اقتصادی ایران و عراق در کربلا با حضور ظریف

ظریف: ایران دوستی قابل اتکا برای کردها است