ایران پرس- میشل عون، رییس جمهوری لبنان بر دفاع از این کشور در مقابل تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

«علی دعموش»، نایب رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان نیز تاکید کرد: لبنان قربانی زیاده‌ خواهی ها و طمع ورزی های رژیم صهیونیستی در تجاوز به آب و خاکش و تسلط برمنابع نفتی نخواهد شد. تنش میان رژیم صهیونیستی و لبنان زمانی آغاز شد که «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد بلوک نهم نفتی و گازی (واقع در مرز آب‌های منطقه‌ای لبنان و فلسطین‌اشغالی) متعلق به تل‌آویو است؛ که این موضوع به افزایش تنش‌ها میان دو طرف منجر شده است.

محافل سیاسی معتقدند که  رژیم صهیونیستی با طرح ادعاهای نفتی در پی «تجاوزی جدید» به لبنان است. "هتاف دهام"، ستون نویس روزنامه  البناء  لبنان در تازه ترین یادداشت خود با اشاره با موضع اخیر آویگدور لیبرمن " وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که نسبت به میدان 9 نفتی لبنان ادعای مالکیت کرد نسبت به خطر آن هشدار داد و نوشت: اسرائیل می خواهد در جنگ علیه لبنان روی نفت سرمایه گذاری کند.

«آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی

 

منازعات اسرائیل با  لبنان بر سر محدوده مرزهای آبی و منابع نفتی در سالهای اخیر ابعاد گسترده تری داشته است.

نزاع بر سر محدوده مرزهای دریایی در حالی است که همزمان بحث بر سر ساخت دیوار حائل از سوی رژیم صهیونیستی در مرز با لبنان نیز بر شدت اختلاف های دو طرف افزوده است. در این میان اقدامات  مقام های آمریکایی در فشار به لبنان برای صرفنظر کردن از حق خود در برابر صهیونیست ها تشدید شده است.

«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا

 

در این  چارچوب آمریکا از حدود سه هفته پیش در صدد بوده است  که در نزاع مرزی بین لبنان و رژیم صهیونیستی به اصطلاح میانجی گری کند. چنین عملکردی باعث شده است که بسیاری از مقامات و شخصیتهای لبنانی ازجمله  «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله از همان ابتدا درباره  این نقش آمریکا ابراز تردید کرده  و تاکید نمایند که آمریکا میانجی صادقی نیست و بیش از هرچیز به دنبال تامین منافع تل آویو است. 

در چارچوب این سیاست فریبکارانه واشنگتن «دیوید ساترفیلد» معاون وزیر خارجه آمریکا   ماموریت به اصطلاح میانجی گرانه بین دو طرف را برعهده گرفت. او سه بار به لبنان سفر کرد. در این میان یک بار نیز «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به بیروت آمد. طرح پیشنهادی آمریکا که به «خط فردریک هوف» موسوم است، منطقه مورد مناقشه بین لبنان و رژیم صهیونیستی در دریای مدیترانه را بین دو طرف تقسیم می کند. 

این طرح در زمان «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا در سال 2012 در میانجی گری فردریک هوف آمریکایی ترسیم شد اما هیچ گاه لبنان آن را نپذیرفت.

«باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا

خط هوف 40 درصد از منطقه دریایی متعلق به لبنان که حدودا معادل 330 کیلومتر مربع می شود به اسرائیل می دهد و به لبنان تنها اجازه می دهد 60 درصد از آن یعنی معادل 530 کیلومتر مربع را برای خود بداند.

اما لبنان تا کنون با پیشنهاد آمریکا مخالفت کرده است. مقام های بیروت می گویند که مالکیت بر سر منابع نفت و گاز این کشور، به مثابه یک حق است و نمی توان از آن صرفنظر کرد. با توجه به این مسائل می توان گفت که آمریکا در پشت پرده اداره جنگ نفتی و گازی در منطقه قرار دارد.  آمریکا درصدد است با به اصطلاح مداخله میانجیگرانه برای حل اختلافات مرزی لبنان با رژیم صهیونیستی با فضاسازی زمینه پیشبرد مطامع و توطئه های آمریکا و اسرائیل در لبنان و بطور کلی منطقه را فراهم کند. 

از جمله این توطئه ها طرح خاورمیانه جدید آمریکا با محوریت تامین امنیت اسرائیل و تسلط بر منابع انرژی منطقه است.  تحرکات  شکست خورده اخیر آمریکا و اسرائیل در قبال لبنان نیز در چارچوب این نقشه توطئه آمیز طراحی شده است که با اتحاد و پایداری لبنانی ها ناکام مانده است. 113/110

بیشتر بخوانید:

هشدار عضو ارشد حزب الله لبنان برای اسکان دائمی آوارگان در لبنان

حزب الله لبنان: عربستان سعودی به دنبال ایجاد فتنه در لبنان است

ابراز امیدواری ایران به پایداری ثبات در لبنان

ابهام درباره پایداری دولت وفاق ملی فلسطینیان/ تحلیل

«آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%B1%DA%A9%D8%B3+%D8%AA%DB%8C%D9%84%D8%B1%D8%B3%D9%88%D9%86">رکس تیلرسون</a>» وزیر خارجه آمریکا
«باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا