ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: ایران به تعهدات خود بر اساس توافق هسته ای پایبند بوده است و مشخص نیست چرا باید مجازات شود. 

به گزارش ایران پرس، پوتین که روز جمعه در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ روسیه سخن می گفت؛ تصریح کرد، اقدامات یکجانبه موجب بحران می شود و ما باید به عنوان مشارکت کنندگان در توافق هسته ای برای ایجاد راه حلی برای آن تلاش کنیم. 

پوتین افزود: فکر می کنم رئیس جمهور ترامپ در موضوع ایران بازنده بود گرچه شاید از نظر داخلی برنده شده باشد.

رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه برجام در قطعنامه مربوطه شورای امنیت سازمان ملل تایید شده و سند چندجانبه بین المللی است؛ افزود: همه طرف ها باید به صراحت گفت وگو کنند و راهکار برای حل مساله توافق هسته ای با ایران بیابند و اقدامات یکجانبه در این عرصه غیرسازنده است. پوتین یادآوری کرد که روز پنجشنبه با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه دراین باره گفت وگو کرده است.

رئیس جمهوری روسیه هشدار داد که در صورت لغو برجام، همه طرف ها زیان می بینند.

وی خاطرنشان کرد که اگر می خواهیم برجام را حفظ کنیم باید درهای مذاکره را باز بگذاریم و فکر می کنم هنوز فرصت از دست نرفته است.

پوتین سپس به دیدار اخیر خود با مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد و افزود: یوکیا آمانو تایید کرد که ایران به تمام تعهدات خود عمل می کند.

ترامپ 18 اردیبهشت ماه، خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران و 1+5 و بازگرداندن تحریم ها علیه تهران را اعلام کرد.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بلافاصله در مخالفت با این اقدام ترامپ بر همکاری اتحادیه اروپا با ایران در چارچوب توافق هسته ای تاکید کرد و انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه هم اعلام کردند که در برجام باقی خواهند ماند.

حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان نیز در واکنش به اقدام ترامپ اعلام کرد که تهران به همکاری های خود با پنج کشور باقیمانده در توافق هسته ای ادامه خواهد داد و چنانچه از منافع برجام منتفع نشود؛ نظام تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.

رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه شب در تبیین شرایط لازم برای ادامه برجام با اروپایی ها تأکید کردند: اروپایی ها باید قطعنامه ای علیه امریکا به شورای امنیت ببرند، باید متعهد شوند بحث موشک و حضور منطقه ای ایران را مطلقاً مطرح نکنند، با هرگونه تحریم امریکا علیه ایران مقابله کنند،  باید خرید نفت از ایران را نیز به مقدار مورد نیاز ایران تضمین کنند و بانکهای اروپایی هم باید درباره دریافت و پرداخت وجوه تجارت دولتی و خصوصی با جمهوری اسلامی تضمین دهند. 

مجمع اقتصادی سن پترزبورگ روسیه

مجمع اقتصادی سن پترزبورگ روسیه روز پنجشنبه با حضور مقامات و شرکت های بیش از 70 کشور جهان آغاز به کار کرد. 

این مجمع اقتصادی که گاهی اوقات از آن به عنوان داووس روسیه هم نام برده می شود، اهداف مختلفی را پیگیری می کند که مهمترین آنها جذب سرمایه گذاری خارجی در روسیه است. 

در مجمع اقتصادی امسال، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن نیز شرکت کردند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، با وجود روابط پر تنش روسیه با کشورهای جهان، مجمع اقتصادی سن پترزبورگ توانسته است بیش از هزار و چهارصد شرکت خارجی از هفتاد کشور مختلف جهان را به خود جذب کند.

بیشتر بخوانید:

روسیه: تهدید امریکا علیه ایران «غیرقابل قبول» است/ تحلیل و ویدئو