به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، وزیر خارجۀ چین در تلاش برای کاهش تنش بین این کشور و امریکا که پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا بالا گرفته، هشدار داد درگیری بین چین و امریکا هیچ برندهای نخواهد داشت.
تنش میان امریکا و چین از چند ماه پیش تشدید شد؛ زمانی که ترامپ که هنوز قدرت را در امریکا در دست نگرفته بود، بدون اطلاع پکن در تماسی تلفنی با تسای اینگ ون، رئیس اجرایی جزیرۀ تایوان گفتگو کرد.
ترامپ همچنین تهدید کرده بود بر کالاهای وارد شده از چین تعرفه گمرکی تعیین خواهد کرد.
با این حال وانگ ئی، سهشنبه پس از دیدار با جولی بیشاپ، وزیر خارجۀ استرالیا در کانبرا، پایتخت این کشور در جمع خبرنگاران تأکید کرد که چین به صلح، متعهد و پایبند است.
چین، تایوان را بخشی از «سرزمین چین واحد» میداند که حق ندارد بهطور مستقل روابط دیپلماتیک رسمی با دیگر کشورها برقرار کند.
ترامپ پیشتر نیز در اظهاراتی جنجالی گفته بود امریکا ملزم به ادامۀ سیاست «چین واحد» که تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند، نیست.
دولت چین در واکنش به این گفتۀ ترامپ اعلام کرد زیر سؤال بردن اصل «چین واحد» اثری جدی بر صلح و ثبات در تنگۀ تایوان خواهد گذاشت.
وزیر خارجۀ چین، سهشنبه گفت درصورتیکه جنگی بین چین و ایالاتمتحده صورت گیرد، هر دو طرف شکست خواهند خورد و هیچکدام از طرفین نمیتواند بر دیگری فائق آید.
وانگ ئی همچنین از رهبران جهانی خواست سیاست اقتصادی موسوم به حمایت گرایی را رد کنند؛ سیاستی که ترامپ با برنامۀ اقتصادی و شعار «اول امریکا» از آن حمایت کرد.
منظور از حمایت گرایی، جلوگیری از تجارت بین کشورها از طریق وضع تعرفه بر کالاهای وارداتی، محدودسازی حجم واردات و ایجاد موانع از طریق دولت در این زمینه است.
وانگ ئی همچنین بر اهمیت تلاش برای «باز شدن» اقتصاد جهان و گسترش جهانیشدن اقتصاد تأکید و اعلام کرد همچنان به دنبال احیای جاده ابریشم است.
وزیر خارجۀ استرالیا نیز از چین خواست به پیمان تجاری ترانس-پاسیفیک (پیمان تجاری اقیانوس آرام) ملحق شود؛ پیمانی که ترامپ چندی پیش آن را رد کرد و گفت معاملات دوجانبه را ترجیح میدهد.
این پیمان تجاری ۱۲ کشور حاشیه اقیانوس آرام (استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور، امریکا و ویتنام) بهجز چین را شامل میشود.
بیشاپ افزود: «میخواهم چین را تشویق کنم پیوستن به این پیمان را موردبررسی قرار دهد.»113/111
بیشتر بخوانید:
هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل
لغو قانون تک فرزندی در چین و افزایش زاد و ولد در چین
تاکید چین بر ادامه رزمایش دریایی در دریای چین جنوبی