به گزارش ایران پرس، کشتی های جنگی آمریکا، از جمله ناو غول پیکر «یو.اس.اس کارل وینسون» و چند ناو هدایت کننده موشک از مسیر تعیین شده خود به سوی استرالیا تغییر جهت دادند و عازم ابهای اطراف کره شمالی شدند.
«دیوید بنهام» سخنگوی مقر فرماندهی آمریکا در آسیا - اقیانوسیه هدف از این اقدام را، حفظ امنیت منافع آمریکا در غرب اقیانوسیه اعلام کرد.
حملۀ ترامپ به سوریه پیامی برای کرۀ شمالی
«رکس تیلرسون»، وزیر خارجۀ امریکا، میگوید حملۀ اخیر این کشور به یک پایگاه هوایی در سوریه باید به عنوان پیامی به کرۀ شمالی در نظر گرفته شود.
فرودگاه نظامی الشعیرات واقع در جنوب شرقی استان حمص بامداد جمعه هدف 59 موشک تاماهاک ناوهای امریکایی مستقر در دریای مدیترانه قرار گرفت. این حمله با دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، و در واکنش به حادثۀ شیمیایی اخیر در شهر خانشیخون در استان ادلب انجام شد.
تیلرسون در یک برنامۀ تلویزیونی در شبکۀ ایبیسی گفت، پیامی که هر کشوری میتواند (از این حمله) دریافت کند این است که اگر کشوری توافقنامههای بینالمللی را زیر پا بگذارد، به تعهداتش عمل نکند و به تهدیدی برای دیگر کشورها تبدیل شود، ممکن است در جایی واکنشی (به این رفتار) نشان داده شود.
وی افزود، موضع ما دربارۀ کرۀ شمالی کاملاً مشخص است، هدف ما یک کرۀ عاری از سلاحهای هستهای است.
بر اساس این گزارش، اعزام ناو هواپیمابر گروه ضربتی امریکا عازم غرب اقیانوس آرام در نزدیکی شبهجزیرۀ کره پس از دیدار «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور امریکا، با «شی جینپینگ»، همتای چینی خود، انجام شده است.
پیشتر ترامپ تهدید کرده بود که اگر چین برای مقابله با برنامۀ هستهای کرۀ شمالی اقدامی انجام ندهد، امریکا بهتنهایی این کار را انجام خواهد داد.
تلاش آمریکا برای دامن زدن به تنشها در شبه جزیره کره
شبه جزیره کره که همواره از آن به عنوان کانون تحولات اصلی شرق آسیا و حتی جهان نام برده می شود، با حضور نظامی آمریکا در این منطقه در حال تبدیل شدن به کانون بحران جدی است.
در شرایطی که واشنگتن به دنبال افزودن بر قوای نظامی خود و افزایش تسلیحات نظامی اش در شبه جزیره کره است، کشورهای منطقه به شدت نگران رویارویی نظامی این کشور با کره شمالی هستند.
در این راستا، پهلو گرفتن ناوهای جنگی امریکا در در غرب اقیانوس آرام و در نزدیکی شبه جزیره کره مسلما تهدیدی از سوی واشنگتن بر ضد پیونگ یانگ محسوب می شود.
بسیاری بر این باورند که حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی در سوریه پیام محکمی برای کره شمالی بوده است مبنی بر اینکه باید برنامه هسته ای خود را کنار بگذارد و اینک اعزام ناوهای جنگی هسته ای به منطقه و در جوار آبهای کره شمالی، پیام دیگری به «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی است.
کره شمالی که دیدگاهی کاملا خلاف دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دارد، می گوید حمله واشنگتن به سوریه یک میلیون بار دیگر ثابت کرد که پیونگ یانگ در پیگیری برنامه نظامی هسته ای خود محق بوده و این کشور در ساخت تسلیحات هسته ای اشتباه نکرده است.
این کشور تاکید کرده که اگر قدرت بازدارندگی تسلیحاتی هسته ای خود را تقویت نمی کرد، اکنون ممکن بود آمریکا جسارت کافی برای حمله به پیونگ یانگ را پیدا می کرد.
آزمایش های موشکی کره شمالی
آمریکا مدعی شده است، تصاویری را از طریق ماهواره ها بدست آورده است که نشان می دهد کره شمالی برای ششمین آزمایش هسته ای و پرتاب یک موشک قاره پیمای بالستیک آماده می شود.
اگر این موشک قاره پیما با موفقیت پرتاب شود، با حمل یک کلاهک هسته ای می تواند خاک آمریکا و پایگاه های این کشور را در سراسر منطقه هدف قرار دهد.
کره شمالی هم که تاکنون نمایش موشکی کاملی از خود نشان داده؛ در ماه اوت سال گذشته میلادی یک فروند موشک بالستیک از روی زیردریایی را به مسافت حدود ۵۰۰ کیلومتر به دریای ژاپن و در ماه فوریه امسال نیز چهار فروند موشک با برد یکهزار کیلومتر به منطقه انحصاری اقتصادی ژاپنی ها پرتاب کرده است.
با توجه به اینکه سران چین و آمریکا هم در دیدار خود در فلوریدا نتوانستند به توافق خاصی در باره حل و فصل مساله هسته ای شبه جزیره کره برسند و با نظرداشت اظهارات «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه گزینه نظامی علیه پیونگ یانگ روی میز است، می توان نتیجه گرفت که روزها و هفته های آینده برای شبه جزیره کره و کل آسیای شمال شرقی از حساسیت بالایی برخوردار خواهد بود و این منطقه کماکان کانون مخاطرات فزاینده ای می شود که می تواند پیامد های بسیار بد و مخربی برای همه جوانب ذی ربط داشته باشد.
رزمایش دو ماهه آمریکا و کره جنوبی در شبه جزیره کره هم دلیل مضاعف دیگری بر تشدید مخاطرات در این منطقه شده که بیش از هر منطقه دیگری در جهان وضعیت نظامی پیدا کرده است.
با این حال بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که سیاست های آمریکا در مقابل کره شمالی با ناکامی همراه شده است، زیرا هر چه بر فشارهای آمریکا افزوده شده در مقابل پیونگ یانگ سیاست های مقاومتی را تشدید کرده است.
هشدار روسیه به آمریکا درباره اوضاع شبه جزیره کره/ تحلیل
رئیس کمیسیون امور دفاعی شورای فدراسیون روسیه «مجلس سنا» درباره پیامدهای اعزام ناوگروه تهاجمی نیروی دریایی آمریکا به شبه جزیره کره به واشینگتن هشدار داد.
«ویکتوراوزروف» رئیس کمیسیون اموردفاعی شورای فدراسیون روسیه یکشنبه (9 آوریل) در هشداری به آمریکا، خاطر نشان ساخت که اعزام ناو گروه تهاجمی به شبه جزیره کره ممکن است، کره شمالی را به اتخاذ تصمیم های نسنجیده وشتاب زده سوق دهد.
اگر تا دیروز، روسیه کره شمالی را بابت انجام آزمایش های موشکی و ادامه فعالیت های هسته ای آن هم به اقتضای شرایط، سرزنش می کرد، اما تصمیم روسیه در دفاع از موجودیت سیاسی کره شمالی در انطباق با شرایط دیگری است.
زیرا دیپلماسی علم تدبیر ولی جنگ، پایان دیپلماسی است.
درمورد اینکه کره شمالی حضور ناو گروه تهاجمی آمریکا در این بخش از آسیا را تهدید قلمداد کند، هنوز محل تامل است اما اگر حضور این ناو گروه تهدید قلمداد شود، در آنصورت نگرانی روسیه وهمچنین چین، جدی خواهد بود.
زیرا قبل از آنکه اقدام نسنجیده کره شمالی خطر یک جنگ را درمنطقه پدید آورد، بازی خطرناک ترامپ در اعزام این ناو گروه به یکی از کانونهای پرتنش آسیا، می تواند به جنگی مسلم در منطقه منجر شود.
می توان گفت، روابط آمریکا و روسیه اگرچه تیره نیست ولی چندان هم دوستانه نیست.
اقدام اخیر آمریکا در شلیک 59 موشک کروز از دریای مدیترانه با هدف انهدام یک پایگاه هوایی سوریه در الشعیرات، واکنش های متفاوتی را درپی داشت.
کره شمالی این اقدام آمریکا را نابخردانه، وحشیانه و تجاوزآشکار به حاکمیت سوریه دانست.
تاثیر منفی حضور ناوهای امریکایی در شبه جزیره کره بر روند مذاکرات با کره شمالی
در واقع کره شمالی، با این واکنش خود، بنوعی از اقدام روسیه در دفاع از حاکمیت سوریه دفاع کرد یا اینکه کره شمالی با واکنش خود در پی القای این تفکر است که دنیا متوجه سیاست های باج خواهانه و توسعه طلبی نظامی آمریکا شود.
روس ها می گویند، از نقطه نظر امنیتی تاثیر حضور ناو گروه تهاجمی آمریکا در سواحل شبه جزیره کره بر روند گفتگوها با کره شمالی، بسیار زیانبار خواهد بود.
ازنگاه بسیاری ازتحلیگران سیاسی، بقای آمریکای امپریالیست در فلسفه نا آرام بودن آن نهفته است و آمریکا اساسا در فضای تنش آلود میدان مانور وسیع تری را پیدا می کند.
از این رو احتمال حمله موشکی آمریکا به کره شمالی بعید نیست کما اینکه آمریکا اخیرا به بهانه دفاع از امنیت ملی خود، پایگاه هوایی سوریه را مورد حمله موشکی قرار داد.
آمریکا اگر کره شمالی را تهدید بزرگتری تلقی کند به همان میزان باید در تقابل با قدرتهای بزرگتری مثل روسیه و چین به عنوان حامیان کره شمالی قرار گیرد.
با این حال باید دید آیا آمریکا و روسیه در مقابل یکدیگر قرارخواهند گرفت؟
ترامپ در واقع همان سیاست های باراک اوباما رئیس جمهوری قبل از خود را ادامه می دهد.
یعنی ادعاهای تهاجمی بی اساس را بعنوان دلیل آغاز جنگ، بر روش های تهاجمی خود افزوده است.
حمله 17 مارس آمریکا به موصل که در آن حمله 200 تن از مردم کشته شدند، موید همین دید گاه است .
شاید به همین دلیل باشد که برخی ژورنالیست ها نظیر «آندره آ بوام» دبیر هفته نامه لیبرال آلمانی «دی سایت» سخن از «تاکتیک جدید سبعیت» می گوید که ترامپ در پیش گرفته است.
استقبال تلویحی ژاپن از اعزام ناو هواپیمابر «کارل وینسون» امریکا به منطقه
ژاپن از استقرار ناو هواپیمابر «کارل وینسون» امریکا در غرب اقیانوس آرام ، نزدیک شبه جزیره کره به طور تلویحی استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، «یوشیهیده سوگا»، سخنگوی دولت ژاپن روز دوشنبه در نشست خبری در خصوص اینکه آیا استقرار این ناو در دیدار اخیر «شینزو آبه»، نخست وزیر ژاپن و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در فلوریدا مطرح شده است یا خیر، به طور شفاف سخن نگفت.
با این حال سخنگوی دولت ژاپن تاکید کرد، در شرایطی که فضای امنیتی منطقه تشدید می شود، تأمین قدرت بازدارنگی آمریکا اهمیت دارد و توکیو بر این باور است، تقویت بیشتر این قدرت بازدارنده در سایه اتحاد آمریکا ژاپن میسر است.
این در حالی است که چین و کره شمالی حضور نظامی امریکا را در منطقه تهدید جدی ضد امنیت ملی خود می دانند و انرا موجب دامن زدن به رقابتهای تسلیحاتی در منطقه تلقی می کنند.116/110
بیشتر بخوانید:
تهدید وزیر امورخارجه امریکا علیه کره شمالی
توافق آمریکا و کره جنوبی درباره کره شمالی
تحریمهای جدید آمریکا علیه کره شمالی