ایران پرس- با گذشت 33 ماه از آغاز بحران سیاسی در یمن و 27 ماه از حمله عربستان سعودی به این کشور، همزمان با درخواست انصارالله از مردم برای تحریم کالاهای عربستانی و اماراتی، ابعاد تازه ای از خیانت منصورهادی، رئیس جمهوری مستعفی این کشور افشا شده است.

بحران سیاسی یمن از سپتامبر 2014 آغاز شد. 

منصورهادی تحت فشار اعتراض های مردمی مجبور شد توافقنامه سپتامبر 2014 را با انصارالله یمن امضا کند، اما، با دخالت آل سعود، منصورهادی به این توافقنامه پایبند نبود و اوایل سال 2015 با هدف فشار بر انصارالله و لغو توافقنامه سپتامبر از سمت خود استعفا داد.

با گذشت حدود 30 ماه از این استعفا، وزارت دادگستری وابسته به دولت مستعفی عبدربه منصور هادی فاش کرد که وی پیش از استعفا بخش وسیعی از خاک جزیره «سقطری» را به مبلغ سه میلیون درهم اماراتی به نماینده بنیاد «خلفان بن مبارک الوزروعی» فروخته و این جزیره از سه ماه پیش تاکنون توسط امارات اشغال شده است.

نکته مهم این است که چرا وزارت دادگستری وابسته به دولت مستعفی یمن اکنون این خیانت منصورهادی را فاش کرده است؟ به نظر می رسد علت اصلی این اقدام وزارت دادگستری دولت مستعفی یمن مربوط به اختلاف هایی است که به خصوص طی ماههای اخیر میان امارات و منصورهادی بروز کرده است.

در حالی که منصورهادی، «عیدروس الزبیدی»، استاندار عدن را از سمت خود برکنار کرد و با اعتراض های مردمی مواجه شد، امارات با حمایت از عتراض های مردمی ضد منصورهادی، «عیدروس الزبیدی» را به ریاست هیئت عالی شورای سیاسی در عدن منصوب کرد.

با توجه به این شرایط افشای این خیانت از دو حالت خارج نیست. نخست اینکه، افشاکنندگان این سند نیز وابسته به امارات هستند که تلاش کردند خیانت منصورهادی را افشا و افکار عمومی را علیه وی تحریک کنند.

دوم اینکه؛ منصورهادی با افشای اشغال بخش هایی از جزیره «سقطری» توسط امارات، در تلاش است افکار عمومی در یمن از جمله در جزیره «سقطری» که در سال 2013 از استان حضرموت جدا و به یک استان مجزا تبدیل شد، را علیه امارات تحریک کند که در این صورت منصورهادی به نوعی خودزنی نیز کرده است.

صرفنظر از اینکه علت اصلی افشای تبانی منصورهادی و امارات در اواخر سال 2014 چیست، این اقدام حاکی از شدت گرفتن تنش و اختلاف میان امارات و منصورهادی، رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن است.

در حالی که افشای این سند، بعد تازه ای از خیانت منصورهادی به منافع، امنیت و تمامیت ارضی یمن است، «محمد علی الحوثی»، رئیس کمیته انقلابی جنبش انصارالله یمن با هدف کاستن از بار زیاد مشکلات معیشتی مردم این کشور خواستار تحریم کالاهای عربستانی و اماراتی ازسوی مردم یمن شد.

علت اصلی این درخواست «محمدعلی الحوثی» این است که عربستان و مزدوران آن پول یمن را در مناطق اشغال شده صرف خرید کالاهای غیرضروری از امارات و دیگر کشورهای خلیج فارس می کنند که این اقدام آثار منفی بر معیشت مردم یمن داشته و مشکلات مربوط به کمبود پول یمن و ارز را افزایش می دهد.

اگرچه مقایسه این درخواست «محمدعلی الحوثی» با اقدام منصورهادی در واگذاری بخشی از جزیره یمن به امارات، قیاس مناسبی نیست اما مرز بین خدمت و خیانت در یمن، فقیرترین کشور عربی خاورمیانه را مشخص می کند. 113/110

بیشتربخوانید:

توافق عربستان و امارات برای برکناری منصورهادی در یمن

اهداف دور جدید تحرکات سیاسی منصورهادی در یمن/ تحلیل