لبنان با چالشهای متعدد سیاسی، اقتصادی و امنیتی مواجه است. واقعیت این است که این چالشها برای کشور کوچکی نظیر لبنان، بزرگ است. چالشهای لبنان دلایل و بازیگران متعددی دارد، اما بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی لبنان و همچنین سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله بر این باور هستند که سیاستهای آمریکا عامل اصلی این چالشهای لبنان است.
سید حسن نصرالله در خصوص نقش آمریکا در چالشهای لبنان به چهار موضوع اشاره کرد:
نخست: سفارت آمریکا در بیروت و سفیران این کشور از بازیگران اصلی چالشهای لبنان هستند. آمریکا به علل مختلف از جمله حضور حزبالله و هم مرز بودن لبنان با اراضی اشغالی، نگاه خاصی به لبنان دارد.
این نگاه خاص به گونهای است که واشنگتن درصدد است دومین بزرگترین سفارتخانه خود در جهان را پس از عراق در لبنان ایجاد کند.
«امین حطیط» استراتژیست و تحلیلگر برجسته لبنانی معتقد است: "این اقدام آمریکا بیش از آنکه سیاسی باشد و امنیتی است و قرار است سفارتخانه آمریکا مرکز امنیتی کنترل بیروت باشد و خدمات امنیتی به اسرائیل ارائه دهد."
در همین راستا، سید حسن نصرالله در سخنان شب گذشته خود گفت: "سفارت آمریکا و سفیر این کشور در بیروت در همه امور لبنان از تعیین مسئولان گرفته تا تصمیمات مربوط به سوخت و نفت دخالت میکنند و دست روی هر چیزی میگذارند."
دوم: سفارت آمریکا در بیروت، به مرکزی برای مبارزه با مقاومت در داخل خاک لبنان تبدیل شده است. به عبارت دیگر، سفیران آمریکا ضمن دخالت در همه امور داخلی لبنان، از طریق نیروهایی که در این کشور دارد، تحرکات ضد مقاومت را هدایت میکند.
دبیرکل حزبالله لبنان در این خصوص گفت: "نبردی که علیه مقاومت و همه نیروهای ملی واقعی آغاز شده است، از سفارت آمریکا در بیروت اداره میشود و سفرایی که از سال 2005 آمدهاند، فرماندهان واقعی کسانی بودند که در این نبرد علیه مقاومت جنگیدند."
سوم: آمریکا اخیراً طرح انتقال برق از اردن به لبنان را ارائه کرد. این طرح بلافاصله پس از اینکه سید حسن نصرالله پنجشنبه گذشته از ارسال کشتیهای حامل سوخت از ایران به لبنان خبر داد، ارائه شد.
هدف اصلی این طرح، تخریب طرح ارسال سوخت از ایران به لبنان و پیگیری تبلیغات ضد مقاومت و ایران است. آمریکا در حالی در خصوص این طرح مانور میدهد که سید حسن نصرالله در این خصوص گفت: "مردم لبنان بدانند که آنچه سفیر آمریکا در باره آن صحبت میکند، به 6 الی 12 ماه زمان نیاز دارد."
در همین حال، سوریه نیز در این خصوص واکنش نشان داده بود، زیرا انتقال گاز از اردن به لبنان باید از داخل خاک سوریه انجام گیرد و سوریه در این خصوص شرطهایی دارد.
چهارم: آمریکا نه تنها به لبنان کمک نمیکند بلکه مانع کمک دیگر کشورها به لبنان نیز میشود. واقعیت این است که واشنگتن، «لبنانِ تحت فشار» را میخواهد و از شدت گرفتن چالشها در لبنان نیز استقبال میکند.
به همین دلیل نیز از یک سو حزبالله و برخی رهبران آنرا تحریم کرد و از سوی دیگر هر کشوری که به لبنان کمک کند، مورد غضب آمریکا قرار میگیرد.
در همین راستا، سید حسن نصرالله در سخنان شب گذشته خود، سفیر آمریکا در بیروت را خطاب قرار داد و گفت: "اگر بهدنبال خدمت به لبنان هستی، به دولتت بگو که مانع کمک کشورها به لبنان نشود. ما نه ابتکار عمل شما را میخواهیم نه پولهای شما را."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
سید حسن نصرالله: به دشمنی با آمریکا و اسرائیل افتخار میکنیم/ آمریکا و اسرائیل هنوز ما را نشناختهاند.