به گزارش ایران پرس، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به محض ورود به این نشست اعلام کرد، یکی از مسائل اصلی در دستور کار مقامات شرکت کننده در این نشست، هماهنگی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو و نمایندگی های نظامی اتحادیه اروپا برای پیشگیری از وقوع درگیری های احتمالی است.
موگرینی گفت، در این نشست با حضور معاونان دبیرکل سازمان ملل متحد و ناتو درباره نحوه عملکرد و هماهنگی بهتر کشورها در فعالیت های مربوط به پیشگیری از وقوع درگیری ها و مدیریت بحران ها گفتگو کند.
«بویکو بوریسوف» نخست وزیر بلغارستان نیز در جلسه افتتاحیه این نشست بر اهمیت گفتگو درباره صلح تاکید کرد، و گفت این موضوع در منطقه بالکان بسیار مهم است.
«بوریسوف» افزود، چالش هایی که کشورهای حوزه بالکان با آن مواجه هستند، مستلزم نظارت مستمر بر اوضاع برای ارائه پاسخ فوری در صورت لزوم است؛ به ویژه این که همگان از تهدیدات نظامی در منطقه بالکان مطلع هستند.
بالکان منطقه ای نسبتاً آشفته است که از مناقشات نژادی وجنایات سازمان یافته رنج می برد و به همین دلیل اتحادیه اروپا مدتهاست به دنبال تقویت ثبات در این منطقه است.
ضمن اینکه بالکان منطقه ای ترانزیتی است و به همین دلیل باید با ساختارهای تامین کننده انرژی کشورهای اروپای غربی هماهنگ شود.
نشست یک روزه و غیررسمی وزیران دفاع اتحادیه اروپا با موضوع امنیت جهانی، راهبرد دفاعی و روابط اتحادیه اروپا و ناتو امروز شنبه در صوفیه پایتخت بلغارستان در حال برگزاری است.
مساله افزایش همکاری نظامی و دفاعی کشورهای اروپایی، هر چند برای مدتها با توجه به برتری ناتو به عنوان یک نهاد نظامی فرا آتلانتیکی مسکوت مانده بود، ولی با بروز بحران اوکراین، الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، افزایش تنش ها در شرق اروپا و رویارویی نظامی روسیه و ناتو در این منطقه و نیز افزایش قابل توجه تهدیدات تروریستی در اولویت سیاست های کشورهای بزرگ اروپایی قرار گرفته است.
همچنین در پی رای انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا و همچنین سیاست های دولت «دونالد ترامپ» در آمریکا، کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا از نظر دفاعی و امنیتی از وابستگی خود به آمریکا بکاهند و در همین ارتباط، اتحادیه اروپا در سال 2017 طرح دفاع مشترک اروپایی موسوم به PESCO را اجرایی کرد که گام مهمی در تقویت همکاری های دفاعی و امنیتی بود و در یک دهه گذشته دور از دسترس مانده بود.
طرح دفاعی مشترک کشورهای اروپایی با هدف یکپارچه سازی دفاع این کشورها از طریق تامین مالی، تجهیز و اعزام مشترک نیروهای مسلح و اجرای پروژه های مشترک، موسوم به «همکاری ساختاری دائمی» (PESCO)، پنجشنبه شب 23 آذر 1396 در نشست شورای اروپا با حضور سران اروپایی با مشارکت 25 کشور مشارکت کننده عضو اتحادیه اروپا بطور رسمی آغاز شد. رهبران اروپایی با استقبال از آغاز این طرح بر اجرای سریع اولین پروژه های مشترک تاکید کردند.
کشورهای دانمارک، مالت و انگلیس - که در حال طی فرایند خروج از اتحادیه اروپا است - تنها کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که در حال حاضر در این طرح مشارکت نکرده اند.
138/116
بیشتربخوانید:
هشدار رئیس کمیسیون اروپا درباره خطر بازگشت جنگ به بالکان/ تحلیل
راهبرد جدید اتحادیه اروپا در قبال منطقه بالکان غربی/ تحلیل