ایران پرس - دولت آنکارا در ادامه سیاست سرکوب مخالفان، حکم بازداشت مسوولان روزنامه یک روزنامه دیگر ترکیه را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، مقام های دولت آنکارا برای مالک و دیگر مسوولان روزنامه مخالف " سوزجو" ( Sozcu ) را صادر کردند. نیروهای وابسته به این روزنامه ، به داشتن رابطه با گروه گولن متهم شده اند.

در نخستین واکنش ها به این  اقدام، " کمال قلیچدار اوغلو" رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه از تشدید فشار بر مطبوعات کشور ، سخن به اعتراض گشود. وی در واکنش به حکم دادستانی استانبول برای بازداشت مسوول روزنامه " سوزجو" و دیگر مدیران و کارکنان این روزنامه ، گفت، این حکم قابل قبول نیست و ملت ترکیه نمی توانند این اندازه فشار بر مطبوعات کشورشان را تحمل کنند .

اعتراض روزنامه نگاران به ادامه اعتراض 

 

دور جدید بازداشت روزنامه نگاران در ترکیه در حالی در دستور کار قرار گرفته است که، علاوه بر مخالفت های داخلی، نهادهای بین المللی نیز به منتقدان سیاست های دولت رجب طیب اردوغان پیوسته اند.

پیش از این، سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار گزارشی درباره شاخص آزادی رسانه های جهان در سال 2013 میلادی، ترکیه را بزرگترین زندان روزنامه نگاران معرفی کرده بود.

واقعیت آن است که، طی سال های 2010 تا 2013 میلادی، بیش از هزار روزنامه نگار ترک به بهانه های مختلف از جمله همکاری با گروه های تروریستی بازداشت و زندانی شده اند.

دولت ترکیه همه بازداشت شدگان را تروریست و نیروهای برانداز تلقی می کند. طی چهارسال گذشته بویژه پس ازکودتای نافرجام ماه ژوئیه گذشته، صدها تن از روزنامه نگاران وفعالان رسانه ای دیگر نیز بازداشت و زندانی شده اند.

این در حالی است که، منتقدین سیاست های دولت رجب طیب اردوغان، حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه را بزگترین همکار و شریک گروه های تروریستی در منطقه قلمداد می کنند.  

گروه فتح الله گولن از سوی مقام های دولت ترکیه بارها به دخالت در کودتای نافرجام ماه ژوئیه سال 2016 میلادی متهم شده اند، اما رهبر این گروه ، اتهام های دولت آنکارا را رد کرده است.

 طی چند سال گذشته ، مقام های دولت آنکارا  صدها تن از روزنامه نگاران و دست اندرکاران رسانه های ترکیه را به بهانه رابطه با گروه فتح الله گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام ماه ژوئیه گذشته دستگیر و زندانی کرده است . دولت آنکارا در چارچوب " قانون حالت فوق العاده " - که پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه به اجرا درآمده است - صدها تن از مخالفان خود را تحت پیگرد قضایی قرار داده است.

در پی کودتای نافرجام سال گذشته ، مقام های آنکارا فشار بر مخالفان و منتقدان دولت را تشدید و به بازداشت های گسترده و جمعی در صفوف ارتش، پلیس، دستگاه قضایی و جامعه هنرمندان و نویسندگان اقدام کرده اند. 

دولت آنکارا پس ازشکست کودتا ، بیش از 1400 هزار تن را از دستگاه‌های دولتی پاکسازی کرده است . علاوه بر این ، صدها شرکت توسط نهادهای دولتی مصادره و فعالیت 155 دانشگاه وقفی و هزاران موسسه آموزشی نیز متوقف شده است.

  لغو مصونیت قضایی و سیاسی شماری از نمایندگان پارلمان ترکیه و ابطال مجوز نمایندگی برخی از نمایندگان  احزاب مخالف نیز در پی کودتای نافرجام سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است. تمامی این تحرکات حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه اعم از بازداشت ها و لغو مجوز برخینمایندگان احزاب مخالف در پارلمان در چارچوب قانون حالت های فوق العاده صورت گرفته است.  

در مجموع ، باید گفت : ادامه بازداشت دست اندرکاران رسانه های ترکیه در شرایطی صورت می گیرد که ، دولت آنکارا علاوه بر افزایش مخالفت های داخلی، با اعتراض های منطقه ای و بین المللی نیز مواجه است . بدیهی است که، تداوم بی توجهی های دولت آنکارا به اعتراض های داخلی و خارجی، می تواند حاکمیت آنکارا را در شرایط بسیار نامطلوب منطقه ای و بین المللی قرار دهد.   113/111

بیشتربخوانید:

تجمع روزنامه نگاران ترکیه دراعتراض به بازداشت سه روزنامه نگار این کشورمحکومیت بازداشت روزنامه نگاران در ترکیه

اعتراض روزنامه نگاران به ادامه اعتراض