ایران پرس - اسناد جدید منتشر شده از سوی سازمان جاسوسی آمریکا و همزمان گزارش موسسه موسوم به «بنیاد دفاع از دموکراسی‌» درباره حمله آمریکا به مخفیگاه «اسامه بن لادن»، سرکرده پیشین القاعده در «ابیت‌آباد»، اطراف پایتخت پاکستان در سال 2011، مدعی نوعی ارتباط القاعده و ایران شده است.

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در واکنش به اسناد ادعایی منتشر شده درباره القاعده، تاکید کرد، یک رکورد سخیف از میزان تاثیرگذاری دلارهای نفتی؛ اخبار دروغ سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و بنیاد دفاع از دموکراسی با اسناد گزینشی القاعده درباره ایران نمی‌تواند نقش متحدان آمریکا را در حملات 11 سپتامبر 2001 تطهیر کند.

همزمان؛ «حمید بعیدی‌نژاد» سفیر ایران در لندن در واکنش به انتشار اسناد مربوط به سرکرده پیشین القاعده، با انتشار ویدئویی از «هیلاری کلینتون» نوشت، وزیر خارجه پیشین آمریکا اذعان کرده است، ما القاعده را ایجاد کردیم، با سلاح‌های پیشرفته از آنان پشتیبانی کردیم و نابسامانی بزرگی را در افغانستان و پاکستان بر جا گذاشتیم.

اگرچه با مرگ «اسامه بن لادن» در عملیات نیروهای ویژه آمریکایی در سال 2011 اسرار چگونگی ایجاد گروه تروریستی القاعده و استفاده آمریکا از این گروه برای پیشبرد منافع خود در افغانستان، مخفی ماند، اما همین اسناد موجود کنونی و اعتراف هیلاری کلینتون، بر ارتباط مستقیم القاعده و آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور صحه می‌گذارد.

اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده

مرور تحولات مربوط به حملات 11 سپتامبر 2001 در آمریکا، نشان از ارتباط مستقیم عوامل حمله کننده با عربستان دارد.

15 نفر از 19 نفری که در جریان حملات تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا نقش داشتند، سعودی و عضو القاعده بودند. 

عربستان‌سعودی به عنوان خاستگاه تروریسم، نقش اساسی در گسترش این پدیده شوم دارد و گزارش و اسناد گزینشی آمریکا در متهم کردن دیگران، نشان از نقش دلارهای نفتی سعودی در شکل‌دهی به سیاست آمریکا دارد.

عربستان تحت مدیریت حاکمان جدید خود تلاش فراوانی دارد تا چهره این کشور منبع تروریسم را با دلارهای سعودی ترمیم کند.

خاستگاه «سلفی‌گری و «وهابیت» که آبشخور تروریسم القاعده تا تروریسم داعشی و جبهه‌النصره بوده، عربستان‌سعودی است و انتشار اسناد گزینشی نمی‌تواند این جهت‌گیری را تغییر دهد.

اظهارات اخیر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در همایش اقتصادی که در ریاض برگزار کرد، و گفت کشورش در حال بازگشت به اسلام میانه‌رو و معتدل است، در چارچوب نوعی تلاش برای ارائه چهره جدیدی از این کشور مهد تروریسم و صدور آن به جهان، قابل ارزیابی است.

در همین چارچوب؛ «علی مراد» کارشناس امور سعودی گفت:

"بیشتر عوامل انتحاری‌ که از عربستان خارج شده‌اند و در مناطق مختلف عملیات انجام می‌دهند، از گروه سنی زیر سی سال هستند و «محمد بن سلمان» عملا اعتراف کرد کشورش افراط‌‌ گرا فارغ التحصیل می‌کند."

تلاش‌های کنونی حاکمان سعودی در همکاری تجاری با دولت آمریکا و سرازیر کردن دلارهای سعودی به این کشور، با هدف تلطیف چهره عربستان‌سعودی است. 

در این میان، نهادهای آمریکایی هم می‌کوشند با مدیریت اسناد، و متهم کردن دیگران، مسیر را برای عربستان‌سعودی هموار کنند. 

به‌رغم همه این تلاش‌ها، واقعیت تاریخی تغییر نخواهد کرد و عربستان‌سعودی به عنوان متحد آمریکا، منبع اصلی تروریسم و متهم نخست در جریان حملات 11 سپتامبر بوده و ماهیت سعودی عوامل حمله کننده گویای این مساله است.

حتی دادگاه‌های آمریکایی، عربستان‌سعودی را به نقش داشتن در حملات 11 سپتامبر محکوم کردند.

نویسنده: علی کرمی

بیشتر بخوانید:

سیا ۴۷۰مدعی شد هزار سند محرمانه درباره بن لادن منتشر کرده است

ظریف: آمریکا در کنار القاعده و داعش در یمن و سوریه می‌جنگد

صادق المهدی: آمریکا عامل پیدایش القاعده و داعش است

اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده