ترامپ در این زمینه در قالب چند توییت واکنش نشان داده بود و ترزا می پس از آن که ترامپ از تصمیم خود برای تماس با وی نوشت، به این توییت ها واکنش نشان داد.
ترامپ با مقصر دانستن تروریست ها از این رویداد برای توجیه قانون منع مسافرتی خود که مردم شش کشور مسلمان را از سفر به آمریکا منع می کند، استفاده کرد.
در این راستا رئیس جمهوری آمریکا در توییتی نوشت:
"قانون منع مسافرتی باید سختگیرانه تر و دقیق تر باشد و مقیاس بزرگتری را در بر بگیرد اما به طرز احمقانه ای تحقق این امر از لحاظ سیاسی درست نیست."
ترامپ بر این تصور است که تداوم حملات تروریستی در اروپا بویژه در بریتانیا موجب افزایش مشروعیت رویکرد وی در قبال مسلمانان از جمله گسترش محدودیت های مسافرتی علیه آنها خواهد شد.
ترامپ در طی رقابتهای انتخاباتی آمریکا، به بهانه مبارزه با تروریسم، اعلام کرد، باید از ورود مسلمانان به خاک آمریکا جلوگیری شود.
این سخنان وی انتقادهای گستردهای را از داخل و خارج آمریکا متوجه ترامپ کرد.
ترامپ پس از ورود به کاخ سفید در اواخر ژانویه 2017 نخستین فرمان اجرایی را درباره ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان صادر کرد که با مخالفت های زیادی چه در داخل جامعه آمریکا و چه از سوی دادگاههای فدرال مواجه شد و اجرای آن به حالت تعلیق در آمد.
پس از آن دومین فرمان اجرایی ترامپ در مارس 2017 مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع 6 کشور مسلمان صادر شد که به رغم تعلیق آن از سوی برخی دادگاههای فدرال، در نهایت دیوان عالی آمریکا با اجرای بخشی از آن موافقت کرد.
ترامپ بارها تلاش کرده تا اسلام و تروریسم را به یکدیگر پیوند بزند.
به گفته «دانیل بنجامین» Daniel Benjamin، کارشناس سیاسی آمریکایی، ترامپ بیشتر از آنکه به مقابله با تروریسم کمک کند، در راستای گسترش فعالیت تروریست ها عمل کرده است.
رویکرد و اقدامات اسلام ستیزانه ترامپ نگرانی ها درباره افزایش جو ضد اسلامی واقدام علیه مسلمانان در آمریکا را بین مسلمانان این کشور بشدت افزایش داده است.
نکته ای که باید در زمینه ادعای ترامپ علیه اسلام و مسلمانان به آن اشاره کرد این است که تنها شمار بسیار معدودی از مسلمانان، افراط گرا بوده و درعین حال اکثریت قاطع مسلمانان چه در اروپا وچه در آمریکا با اقدامات خشونت گرایانه این افراد افراط گرا بشدت مخالف هستند.
به این ترتیب آیا درست است که به صرف انجام دادن اقدامات خشونت آمیز از جانب افراد بسیار معدودی که شمار آنها در مقایسه با مجموع مسلمانان اساسا به حساب نمی آید، این گونه اقدامات را به حساب همه مسلمانان گذاشت و برخورد غیرمنصفانه و ناعادلانه با همه آنها داشت.
اقدامی که ترامپ با صدور فرامین اجرایی خود به آن مبادرت کرده یعنی ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا، در واقع به مثابه مجازات جمعی مسلمانان در آمریکا و خارج از آمریکا است.
اکنون نیز ترامپ صراحتا خواهان در پیش گرفتن رویکردی مشابه از سوی کشورهای اروپایی بویژه بریتانیا است.
با این حال وضعیت اروپا با آمریکا در این باره کاملا متفاوت است و اساسا امکان اجرای رویکرد ضد اسلامی ترامپ در اروپا بویژه ممنوعیت ورود مسلمانان وجود ندارد.
سيدرضا مير طاهر
116/112
بیشتر بخوانید:
بازداشت یک مظنون تروریستی در رابطه با انفجار مترو لندن
پولیتیکو: آیا ترامپ با تروریسم مبارزه می کند؟
همنشینی ترامپ با وهابیت سعودی؛ منشاء تروریسم در جهان/تحلیل