ایران پرس - در چهارم ژوئن سال 1989 میلادی، ارتش خلق چین در کنار نیروهای پلیس ضد شورش، تظاهرات جنبش دانشجویی را در میدان " تیان آن من " پکن سرکوب کرد.

این سرکوب در همه این سالها دستمایه ای برای غرب و بویژه آمریکا شد تا در هر مناسبتی، چین را ناقض حقوق بشر بداند.

اظهارات اخیر مقامات ایالات متحده به طور خاص تیلرسون در خصوص نقض حقوق بشر در چین در هم راستا ارزیابی می شود.

وزارت امور خارجه چین ضمن انتقاد از اظهارات وزیر خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که پکن درهمان مقطع زمانی گزارشی شفاف راجع  به واقعه میدان "تیان  آن  من" منتشرکرد.

اما تیلرسون وزیرخارجه آمریکا به سیاق اسلاف خود، حقایق را نادیده گرفته و بار دیگر، چین را آماج حملات انتقادی خود قرار داد.

به گفته مقامات وزارتخارجه چین، تیلرسون وزیر خارجه دولت ترامپ، امسال نیزبه بهانه فرا رسیدن چهارم ژوئن وآنچه  که سرکوب گسترده جنبش دانشجویی درمیدان "تیان، آن، من"خوانده می شود، اتهامات بی پایه واساسی راعلیه دولت چین مطرح کرد.

چین مثل همیشه به این اتهامات واکنش نشان داده و از آمریکا خواست در مسایل چین تحت هیچ شرایطی مداخله نکند.

دربیانیه وزارت خارجه چین قید شده است که، پکن با فعالیت ها و سیاست های ضد چینی  آمریکا بشدت مخالف است و از واشنگتن خواسته این سیاست های خصمانه را کنار بگذارد ودر پی تصحیح اشتباهات خود در عرصه روابط بین الملل باشد.

بیست و هشت سال از واقعه میدان "تیان، آن، من" در پکن می گذرد.

در چهارم ژوئن سال 1989 میلادی ارتش چین و پلیس ضد شورش این کشور ازهمه امکانات و مقدورات نظامی خود برای سر کوب یک جنبش دانشجویی استفاده کرده وبه گفته گزارشگران رسانه های غربی، ارتش چین آن جنبش را بشدت سرکوب کرد.

غرب و در راس آن امریکا، به لی پنگ  نخست وزیروقت چین، لقب قصاب پکن را دادند. متعاقب آن، اروپا همراه با آمریکا تحریم هایی راعلیه چین در دستورکارقراردادند وجالب آنکه ژاپن هم به کاروان تحریم کنند گان غرب علیه چین پیوست.

  غرب هنوز هم می گوید، چین نمی خواهد آماردرستی از کشته شدگان، افراد باز داشت شده و یا مفقودان آن واقعه بدهد. چین (اما ) مسبب آن حادثه را غرب می داند و هنوز هم  بر این  دید گاه خود پافشاری می کند که غرب احیانا برای گرفتن امتیازازچین، دست به چنین کارهایی می زند.

اروپا در خوشخدمتی به آمریکا و با هدف همگرا بودن با این کشور چین را تحت تحریم تسلیحاتی خود قرار داد. آمریکا هم بنوبه خود برای آنکه چین راضربه پذیر نشان دهد، موضوع فروش تسلیحات پیشرفته به حکومت جزیره تایوان را دردستورکارخود قرار داد ودرهمان حال به دفاع از دموکراسی دراین جزیره ومنطقه ویژه هنگ کنگ بر خاست.

این در حالی است که در این بیست و هشت سال،  شرایط تغییر کرد، بگونه ای که آمریکا بازنده این بازی بود و اروپا از اقدامات خود علیه چین به تلویح پوزش خواست. زیرا اروپا یک بار اعلام کرد که تحریم تسلیحاتی چین، واقعا موضوعیت خود را از دست داده است وآمریکا هم نباید درپی احیاء تفکرات دوران جنگ سرد باشد.

بی تردید، شواهد و قراین سیاسی و برخی تحولات رقم خورده در عرصه روابط بین الملل نیز بر همین دید گاه اروپا تمرکز دارد و بر این باور است که چین در بیش از دودهه گذشته اعتبار و وزن ویژه ای درعرصه  اقتصاد پیدا کرده و در زمینه نظامی، محافل سیاسی ومطبوعاتی غرب بر، بلند پروازی های نظامی چین در دریا وفضا، صحه می گذارند.

 مضافا اینکه اتحادیه اروپا در حجمی بسیار زیاد با چین مراودات اقتصادی دارد که ارزش این دادوستد اقتصادی دو جانبه در سال به بیش از400 میلیارد دلار نیز بالغ می گردد. 

آکادمیسین های اجتماعی چین می گویند، بدون تردید ،هیچ وجدان بیداری کشتارانسان را قبول نمی کند، اما اگرآمریکا بخواهد مداخله بدلایل انسانی وهمچنین درپی نهادینه کردن دموکراسی های هدایت شده درکشوردیگری باشد آیا نباید از حاکمیت، منافع و مصالح مردم آن کشور دفاع کرد؟ 113/111

بیشتربخوانید:

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل

توافق چین و ویتنام درباره دریای چین جنوبی/ تحلیل

از سرگیری روند ساخت و ساز تاسیسات نظامی چین در جزایر دریای چین جنوبی