ایران پرس - «نورسلطان نظربایف» Nursultan Nazarbayev رییس جمهوری قزاقستان بر ادامه مبارزه با گروه تروریستی داعش در این کشور تاکید کرد.

نورسلطان نظربایف در نشستی با حضور نمایندگان اقلیت های دینی در آستانه گفت، نیروهای امنیتی قزاقستان به مبارزه خود تا نابودی تروریست ها ادامه خواهند داد.

اظهارات رئیس جمهوری قزاقستان در زمینه ادامه مبارزه با گروه های تروریستی افراط گرا در حالی است که وی پیش از این نیز شهروندان قزاقستان را به سلب تابعیت در صورت همکاری با گروه تروریستی داعش تهدید کرده بود.

نظربایف در روز 12 آوریل سال جاری میلادی گفته بود آن دسته از اتباع قزاقستان که به گروه های تروریستی نظیر داعش بپیوندند، تابعیت این کشور را از دست خواهند داد.

به گفته وی، پیش از این نیز دولت آستانه اقدامات پیشگیرانه‌ای درباره افرادی که از داعش جدا شده و به قزاقستان بازگشته‌اند در دستور کار قرار داده بود اما این اقدامات نتیجه بخش نبود.

رئیس جمهوری قزاقستان در اظهارات اخیر خود از پیوستن 500 تا 600 تن از اتباع قزاقستان به گروه تروریستی داعش خبر داده بود.

این در حالی است که در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، وزارت امور مذهبی و جامعه مدنی قزاقستان از آمار 17 هزار نفری پیروان جنبش موسوم به سلفیت در این کشور خبر داده بود.

نقش فرقه وهابیت در افزایش طرفداران گروه های تروریستی

در قزاقستان پیروان فرقه ضاله وهابیت با اهل تسنن مقایسه می شوند و از آن ها با عنوان جنبش سلفیت یاد می شود.

این در حالی است که هفده هزارنفری که در قزاقستان با عنوان پیروان مذهب سلفیت معرفی می شوند، در واقع وابسته به فرقه ضاله وهابیت هستند.

این فرقه ضاله، ساخته انگلیس و رهبران پادشاهی سعودی است.

قدمت این فرقه ضاله کمتر از200 سال و هدف از تأسیس آن به انحراف کشاندن اسلام واقعی و معرفی قوانینی مغایر با دین مبین اسلام است.

نکته جالب و قابل تامل در ارتباط با فعالیت وهابی ها در قزاقستان این واقعیت است که حامیان فرقه ضاله وهابیت با ترفندهای که از روحانیون عربستانی آموخته اند، پیروان مذهب شیعه و حتی اهل تسنن را تکفیر می کنند.

وهابی ها علاوه بر فعالیت های تبلیغاتی مذهبی و دینی خودساخته، در زمینه های مختلف سیاسی و اجتماعی نیز فعالیت های گسترده ای دارند.

در عین حال، حامیان این فرقه، از انجام عملیات تروریستی ترس و نگرانی ندارند.

فقر و بی سوادی ازجمله علل اصلی گرایش جوانان قزاقستان به افراط گرایی است.

بررسی های کارشناسی نشان می دهد که در میان جمهوری های آسیای مرکزی، قزاقستان بیشترین حامیان سازمان‌ها و گروه های افراطی وابسته به فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش را در اختیار دارد.  

«دولت ابرایف» از کارشناسان امور دینی و یکی از مقامات وزارت کشور قزاقستان چنین می گوید:

«فقر و پائین بودن سواد دینی در میان مردم به خصوص جوانان علت اصلی گرایش به سمت افراط گرایی است. بیشتر اعضای گروه‌های افراطی را جوانان 25 تا 35 ساله روستایی تشکیل می‌دهند که بیشتر این افراد در خانواده‌های فقیر بزرگ شده‌اند و در مدارس و دانشگاه های عالی آموزش ندیده‌اند.»

واقعیت ها درباره علل رشد گروه های افراطی نشان می دهد، بسیاری از دولت های حاکم بر جمهوری های آسیای مرکزی کمتر به مشکلات اجتماعی و معیشتی مردم کشورشان توجه می کنند.

در واقع، بی توجهی و یا کم توجهی رهبران دولت های آسیای مرکزی از جمله دولت قزاقستان به وضعیت اقتصادی، را باید علت گرایش نسبی جوانان این کشور به گروه های افراطی دانست.

در مجموع، با توجه به تاکیدهای پی در پی مقام های دولت آستانه بویژه رئیس جمهوری قزاقستان به ادامه مبارزه با گروه تروریستی داعش، انتظار می رود روند برخورد با فعالیتهای این گروه تروریستی طی ماه های آتی تشدید  شود.116/110

بیشتر بخوانید:

تاکید رئیس جمهوری قزاقستان بر ادامه مبارزه با داعش

مبارزه با تروریسم، محور رایزنی ظریف در قزاقستان/تحلیل