ایران ، روسیه و ترکیه ماه می گذشته /2017/ درچهارمین دورگفت و گوهای مذاکرات صلح سوریه در «آستانه» برای ایجاد یک منطقه کاهش تنش به توافق رسیدند. چهار منطقه در استان های ادلب - حلب در شمال غرب - حماه در مرکز و بخشی از استان لاذقیه در غرب سوریه در محدوده اتش بس قرار گرفتند.
بررسی منطقه چهارم کاهش تنش در «ادلب» سوریه از موضوع های اصلی دور ششم نشست سوری آستانه بود.
به گزارش ایران پرس، «حسین جابری انصاری» سه شنبه شب پس دو روز مذاکرات فشرده در گفت و گو با خبرنگاران گفت: در دور هفتم مذاکرات آستانه موفق شدیم برخی موضوعات مورد اختلاف مرتبط با اجرای توافق مناطق کاهش تنش بویژه منطقه ادلب را حل کنیم.
جابری انصاری با بیان اینکه همه طرف های مذاکره باید به توافقات کاهش تنش آستانه پایبند باشند و موارد نقض توافق از سوی شرکای مذاکره رسیدگی و با آن برخورد مناسب خواهد شد، افزود: موضوعات مربوط به موارد نقض توافقات کاهش تنش در کمیته فنی مشترک سه جانبه ادامه پیدا خواهد کرد.
انصاری در ادامه سخنان خود در مورد نتایج مذاکرات دور هفتم، گفت: در چارچوب مسائل سیاسی هیات ایرانی موفق شد، در بیانیه پایانی اجلاس موضوع رویارویی موثر با تروریسم را بعنوان موضع مشترک هر سه کشور(ایران، روسیه و ترکیه) مورد تاکید قرار بدهد و هم بر ضرورت حل سیاسی بحران سوریه و اینکه راه حل نظامی برای این بحران وجود ندارد، تاکید کند.
دور هفتم مذاکرات صلح سوریه در آستانه قزاقستان با حضور همه طرف های مذاکره و با قرائت بیانیه مشترک که در آن بر حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با تروریسم و افراطی گری تاکید شده است، شامگاه سه شنبه پایان یافت.
«روند آستانه» به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه با هدف حل سیاسی بحران سوریه شکل گرفته و تاکنون هفت دور از مذاکرات سوری- سوری در آستانه، پایتخت قزاقستان، برگزار شده است.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای سرنگون کردن دولت قانونی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه آغاز شده است.118
بیشتر بخوانید:
رایزنیهای دوجانبه جابری انصاری در آستانه
رایزنی جابری انصاری و بشار جعفری در آستانه
رایزنی فشرده «جابریانصاری» در آستانه درباره حل بحران سوریه+ ویدئو