بیست و سومین اجلاس شورای وزیران عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با حضور «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان برگزار شد.

به گزارش ایران پرس، در این اجلاس، وزرای شرکت کننده تصمیمات لازم جهت اجرایی شدن مصوبات موافقتنامه های اکو را اتخاذ کردند.

از دیگر مصوبات اجلاس، موضوع انتصاب دبیرکل سازمان اکو بود که دبیر کلی این سازمان به مدت سه سال (از 2018 تا 2020) به جمهوری اسلامی ایران واگذار شد.

سازمان همکاری اقتصادی «اکو»

کشور‌های عضو اکو همچنین از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) حمایت و مانع تراشی‌های برخی کشور‌های خارج از منطقه را محکوم کردند.

ظریف صبح دوشنبه در صدر هیاتی سیاسی برای دیدار با مقامات تاجیکستان و همچنین  شرکت در بیست و سومین نشست وزیران خارجه کشورهای عضو «اکو» ECO وارد دوشنبه پایتخت تاجیکستان شد.

سازمان همکاری اقتصادی «اکو»

سازمان همکاری اقتصادی «اکو» Economic Cooperation Organization؛ سازمانی منطقه‌ای است که در سال 1985 از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد.

اعضای این سازمان را در حال حاضر ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان تشکیل می دهند.

کشورهای عضو اکو

منطقه اکو با وسعتی بیش از 8 میلیون کیلومترمربع، دارای ظرفیت های بزرگ اقتصادی است.

از نظر شاخص های جمعیتی و بازار مصرف نیز منطقه اکو با جمعیتی بیش از 400 میلیون نفر، بالقوه یک بازارمستعد است.

وجود زمینه های مساعد برای سرمایه گذاری مشترک نیزازویژگی های منطقه اکو محسوب می شود؛ اما این بخش نمود چندانی ندارد.

116/111

بیشتر بخوانید:

ظریف: تروریسم و افراط گرایی تهدیدی برای منطقه «اکو» است

سفر ظریف به تاجیکستان؛ توسعه همکاری‌های دوجانبه در چارچوب «اکو»/ تحلیل و ویدئو

سازمان همکاری اقتصادی «اکو»
کشورهای عضو اکو