محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: برخلاف اجلاس گروه هفت که به دعوا با هم برگزار شد، شرکت کنندگان در اجلاس شانگهای به بررسی راههای همکاری محترمانه و متعهدانه پرداختند.

 به گزارش ایران پرس، در توییت جدید وزیر امور خارجه کشورمان که عصر دوشنبه منتشر شد آمده است: 

«در همان زمان که اعضای گروه هفت در کبک سرگرم نزاع با هم بودند و تلاش آنها برای جلب رضایت عهدشکن بزرگ همیشگی بی نتیجه بود، اجلاس سازمان همکاری شانگهای در کینگدائو جلوه‌ای کاملا متفاوت داشت: همکاری محترمانه میان ملت‌هایِ متعهد به چندجانبه‌گرایی».

ظریف پیش از این نیز در توئیت دیگری درباره نشست شانگهای نوشته بود: نشست سازمان همکاری شانگهای در چین نشان داد جهان چقدر سریع تغییر می کند. تعهد به همکاری سودمند دو جانبه، حمایت قاطع از برجام و رد یکجانبه‌گرایی. رئیس‌جمهور ایران دیدارهای سازنده‌ای با بسیاری از سران، از جمله دیدارهای دوجانبه پرمحتوایی با رئیس‌جمهور شی جینگ پین و رئیس‌جمهور پوتین داشت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین شامگاه یکشنبه و هنگام بازگشت هیات عالی رتبه ایرانی از چین، با اشاره به حمایت اعضای شرکت کننده در اجلاس سازمان همکاری شانگهای از توافق هسته ای ایران گفت: در این اجلاس استفاده ایران از مزایای اقتصادی برجام و عملیاتی شدن تعهدات روسیه و چین و کشورهای اروپایی امضا کننده این توافق بین المللی مورد تاکید قرار گرفت.

وی افزود: در این سفر علاوه بر اعلام مواضع جمهوری اسلامی از سوی رئیس جمهور، فرصت دیدار مفصل «حسن روحانی» با روسای جمهوری روسیه و چین به عنوان دو طرف تفاهم نامه برجام مهیا و درباره شرایط ویژه کنونی و نحوه ادامه همکاری ها با توجه به خروج آمریکا بر برجام و نحوه حمایت از آن و وظایفی که همه طرف ها به عهده دارند گفت و گو شد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه، یکشنبه شب و پس از شرکت در اجلاس سران سازمان شانگهای، شهر چینگ دائو چین را به مقصد تهران ترک کرد.

هجدهمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای با حضور حسن روحانی رییس جمهوری و دیگر رهبران کشورهای عضو و ناظر در شهر ساحلی چینگ دائو چین روزهای 9 و 10 ژوئن ( 19 و 20 خرداد) برگزار شد.

در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت، «مسعود کرباسیان» وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و «ولی الله سیف» رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی کردند. 

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.

137/110

بیشتر بخوانید:

تاکید بر لزوم پایبندی به «برجام» در بیانیه پایانی اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای/ تحلیل و ویدئو

قرقیزستان، رئیس جدید سازمان همکاری شانگهای شد

اینفوگرافی: محورهای مهم سخنرانی روحانی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای