«لوئیس پینو»، کارشناس امور بین الملل ونزوئلاییدر گفتگو با خبرنگار رادیو اسپانیایی برون مرزی تاکید کرد، این در حالی است که پس از برگزاری نشست "گروه لیما" وزیر امور خارجه «پرو کایتانا آلخوین» اعلام کرد تصمیم دولت پرو بر این است دعوتی که از رئیس جمهور ونزوئلا برای شرکت در نشست مذکور که قرار است از 13 تا 14 ام آوریل برگزار گردد پس گرفته شود. گفته می شود این امر در پاسخ به تصمیم دولت ونزوئلا مبنی بر برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری این کشور بوده است.
با وجود آنکه مقامات پرویی اظهار داشته اند که ما از حضور مادورو در لیما استقبال نخواهیم کرد، رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده به هر طریق که شده چه هوایی ، چه زمینی و چه دریایی به پرو سفر خواهد کرد و پیام حقیقت ونزوئلا را با خود به همراه خواهد برد.
در حالی که برخی از کشورهای امریکای لاتین تصمیم پرو را محکوم کرده اند، آقای پینو لطفا بفرمایید دولت این کشور چه اختیاری در مورد استقبال نکردن از حضور مادورو برای شرکت در اجلاس مذکور را دارد؟
کاملا حق با رئیس جمهور دولت بولیواری ونزوئلا، نیکلاس مادورو است و دولت پرو هیچ گونه اختیاری مبنی بر جلوگیری از حضور وی در این کشور برای شرکت در هفتمین نشست کشورهای امریکایی را ندارد. این مسئله به هیچ عنوان در اساسنامه نیامده است و تنها یک توافق توطئه آمیز از سوی گروه لیماست برای براندازی دولت مشروع و قانونی ونزوئلا و چنین اقدامی می تواند یک سابقه وحشتناک برای هر کنوانسیون دیپلماسی بین المللی محسوب گردد، همچنین یک رفتار سطحی نگرانه و دخالت آشکار در امور دموکراسی جمهوری بولیواری ونزوئلا به شمار آید. این اقدام یا شبیه به آن به راستی مداخله در امور هر یک از کشورهای دنیا می تواند محسوب شود ، چه آن کشور عضو اجلاس کشورهای امریکایی باشد یا خیر فرقی نمی کند.
از سوی دیگر خانم کایتانا آلخوین که از سوی رئیس جمهور پرو «پدرو پابلو کوکزینسکی» این دستور را دریافت کرده است گویا فراموش کرده که پرو در سال 2018 تنها میزبان این اجلاس بوده و در هر جلسه میزبان دور بعدی مشخص می گردد و در سال 2015 پرو برای میزبانی نشست کشورهای امریکایی در سال 2018 انتخاب گردیده است. پرو تنها نقش میزبانی را بازی می کند و امور رسمی مراسم و دعوت از شرکت کنندگان به عهده این کشور است. از این رو ارسال کارت دعوت تاثیر چندانی ندارد و این کارت دعوت برای رئیس جمهور مادورو ارسال شده باشد یا خیر در حق وی برای شرکت در این اجلاس تاثیری نخواهد داشت.
دنیا باید بداند نیکلاس مادورو رئیس جمهور جمهوری ونزوئلا با حامل پیام حقیقیت ونزوئلا در هفتمین اجلاس کشورهای امریکایی حضور خواهد داشت و به تهدیدات دولت پدرو پابلو کوکزینسکی که گفته بود هواپیمای مادورو را در صورت ورود به آسمان پرو سرنگون خواهد کرد توجهی نخواهد نمود. ما از مجموعه ای از برنامه ها و تهدیدهایی که به خصوص دولت امریکا در پاناما ترتیب داده بود تا نوریگا را ربوده و در زندان بیندازند نیز آگاهی داریم. این اتفاق در مورد رئیس جمهور مادورو به وقوع نخواهد پیوست .تحت هیچ گونه شرایطی و زیر هیچ فشاری امکان ندارد وی دروغ گوید و سابقه بدی را برای جمهوری بولیواری ونوزئلا رقم بزند. دنیا باید کاملا مطمئن باشد که مادورو به هر ترتیبی که شده خود را چه هوایی، زمینی و حتی دریایی به این اجلاس خواهد رساند.
از سوی دیگر گروه به اصطلاح لیما و تمامی اعضای آن زیر سئوال رفته اند، موضوع بحث موضوع دموکراسی است و فساد دولت پدرو کوکزینسکی است که از سوی کنگره مورد تهدید قرار گرفته است که اگر درپرونده فساد" سازمان برزیلی ادبرچت" و سایر اقدامات مفسادانه دیگر دست داشته باشد از قدرت به کنار گذاشته خواهد شد، اقدامات منفی چون دزدی از ملت، از خزانه داری کشور و حمله و تجاوز به حقوق ملت پرو.
کوکزینسکی در ازای این که از سوی کنگره از قدرت خلع نگردد دست به کار بسیار کثیفی زده است یعنی برسر آزادی یک نسل کش یعنی آلبرتو فوجی موری قاتل وارد مذاکره شده است، در ازای این که کنگره وی را کنار نگذارد در این هفته وارد تهدید دیگری شده است، این که از چهره رئیس جمهور دولت بولیواری ونزوئلا به عنوان حربه ای برای باقی ماندن در قدرت بهره برداری کرده است. ما می دانیم و همه دنیا می دانند که وی در یک قدمی برکناری از قدرت است.
تصور بنده بر این است که آقای پدرو پابلو کوکزینسکی تا 13 یا 14 آوریل برکنار خواهد شد و دولت امریکا اصرار دارد تا آن روز وی بر سر قدرت باقی بماند تا دستور ایشان و وظیفه ای که بر عهده اش گذاشته اند یعنی حمله به مادورو را به نحو احسن به انجام رساند ، کاری که به هیچ عنوان به امور داخلی پرو مربوط نیست. می خواهند کوکزینسکی را به اتهام فساد برکنار کنند ، همان کاری که با دولت کلمبیا انجام دادند و تمامی کسانی که عضو گروه لیما هستند اوضاع برایشان به همین منوال است . در مکزیک آمار جرم و قتل بسیار بالاست و یک آمار چشمگیر در مورد میزان قتل خبرنگاران و مفقود شدن 43 دانشجو درآیوتزیناپا تا کنون مخابره شده است. از سوی دیگر ما کاستاریکا را داریم که "پناهگاه مالیاتی" لقب گرفته است وبه تمامی روسای جمهور و مقامات فاسد امریکای لاتین پناه داده است .به عنوان مثال باید به تمر در برزیل اشاره داشت. بله می بینیم که تمامی اعضای گروه لیما به شکلی درگیر موضوعات فساد هستند.
بله، جناب آقای پینو، دوباره روی سوال خود تاکید می کنم، آیا در منشور نشست کشورهای امریکایی بندی وجود دارد که میزبان در این جا یعنی کشور پرو از ورود مهمانی چون رئیس جمهور مادورو به این کشور برای شرکت در نشست مذکور ممانعت به عمل آورد؟
نکته همین جاست. در نشست کشورهای امریکایی تمامی اعضا و کشورهای عضو حق شرکت در این اجلاس را دارند و از قرار معلوم موضوع نشست آتی دموکراسی خواهد بود و به موضوع کشور خاصی پرداخت نخواهد شد. جا دارد مقاومتهایی که برای حضور دولت کوبا انجام شده بود و این کشور توسط یکی از گروههای سازمان کشورهای امریکایی کنار گذاشته شد را به یاد آوریم، بعد از آن سعی کردند دوباره این کشور را در شمار کشورهای این سازمان جای دهند ولی در نهایت موفق نشدند. از سوی دیگر تاکید می کنم که هیچ یک از کشورهای میزبان چنین اختیاری را ندارد، در این مورد می توان به کوبا و یا کلمبیا اشاره داشت و یا هر یک از اعضای سازمان کشورهای امریکایی که در مورد هیچ از آنها این مسئله صادق نیست.
برای مثال در مورد سازمان ملل که مقر آن در امریکا قرار دارد. ممکن است کشورهای زیادی باشند که با امریکا اعلام دشمنی کرده اند و ترامپ بخواهد جلوی ورود ایشان را بگیرد، این در حالی است که امریکا فقط یک میزبان بوده و سازمان ملل چنین اجازه ای را نمی دهد. چنین رفتاری مشکلات زیادی را به همراه خواهد آورد این که بخواهند کشوری را بایکوت کرده و جلوی ورود مقامات آن را بگیرند. در مورد مادورو نیز در قوانین و منشور سازمان کشورهای امریکایی هیچ گونه اجازه ای برای ممانعت از ورود وی به پرو نیامده است.
در این نشست قرار است در مورد دموکراسی گفتگو شود. با توجه به گفتگوهایی که در جمهوری دومینیکن برگزار گردید اپوزیسیون ونزوئلا از برخی از کشورهای عضو گروه لیما که در جلسه حضور داشتند خواسته بود که با دولت ونزوئلا توافق نامه هایی را امضا کنند. رئیس جمهور دنیلو مدینا که در امضای یکی از توافق نامه ها حضور داشت و در آن توافق نامه این شرط آمده بود که تاریخ برگزاری انتخابات در ونزوئلا را جلو بیندازند. اپوزیسیون می خواست با به جلو انداختن انتخابات نیکلاس مادورو را از قدرت برکنار کند. در آن نشست رئیس جمهور به هیئت همراه خود گفت قبول می کنیم و تاریخی که ایشان مد نظر دارند را برای این کار منظور می کنیم .خود ایشان این تاریخ را تعیین کردند و مادورو نیز قبول کرد در نشستی که در کلمبیا با حضور تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا برگزار گردید و ترامپ در آنجا در تماسی تلفنی به وی دستور داد که توافق مورد نظر را به تعویق بیندازند . بله، نه گروه لیما و نه رئیسشان دونالد ترامپ هیچ یک علاقه ای به برگزاری انتخابات و برقراری دموکراسی در ونزوئلا ندارند.
پس ایشان به دنبال چه چیزی هستند ؟
ایشان منتظر انجام یک کودتا و سرنگونی نیکلاس مادورو هستند تا با این کار تمامی ساختار و نظام ونزوئلا را برانداخته و دولتی دست نشانده روی کار آروند مانند دولتهایی که در گروه لیما دارای نمایندگانی هستند و در خدمت امپریالیسم می باشند. 113/112
بیشتر بخوانید:
مادورو به نشست سران کشورهای امریکایی میرود
نیکلاس مادورو: ازعضویت در سازمان کشورهای امریکایی خلاص می شویم