هیأت سازمان ملل در آفریقای مرکزی (مینوسکا) با انتشار گزارشی از موج تازه خشونت ها در آفریقای مرکزی و قربانی شدن بیش از صد و سی غیر نظامی طی چهار ماه در دو منطقه از این کشور خبر داد.

به گزارش ایران پرس، کارشناسان بخش حقوق بشرهیات سازمان ملل متحد (مینوسکا) دو گروه «جبهه مردمی برای احیای آفریقای مرکزی» (FPRC) و «اتحاد برای صلح در آفریقای مرکزی» (UPC) را عامل مرگ صدو سی سه غیر نظامی طی دوره زمانی نوامبر 2016 تا فوریه 2017 در دو منطقه «بریا» Bria در شرق و «باکالا» Bakala در مناطق مرکزی آفریقای مرکزی دانست.

در گزارش این نهاد همچنین به مواردی چون ربوده شدن افراد، مجروح شدن غیر نظامیان، محرومیت از خدمات پزشکی و امداد رسانی، تخریب اموال و دارایی ها ومحدودیت آزادی جنبش ها در جمهوری آفریقای مرکزی اشاره شده است.

این گزارش کمتر از یک هفته مانده به اولین سفر «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد به آفریقای مرکزی منتشر شده است. 

ناامنی و خشونت در شرایطی در آفریقای مرکزی از سرگرفته شده است که صلحبانان بین المللی شامل ده هزار نظامی و دو هزار غیرنظامی از سال 2013 در پی سقوط دولت «فرانسوآ بوزیزه» François Bozizé رئیس جمهوری آفریقای مرکزی در این کشور مستقر شده اند و به ارتش و نیروهای پلیس در تامین امنیت کمک می کنند.

آفریقای مرکزی از سال 2013 به دنبال سیاست های مداخله جویانه کشورهای غربی با ناامنی و درگیری قومی مواجه شده و گسترش ناآرامی ها هزاران کشته و زخمی و آواره بجا گذاشته است.

تلاش کشورهای آفریقایی برای پایان دادن به مناقشه در سودان جنوبی

مقامات ارشد سازمان بین دولتی توسعه کشورهای شرق آفریقا (ایگاد) یافتن راه حل سیاسی جهت پایان دادن به مناقشه سودان جنوبی تا دو ماه آینده راخواستارشدند.

«اسماعیل وایس» Ismail Wais نماینده ایگاد IGAD در امور سودان جنوبی با اشاره به اقدامات مقامات بلوک منطقه شرق آفریقا در ارائه نتایج رایزنی ها با احزاب سودان جنوبی، برای از سرگیری اقدامات صلح جویانه در این کشور، بر جدیت و مصمم بودن جهت رسیدن به صلح تاکید کرد.

وایس گفت، باید تا دوماه دیگر مقدمات مذاکرات صلح فراهم خواهد شد.

مناقشه سودان جنوبی که اکنون وارد چهارمین سال خود می شود سبب ایجاد یکی از بزرگترین بحران های آوارگان در جهان شده است.

براساس گزارش سازمان ملل بروز مناقشات و درگیری ها در سودان جنوبی درحدود 4 میلیون آواره در داخل و خارج از این کشور بجا گذاشته است.جیبوتی، اریتره، اتیوپی، کنیا، سومالی، سودان، سودان جنوبی و اوگاندا هشت کشور عضو ایگاد هستند.

سودان جنوبی از دسامبر 2013  صحنه درگیری های مسلحانه میان حامیان «سالوا کر» رئیس جمهوری و هواداران «ریک ماچار» سرکرده شورشیان این کشور است.علی رغم توافق برای برقراری آتش بس دراوت 2015، درگیری ها همچنان ادامه دارد.

116/112

بیشتر بخوانید:

رادیو بین المللی فرانسه: آغاز عملیات جذب شورشیان سابق در جمهوری آفریقای مرکزی

شماری از نیروهای صلیب‌سرخ در آفریقای‌مرکزی کشته شدند

ده‌ها کشته و هزاران آواره بر اثر درگیری در جمهوری آفریقای‌مرکزی