به گزارش ایران پرس به نقل از مشرق نیوز؛ انفجار چهار کشتی در ساحل الفجیره امارات و یک ماه بعد، انفجار دو نفتکش باز هم در فاصله اندک از خاک امارات. یکی از دو نفتکش متعلق به ژاپن است که نخستوزیرش برای میانجیگری در تنش میان آمریکا و ایران به تهران سفر کرده؛ اما در این فاصله یک سفر مهم خارجیِ دیگر نیز به منطقه انجام شده است: سفر جان بولتون به امارات.
بیگمان یکی از مهمترین مظنونان این حادثه، دولت آمریکا است که وزیر خارجهاش علیرغم همه گزارشهای محلی دائماً سخن از «افزایش تهدیدات ایران» به میان میآورد و اصلاً بعید نیست با یک صحنهسازی در پی اتهامزنی به ایران برآید.
"سی.ان.ان" در گزارشی پس از حادثه انفجار دو نفتکش با عنوان «ایران متهم میشود اما واقعیت حادثه خلیج عمان احتمالاً بیش از اینها مبهم است» نوشت: "باید به یاد داشته باشیم جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیسجهور آمریکا قول داد که مدارکی را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد که ادعاها در مورد انفجار قبلی را تأیید میکند اما هنوز این کار انجام نشده است."
جدا از سابقه آمریکایی ها در حمله به کشورهای دیگر (آنچه دستکم در جنگ جهانی دوم علیه ژاپن و در جنگ ویتنام در مورد ویتنام شمالی رخ داد)، ملاحظه یک گزارش مهم از اندیشکده بروکینز که رسماً با همکاری کارشناسان سیا نوشته شده، میتواند ظن ما به دستداشتن آمریکا در انفجارهای اخیر را تقویت کند.
«کدام راه به سمت پرشیا؟»
گزارش بروکینگز با عنوان «کدام راه به سمت پرشیا: گزینههایی برای راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران» در ژوئن 2009 میلادی منتشر شده و در هر یک از فصول، یکی از راهبردها را بررسی میکند:
اقناع ایران
خلق سلاح ایران
تغییر رژیم در تهران
بازدارندگی و مهار ایران
دانلود گزارش بروکینز در مورد گزینههای راهبردی آمریکا در قبال ایران
116
بیشتر بخوانید:
موسوی خطاب به پمپئو: مسئولیت تامین امنیت تنگه هرمز بر عهده ایران است
جوسازی جدید پمپئو؛ ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است
توطئه و دشمنی دیگر آمریکا ضد ایران